News

CTP, devastator după ieșirea lui Klaus Iohannis: ”Robotul Defect mănâncă zile / Trebuia să anunțe carantina totală”

Cristian Tudor Popescu a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis după ieșirea președintelui de marți. CTP îl numește ”Robot Defect” pe șeful statului și îi reproșează că nu a anunțat o carantină totală la nivel național.
19.10.2021 | 21:27
CTP devastator dupa iesirea lui Klaus Iohannis Robotul Defect mananca zile  Trebuia sa anunte carantina totala
ADVERTISEMENT

Marți, după cea mai neagră zi din pandemie, Klaus Iohannis a ieșit public și a anunțat că în România sunt necesare noi restricții pentru a slăbi intensitatea valului 4 al infectărilor cu Covid-19.

La scurt timp după anunțul președintelui, gazetarul Cristian Tudor Popescu a lansat un atac devastator la adresa lui Iohannis.

ADVERTISEMENT

Într-un articol intitulat ”Robotul Defect mănâncă zile”, CTP spune că ”singurul lucru pe care-l avea de făcut șeful statului eșuat era să anunțe stare de urgență, carantină totală, măcar 14 zile, singura cale pentru a mai salva niște vieți”.

CTP, după declarațiile lui Klaus Iohannis: ”Robotul Defect mănâncă zile”

La începutul declarației sale de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a citit cifrele cutremurătoare ale zilei, încercând astfel să transmită o stare de emoție.

ADVERTISEMENT

Asta nu l-a impresionat însă și pe Cristian Tudor Popescu. Acesta a rămas impasibil la discursul șeful statului și spune că ”Robotul Defect ne-a oferit o lacrimogeană despre inimile de români, compusă de scriecii de la Cotroceni și citită de pe prompter”.

”Președintele Iohannis ne dă de veste că are de gând să se pregătească pentru a începe demararea unei convocări a factorilor de răspundere guvernamentali, ca să se vorbească discuții pentru luarea unor măsuri – mâine.

ADVERTISEMENT

Astă-seară, Robotul Defect ne-a oferit o lacrimogeană despre inimile de români, compusă de scriecii de la Cotroceni și citită de pe prompter. Până mâine mai trece o zi – asta înseamnă încă 500-600 de morți.

E o vorbă românească, mi-ai mâncat zilele. Președintele mănâncă zile. A dat o săptămână partidelor să mediteze înainte de consultări – câți morți înseamnă asta? L-a desemnat pe Cioloș, știind foarte bine că urmează zece zile de pomană – de pomana morților, 5.000.

ADVERTISEMENT

Incredibil, Robotul Defect ne vorbește acum de vaccinare. Astă-vară, câte ședințe din astea în care să întrebe de stadiul pregătirilor pentru valul 4 a făcut?”, scrie CTP pe site-ul Republica.

CTP: ”Șeful statului eșuat trebuia să anunțe stare de urgență, carantină totală, măcar 14 zile”

În opinia jurnalistului, tot ce trebuia să facă Klaus Iohannis în acest moment dramatic era să anunțe starea de urgență și o carantină totală pentru două sătpătmâni.

”Singurul lucru pe care-l avea de făcut șeful statului eșuat era să anunțe stare de urgență, carantină totală, măcar 14 zile, singura cale pentru a mai salva niște vieți”, scrie CTP.

Cristian Tudor Popescu își încheie strigătul de revoltă printr-un apel la aplicarea la sânge a legii în perioada pandemiei.

”(…) Și aplicarea legii cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor. N-am auzit decât de o singură persoană căreia i s-a deschis dosar penal la Piatra Neamț, pentru că a mințit public că spitalul modular ATI din oraș e gol.

În schimb, niște medici și preoți nu sunt deranjați nici cu un fulg pentru propaganda antivaccin. Arhierei ca Teodosie de la Constanța sau Ambrozie de la Giurgiu mint încremenitor – „Incendiile din spitale sunt «făcături» , oamenii sunt arși de focul pus de medici!” – fiind niște criminali în sutană, și nu sunt reținuți și cercetați penal deoarece guvernanții vor sprijinul Bisericii pentru voturi în caz de anticipate”.

Nu scapă de scrisul gazetarului nici clasa politică actuală. CTP spune că pandemia ”nu face decât să scoată la vedere și să amplifice, ca o tomografie, imaginea acestor suflete hâde (n.r. politicienii)”.

”România e o țară cu comorbidități. Una dintre cele mai grave, și nu de azi, de 30 de ani, e că pe politicieni îi doare-n pix de cetățenii care mor cu zile. Pandemia nu face decât să scoată la vedere și să amplifice, ca o tomografie, imaginea acestor suflete hâde”, adaugă CTP pe site-ul citat.

ADVERTISEMENT