Sport

CSM Bucureşti, sezon cenuşiu în Champions League! “Tigroaicele” tremură în grupa A

CSM București obține un nou rezultat nefast în Champions League. "Tigroaicele" au încheiat la egalitate, scor 29-29, cu Debrecen, a treia echipă maghiară din competiţie.
11.11.2023 | 22:28
CSM Bucuresti sezon cenusiu in Champions League Tigroaicele tremura in grupa A
CSM Bucureşti, sezon cenuşiu în Champions League! "Tigroaicele" tremură în grupa A. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti are evoluţii diametral opuse în Champions League şi Liga Florilor. Dacă în campionat, echipa lui Adi Vasile are 9 victorii din 9 meciuri, în Europa, “tigroaicele” suferă, chiar şi cu echipele mult mai slab cotate.

CSM Bucureşti, sezon cenuşiu în Champions League! “Tigroaicele”, abia pe locul 4 în grupă

Ultima reprezentaţie din Sala Polivalentă a fost una chinuită, doar 29-29 cu Debrecen, a treia echipă din campionatul maghiar. Echipa oaspete a sărbătorit egalul ca pe o victorie, în timp ce pentru CSM continuă evoluţiile neconvingătoare.

ADVERTISEMENT

După primele şapte meciuri, CSM Bucureşti are trei victorii, un egal şi trei înfrângeri în competiţie. Campioana României este abia pe locul 4 în grupă, la trei puncte de Odense, formaţia de pe locul 2, care duce direct în sferturile de finală.

Dar, mai îngrijorător decât locul în clasament este prestaţia CSM-ului. “Tigroaicele” au arătat rău la ultimele meciuri de pe teren propriu, iar Sala Polivalentă pare, mai nou, un factor de presiune, nu unul de motivaţie.

ADVERTISEMENT

Sala Polivalentă, factor de presiune! Două înfrângeri şi un egal în ultimele trei meciuri

CSM Bucureşti a câştigat ultimele două deplasări, dar a obţinut un singur punct pe teren propriu în ultimele trei meciuri. A pierdut cu Gyor şi Brest (care are un sezon foarte modest) şi a încheiat la egalitate cu Debrecen, echipă mult mai slabă, din punct de vedere valoric.

Jocul “tigroaicelor” nu funcţionează, în ciuda faptului că CSM Bucureşti are unul dintre cele mai puternice loturi din Europa. Dar, constelaţia de vedete nu s-a văzut şi pe parchet în final de meci când Adi Vasile căuta victoria cu tinerele Ailincăi şi Stoica.

ADVERTISEMENT

O decizie ciudată a antrenorului a fost ca CSM să joace 7 contra 6 la egal sau chiar şi când aveau un gol în plus pe tabelă. Tactica asta s-a dovedit falimentară, fiind faze succesive în care “tigroaicele” efectiv nu ştiau ce să facă cu mingea.

Lipsa de omogenitate! Noile achiziţii nu au avut impactul aşteptat

În meciul cu Debrecen, CSM Bucureşti a părut o echipă cu jucătoare foarte bune, dar care joacă pentru prima dată împreună. Iar lipsa de omogenitate şi de coeziune pe ambele faze ar trebui să îi dea de gândit lui Adi Vasile.

ADVERTISEMENT

Campania importantă de achiziţii din vară nu a dat deocamdată rezultatele scontate. Ca excepţie, Trine Østergaard a marcat cu Debrecen cinci goluri, la una dintre cele mai bune evoluţii ale sezonului. Dar, cu o floare nu se face primăvară.

Aşteptările sunt mari de la Flippes, Kobylinska, Jennifer Guttierez şi, mai ales, Vilde Ingstad. Pe hârtie, CSM Bucureşti şi-a betonat lotul, doar că rezultatele din Champions League sunt mult mai modeste ca anul trecut.

Revin “tigroaicele” în prim plan?!

Dar, să nu uităm că este doar faza grupelor din Champions League, iar formatul competiţiei este mai mult decât permisiv. Din grupe sunt eliminate doar două echipe din fiecare grupă şi, cu siguranţă, CSM Bucureşti nu se va afla între ele.

Pentru “tigroaice” nu este nicio tragedie să joace play-off, dar este foarte important să încheie pe o poziţie cât mai înaltă în grupă astfel încât în play-off să joace cu un adversar mai accesibil, având în vedere că dincolo sunt echipe ca Metz, Krim, Rapid, Vipers sau Ferencvaros în lupta pentru play-off.

CSM Bucureşti are şansa revanşei săptămâna viitoare, când va avea loc returul de la Debrecen. În ciuda accidentului din Sala Polivalentă, “tigroaicele” pot închide anul în Champions League cu o victorie care să schimbe starea de spirit.

  • 9 goluri a marcat Neagu cu Debrecen
  • 17 ratări a avut CSM în meciul cu unguroaicele
ADVERTISEMENT