News

CTP, de neoprit după incendiul de la ATI Constanța: “Ne spune domnul Iohannis că Statul a eșuat… Ești șeful Statului de 8 ani, păi nu tu ai eșuat?!”

Cristian Tudor Popescu a realizat o analiză dură, vineri, la DIgi24, vorbind despre incendiul de la secția de ATI a Spitalului din Constanța, declarând: "statul român este eșuat de când s-a înființat".
01.10.2021 | 21:13
CTP de neoprit dupa incendiul de la ATI Constanta Ne spune domnul Iohannis ca Statul a esuat Esti seful Statului de 8 ani pai nu tu ai esuat
ADVERTISEMENT

La Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a avut loc un incendiu puternic în urma căruia șapte persoane au decedat, unitatea neavând autorizația de securitate la incendiu.

În urmă cu un an, mai avusese loc un incendiu la o secție ATI din Piatra Neamț, iar în urma acelui incident, zece persoane și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

CTP: “De când s-a înființat, statul român este eșuat”

“Statul român este unul eșuat de când a fost înființat, el nu a reușit niciodată, în nicio structură guvernamentală, fie că a fost condus de țărăniști, conservatori, liberali, legionari, comuniști și de toate celelalte Guverne de după 1989.

Niciodată unul dintre aceste Guverne în statul român nu a reușit să garanteze siguranța și protecția simplului cetățean, care nu are relații speciale în stat, care nu are niște relații individuale.

ADVERTISEMENT

Un simplu cetățean care e la mâna statului care nu cunoaște pe ‘x’, pe ‘y’, acesta nu a fost niciodată protejat de către statul român.

Și ne spune domnul Iohannis că statul a eșuat. Păi ești șeful statului de 8 ani, așa se numește, nu știu în ce măsură chiar e, se spune că e reprezentantul statului, mă rog…păi despre tine nu spui nimic?

ADVERTISEMENT

Eu nu aș fi putut să vin după ce sunt președinte de opt ani după ce oamenii au murit că statul a eșuat, eu, șeful statului, în loc să spun ‘eu am eșuat’ sau ‘și eu am eșuat’, nu, nu, el nu are treabă cu statul.

Eu l-am ascultat pe domnul doctor Săndesc, președintele Asociației ATI-ului, el a spus că soluția exist, a spus că ‘ne-am strâns toți, anesteziști, specialiști în terapie intensivă, microbiologi și am făcut un memoriu după ce s-a întâmplat la Piatra Neamț’ și au spus din ce cauză se întâmplă lucrurile.

ADVERTISEMENT

Domnul Săndesc nu a fost în stare să ne spună de ce nu se pune în aplicare acest raport, nimic, este blocat, nu îl bagă nimeni în seamă și este un raport făcut de cei mai buni specialiști pe care îi are această țară.

De ce este statul eșuat din naștere? El funcționează nu pe principiile a ceea ce în limba germană se numește Gesellschaft și pe ceea ce se numește Gemeinschaft, e vorba de structură și relații societale și structură și relațîi comunitar-personale.

De 170 de ani statul român funcționează în principal pe relații de tip Gemeinschaft. Astăzi ca acum 50 de ani, 70 de ani sau 100 de ani, dacă ai o problemă și nu ai relațiile necesare în afară de ceea ce oferă statul în mod standard…ăsta e mecanismul principal, de aceea statul eșuează.

În statele occidentale, cu toate problemele pe care le au ele, cetățeanul standard poate să își rezolve niște probleme fără să aibă neapărat relații sau să fie un bogătaș, personaj influent și așa mai departe. De aceea se întâmplă tot ceea ce vedem”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

ADVERTISEMENT
Tags:
Poliția caută o tânără din Maramureş, care a plecat cu tot cu încasările...
Poliția caută o tânără din Maramureş, care a plecat cu tot cu încasările barului unde lucra. Ajutată de iubit, fata de 19 ani ar fi furat peste 10.000 de lei
Leo Messi, varianta uriașă! Un șofer de tir de aproape 2 metri a...
Leo Messi, varianta uriașă! Un șofer de tir de aproape 2 metri a ajuns vedetă datorită felului în care arată
Becali atacă un jucător care era preferatul lui: „Dacă în fiecare seară e...
Becali atacă un jucător care era preferatul lui: „Dacă în fiecare seară e împreunare, împreunare, împreunare, s-au dus seva și puterea”
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Ultimul hotel UGSR de pe Valea Lotrului, închis după 42 de ani. „Noroc...
Ultimul hotel UGSR de pe Valea Lotrului, închis după 42 de ani. „Noroc cu privații“ FOTO
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
HALEP A SPUS ADIO României! Decizia definitivă luată de marea campioană
HALEP A SPUS ADIO României! Decizia definitivă luată de marea campioană
Fumătorii, între ciocan și nicovală. Noi restricții, se dau amenzi
Fumătorii, între ciocan și nicovală. Noi restricții, se dau amenzi
ȘOC TOTAL în showbiz! Tavi Colen a spus TOT adevărul despre scandalul cu...
ȘOC TOTAL în showbiz! Tavi Colen a spus TOT adevărul despre scandalul cu Alin Oprea
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Se deschide un nou drum spectaculos în România. E mai frumos decât Transalpina...
Se deschide un nou drum spectaculos în România. E mai frumos decât Transalpina sau Transfăgărășan!
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română