News

CTP, revoltat de pedeapsa primită de Piedone în dosarul Colectiv: ”Nu înțeleg de ce a primit mai puțin. El e principalul vinovat”

Cristian Tudor Popescu a avut o reacție dură după sentința finală pronunțată de judecători în dosarul Colectiv. CTP nu înțelege de ce edilul Piedone a primit o pedeapsă mai mică.
12.05.2022 | 15:46
CTP revoltat de pedeapsa primita de Piedone in dosarul Colectiv Nu inteleg de ce a primit mai putin El e principalul vinovat
CTP nu înțelege de ce Piedone a primit o pedeapsă mai mică în dosarul Colectiv. Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a avut o primă reacție după condamnările definitive dictate de instanță în dosarul Colectiv.

CTP nu înțelege de ce Piedone a primit o pedeapsă mai mică în dosarul Colectiv

CTP este de părere că aceste sentințe din prezent ar fi trebuit să fie pronunțate atunci, în primul an de după tragedia de la Colectiv, pentru a se putea face o legătură mentală atât pentru rudele victimelor, cât și pentru opinia publică.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu este nedumerit în ceea ce-l privește pe edilul Piedone. Gazetarul nu înțelege de ce acesta a primit o pedeapsă mai mică (n.r. 4 ani, după 8 ani și 6 luni în primă instanță), deși ”el a făcut posibil ce a fost acolo”.

”Nu înțeleg de ce Piedone primește mai puțin decât ceilalți. El e principalul vinovat. El a făcut posibil ce a fost acolo, dacă el nu semna, tragedia nu avea loc.

ADVERTISEMENT

Era suficient să vezi clădirea aia, bomba aia metalică, și să nu dai un astfel de aviz, o astfel de aprobare. Însă, domnul Piedone, fie nu l-a interesat, fie a fost co-interesat, însă uite, a primit doar 4 ani, sărăcuțul

Au trecut 6 ani și jumătate, oamenii sunt uitători. Între timp, Piedone a ajuns primar, a putut să candideze, a putut să funcționeze ca primar.

ADVERTISEMENT

Deja domnul Piedone a castiga 6 ani și jumătate. Ar fi trebuit să-i stea la pușcărie. În timp ce unii oameni zac pe sub pământ, alții suferă, el a fost primar, liber”, a spus CTP, la Digi24.

CTP, acuzații dure la adresa judecătorilor: ”Și-au bătut joc de apropiații victimelor și de opinia publică”

CTP a comentat în termeni foarte duri această amânare în pronunțarea sentinței, de peste 6 ani și jumătate. Gazetarul știe de ce condamnările au fost mai mici față de cele inițiale.

ADVERTISEMENT

”Știți de ce le-au dat pedepse mai mici? Pentru că au trecut 6 ani și jumătate. Justiția Română a făcut să treacă acest timp. Pedepsele astea mai mici nu se dădeau imediat după tragedia de la Colectiv. Atunci, ar fi revoltat opinia publică.

De ce nu răspund acești judecători pentru modul în care și-au bătut joc de apropiații victimelor și opinia publică? De ce au amânat 6 ani și jumătate, ca să-i scadă pedeapsa lui Piedone? Ar trebui să dea socoteală, dar nu va da nimeni socoteală…”, a mai acuzat CTP.

ADVERTISEMENT