Sport

CSM Bucureşti, echipă de stele! Cum arată formaţia “tigroaicelor” în sezonul viitor cu transferurile anunţate

CSM Bucureşti a anunţat patru lovituri pe piaţa transferurilor în luna decembrie. Lotul "tigroaicelor" pentru sezonul viitor este, în mare proporţie, conturat.
26.12.2022 | 22:23
CSM Bucuresti echipa de stele Cum arata formatia tigroaicelor in sezonul viitor cu transferurile anuntate
Cristina Neagu în meciul dintre CSM Bucureşti şi Dunărea Brăila. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti are o primă parte a sezonului excelentă. “Tigroaicele” sunt pe primul loc în Liga Naţională, cu o etapă înainte de finalul anului şi conduc şi grupa din Champions League, cu 15 puncte adunate.

CSM Bucureşti, echipă de stele! Cum arată formaţia “tigroaicelor” în sezonul viitor

Sunt pregătiri intense şi pentru sezonul viitor, fiind anunţate deja patru transferuri pentru stagiunea următoare şi unul din această iarnă, plus prelungiri de contracte pentru câteva jucătoare importante, dar şi pentru staff-ul tehnic.

ADVERTISEMENT

Andreea Rotaru este prima mutare anunţată de CSM Bucureşti. Sportiva care poate evolua pe posturile de coordonator de joc şi inter dreapta a semnat şi se va alătura lotului condus de Adi Vasile din ianuarie.

Patru transferuri pentru vară! CSM acoperă postul problematic de inter dreapta

La CSM Bucureşti vor veni din vară: Vilde Ingstad de la Esbjerg, Monika Kobylińska de la Brest, Laura Flippes de la Paris 92 şi Jennifer Gutiérrez, de la rivala Rapid. Cele patru handbaliste vin pe posturi pe care “tigroaicele” aveau nevoie de întăriri.

ADVERTISEMENT

Vilde Ingstad, campioană mondială şi europeană cu naţionala Norvegiei vine pe postul de pivot. Cel mai probabil Ema Ramusovic (căs. Alivodic) va pleca de la CSM Bucureşti, astfel că “tigroaicele” le vor avea pe postul de pivot pe surorile Crina Pintea şi Andreea Ailincăi, cărora li se va adăuga Ingstad.

Vilde Ingstad
Vilde Ingstad

Poloneza Monika Kobylińska vine pe postul de inter dreapta unul problematic atât pentru CSM Bucureşti, cât şi pentru toată echipa naţională. CSM Bucureşti le are pe acel post pe Andrea Klikovac şi Alicia Gogîrlă, care prinde puţine minute la tigroaice. Tot pe postul de inter dreapta va veni şi franţuzoaica Laura Flippes.

ADVERTISEMENT
Laura Flippes
Laura Flippes va evolua la CSM Bucureşti.

Jennifer Gutiérrez, transfer de la rivala Rapid! Cum arată CSM Bucureşti în sezonul viitor

Jennifer Gutiérrez vine de la rivala Rapid şi trebuie să o înlocuiască pe Siraba Dembele, cea care a anunţat că la finalul sezonului se va retrage din activitate. Pe lângă transferuri, CSM Bucureşti a anunţat prelungiri de contracte.

Jennifer Gutiérrez
Jennifer Gutiérrez schimbă taberele. De la Rapid vine la CSM Bucureşti.

Adi Vasile şi Iulia Curea vor continua şi din vară cu “tigroaicele”, în timp ce alte jucătoare importante au parafat noi înţelegeri: Elizabeth Omoregie, Emilie Hegh Arntzen şi Marie Davidsen vor juca în continuare la CSM Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Cum arată lotul lui CSM Bucureşti pentru sezonul viitor cu actualele schimbări: 

  • Portari: Laura Glauser, Marie Davidsen, Evelina Eriksson
  • Extreme dreapta: Mihaela Mihai, Marina Soudakova
  • Interi dreapta: Monika Kobylińska, Laura Flippes, Alicia Gogîrlă
  • Centri: Grace Zaadi, Elizabeth Omoregie, Andreea Rotaru
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Emilie Hegh Arntzen, Ştefania Stoica, Kalidiatou Niakate
  • Extreme stânga: Alexandra Dindiligan, Jennifer Gutierrez
  • Pivot: Crina Pintea, Vilde Ingstad, Andreea Ailincăi

CSM Bucureşti, două obiective mari pentru acest sezon: titlul şi calificarea în Final Four!

Însă, până în vară, CSM Bucureşti trebuie să îşi îndeplinească obiectivele în acest sezon. “Tigroaicele” au ratat titlul în sezonul trecut în faţa Rapidului şi nu mai vor să repete scenariul. Iar în ceea ce priveşte Liga Campionilor, obiectivul este revenirea în Final Four, după o pauză de cinci ani.

La capitolul plecări, Malin Aune a semnat cu Odense şi va părăsi după două sezoane Bucureştiul. Siraba Dembele se retrage şi este posibil ca aceeaşi decizie să fie luată de Andrea Klikovac. Ema Alivodic va părăsi şi ea echipa.

  • 3.800.000 de euro este bugetul anual al lui CSM Bucureşti
  • 2018 este ultimul an în care CSM Bucureşti a jucat în Final Four-ul Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT