ADVERTISEMENT
News

CTP, despre lupta internă din PNL: ”Orban e un combinagiu profesionist. Soluția mai bună ar fi Florin Cîțu”

CTP a comentat lupta internă din PNL dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu.
Autor: Adrian Baciu | 30.05.2021 | 17:02
CTP, despre lupta internă din PNL: ”Orban e un combinagiu profesionist. Soluția mai bună ar fi Florin Cîțu”
CTP, despre lupta internă din PNL: ”Orban e un combinagiu profesionist. Soluția mai bună ar fi Florin Cîțu”. Sursa foto: Colaj Fanatik

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat anunțul premierului Florin Cîțu de duminică de a candida la șefia PNL, la congresul din septembrie. Acesta i-a analizat pe cei doi combatanți.

ADVERTISEMENT

Dacă despre Orban a spus că nu are niciun fel de putere politică în afara partidului, despre premierul Cîțu a spus că ar fi o soluție bună pentru viitor.

CTP a analizat lupta internă din PNL: Ludovic Orban vs. Florin Cîțu

Referindu-se la președintele în exercițiu al liberalilor, CTP spune că Ludovic Orban nu mai are ce oferi partidului în aceste vremuri, fiind un ”combinagiu profesionist”, în vreme ce Florin Cîțu poate fi o soluție de viitor.

În opinia jurnalistului, lupta este strânsă și deschisă oricărui rezultat, iar alegerile locale din partid ar putea cântări mult în ceea ce privește rezultatul de la Congresul de pe 25 septembrie.

ADVERTISEMENT

”Bineînțeles că lupta e deschisă în partid. Sunt o serie de vectori care contează la stabilirea rezultatului. Primul și poate cel mai important sunt aceste alegeri locale ale PNL. Alegerile, să spunem, naționale, în care conducerile filialelor PNL vor fi stabilite. În funcție de acest rezultat va fi și ce se va întâmpla, în congresul din toamnă, la vârf.

Aici o să vedem dacă liberalii își dau seama de un lucru: că dl. Orban nu le poate livra în competițiile naționale. Domnul Orban este un combinagiu profesionist, care poate să aranjeze tot felul de lucruri în interiorul PNL.

Și sunt și unii care vor judeca în felul acesta, Domne, o să ne pună Orban în funcții, o să ne dea bani – cu toate că e mai greu, nefiind premier, nu poate să livreze în teritoriu dl. Orban.

ADVERTISEMENT

Deci, Cîțu reprezintă clar pentru PNL o soluție mai bună, o soluție de viitor. Pur și simplu dlui Orban i-a trecut vremea, el fiind cam răscopt din punct de vedere politic chiar și atunci când a devenit președinte PNL”, a afirmat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

CTP știe pe cine susține Klaus Iohannis în lupta Ludovic Orban vs. Florin Cîțu

CTP consideră că președintele Klaus Iohannis îl va susține pe Florin Cîțu în această competiție cu Ludovic Orban, cu care nu a avut niciodată o relație bună.

ADVERTISEMENT

”Președintele are deja un favorit, pe dl. Cîțu. Între dl. Iohannis și dl. Orban nu a existat niciodată o relație de prețuire reciprocă. Nu vreți să știți ce spun unul despre altul în culise, nu la scenă deschisă.

D-lui Iohannis nu i-a plăcut deloc ce a făcut Orban, care, după ce și-a dat demisia, a luat în considerare ipoteza să devină din nou premier, punând într-o situație cât se poate de penibilă pe președinte. Dar, atunci a spus Iohannis partidul să decidă. Și așa va face și acum”, a mai declarat CTP la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!