Sport

CSM Bucureşti, victorie record în Champions League! Rapid, într-o postură delicată în grupa B

CSM Bucureşti nu a avut milă de Buducnost şi a obţinut o victorie record în Champions League. Înfrângerea Rapidului complică situaţia în grupa B, giuleştencele fiind într-o situaţie delicată.
07.01.2024 | 21:17
CSM Bucuresti victorie record in Champions League Rapid intro postura delicata in grupa B
CSM Bucureşti, victorie record în Champions League! Rapid, într-o postură delicată în grupa B. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a urcat pe locul trei în grupa A după victoria clară în faţa lui Buducnost, scor 44-26. Un scor uriaş în faţa campioanei din Muntenegru, o “umbră” a formaţiei care domina Europa cu mai puţin de un deceniu în urmă.

CSM Bucureşti, victorie record în Champions League! “Tigroaicele” rămân în calcule pentru locul doi

Pentru “tigroaice” este cel mai categoric scor în participările din Champions League. Echipa lui Adi Vasile speră în continuare la locul doi în grupă, care ar duce “tigroaicele” direct în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Odense a câştigat la Bietigheim şi şi-a fortificat locul secund în grupă. CSM Bucureşti este la trei lungimi distanţă şi crucial în această luptă va fi meciul direct, pe care “tigroaicele” trebuie să îl câştige în Danemarca.

Duminica viitoare, CSM Bucureşti va avea un meci mult mai dificil, pe terenul lui Brest. Franţuzoaicele au câştigat surprinzător la Bucureşti, scor 30-28, dar cele două puncte puse în joc se pot dovedi foarte importante în economia clasamentului.

ADVERTISEMENT

Grupa A:

  1. Gyor – 18 puncte
  2. Odense – 14 puncte
  3. CSM Bucureşti 11 puncte
  4. Bietigheim – 10 puncte
  5. Brest – 9 puncte
  6. Debrecen – 7 puncte
  7. Buducnost – 3 puncte
  8. Savehof – 0 puncte

Rapid, situaţie complicată în grupa B!

În grupa B, Rapid a pierdut la limită meciul împotriva lui Krim, în ultimele secunde, scor 24-25. Un eşec dureros pentru giuleştence, care au controlat o bună parte a duelului. Iar înfrângerea complică situaţia echipei lui David Ginesta.

ADVERTISEMENT

Rapid are un meci complicat săptămâna viitoare, pe teren propriu, împotriva lui Metz. Franţuzoaicele sunt pe val, ultimul eşec înregistrat în toate competiţiile datând pe 29 septembrie 2023, iar giuleştencele sunt cu cuţitul la os.

După înfrângerea cu Krim, Rapid rămâne pe locul 7, la egalitate cu Vipers, campioana europeană en-titre. Lupta pentru calificarea în play-off este aprigă, patru echipe fiind despărţite de două puncte.

ADVERTISEMENT

Clasament grupa B:

  1. Esbjerg – 16 puncte
  2. Metz – 14 puncte
  3. Herning-Ikast – 11 puncte
  4. Krim Ljubljana – 9 puncte
  5. Ferencvaros – 8 puncte
  6. Vipers – 7 puncte
  7. Rapid – 7 puncte
  8. Zaglebie Lublin – 0 puncte

Două victorii şi o înfrângere în grupele European League!

În European League, Gloria Bistriţa şi Dunărea Brăila au început cu victorii. Echipa lui Pera a învins MSK Lublin, scor 26-23. Dunărea a trecut în meciul de pe teren propriu cu Chambray Touraine, scor 27-21.

CSM Tîrgu Jiu s-a luptat pe terenul lui Mosonmagyarovar, echipă aflată pe locul doi în campionatul Ungariei, dar a fost învinsă, scor 27-33, de maghiare. Următoarea etapă va avea loc weekendul viitor.

  • 8 goluri a marcat Vilde Ingstad cu Buducnost
  • 5 înfrângeri a înregistrat Rapidul în actuala ediţie din Champions League
ADVERTISEMENT