Sport

Kim Rasmussen a cedat presiunii. Danezul, out de la Rapid! „Aşa e mereu în România!” Update

Kim Rasmussen nu mai este antrenorul echipei de handbal a Rapidului. Danezul a cedat presiunii, după înfrângerea din derby-ul cu CSM București.
14.09.2023 | 20:05
Kim Rasmussen a cedat presiunii Danezul out de la Rapid Asa e mereu in Romania Update
Kim Rasmussen nu mai este antrenorul Rapidului.
ADVERTISEMENT
14-09-2023
17:13

Kim Rasmussen, out de la Rapid!

Kim Rasmussen nu mai este antrenorul Rapidului. Tehnicianul danez sosit în vară, în Giulești, s-a despărțit de formația „alb-vișinie” după înfrângerea cu CSM București, scor 21-25.

A fost cel de-al 4-lea eșec al Rapidului în 6 meciuri oficiale. Cele două părți au ajuns de comun acord la rezilierea contractului. Locul antrenorului va fi luat de David Ginesta, în rolul de principal. Florin Ciupitu va fi antrenorul secund, iar Mehmedalija Mulabdic va fi antrenorul cu portarii.

Fostul selecționer al echipei naționale masculine de handbal, Rareș Fortuneanu, va fi noul director executiv al echipei giuleștene. 

„Kim Rasmussen, Bo Rudgaard și CS RAPID au hotărât, de comun acord, rezilierea contractului. Îi mulțumim lui Kim și lui Bo pentru colaborare și le dorim mult succes în carieră!”, a fost anunțul oficial făcut de Rapid.

 

Rapid Bucureşti are un start dificil de sezon la handbal feminin. Plecată cu mari pretenţii în actuala stagiune, echipa lui Kim Rasmussen a pierdut derby-ul cu CSM Bucureşti, scor 21-25, şi se depărtează la şase puncte de “tigroaice”, după doar trei etape.

Kim Rasmussen, sub presiune la Rapid după începutul greu de sezon

Giuleştencele au cedat şi în Supercupă, dar chiar dacă jocul Rapidului începe să se lege, presiunea apasă deja pe umerii lui Kim Rasmussen, care nu îşi mai permite paşi greşiţi în campionat şi Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Antrenorul vicecampioanei a vorbit pentru FANATIK despre înfrângerea din campionat cu CSM Bucureşti, scor 21-25, un meci foarte fizic, în care “tigroaicele” s-au desprins târziu în repriza secundă:

“A fost un meci foarte dificil, mai ales din punct de vedere fizic. Am jucat la Esbjerg sâmbătă seara şi apoi ne-am putut antrena abia luni. Fetele au dat totul, cred că am jucat foarte bine în defensivă.

ADVERTISEMENT

Am avut câteva provocări în ofensivă, CSM Bucureşti e o echipă cu talie, au blocat bine. Am fost în meci, asta ne-am dorit. Ultimele 10 minute au fost mai slabe, altfel puteam lua măcar un punct. 

“Avem nevoie să ne concentrăm pe instinctul de killer”

Dar suntem în direcţia bună, sunt mândru de fete, avem nevoie să ne concentrăm pe instinctul de killer. Avem şanse foarte bune pe care le ratăm şi ăsta este următorul pas pe care vrem să îl dezvoltăm.

ADVERTISEMENT

Arătăm din ce în ce mai mult ca o echipă bună, legată, dar trebuie să ne dezvoltăm acel instinct de killer de care vă vorbeam. Când o să punem toate aceste detalii împreună, putem să câştigăm astfel de meciuri”, a spus Rasmussen pentru FANATIK.

“Presiunea este mereu în România, sau în estul Europei. Totul trebuie să fie perfect mereu”

Antrenorul Rapidului recunoaşte că resimte presiunea, mai ales că Rapid este o echipă cu pretenţii mari unde răbdarea nu este cel mare atu:

ADVERTISEMENT

“Presiunea este mereu în România, sau în estul Europei. Totul trebuie să fie perfect mereu, dacă nu, presiunea există mereu. O să continui să îmi fac treaba cât de bine pot, o să ajut în continuare fetele cât de bine pot.

Celelalte lucruri nu le pot controla, astfel că nu mă gândesc la ele. Ne-au lipsit mult fanii, dar am luptat pentru ei şi pentru toţi cei care nu au putut să fie prezenţi la meci”, a spus Rasmussen.

Pentru Rapid urmează o serie de meciuri pe teren propriu. Giuleştencele vor juca sâmbătă în Sala Polivalentă cu Zagelbie Lubin, în Champions League, iar apoi, în campionat vor primi vizita celor de la CS Mioveni.

  • 50 de ani are Kim Rasmussen
  • 4 înfrângeri a suferit Rapid în acest sezon
ADVERTISEMENT