Sport

Cu Adrian Mititelu finanțator, FC U Craiova 1948 nu a câștigat niciodată împotriva lui FCSB. Statistică incredibilă

FC U Craiova 1948 nu a câștigat niciodată cu FCSB de când Adrian Mititelu este principalul factor de decizie în club. Statistica arată înfiorător pentru olteni.
18.09.2021 | 00:47
Cu Adrian Mititelu finantator FC U Craiova 1948 nu a castigat niciodata impotriva lui FCSB Statistica incredibila
Cu Adrian Mititelu finanțator, FC U Craiova nu a câștigat niciodată cu FCSB. Statistică incredibilă sursă foto: fcsteaua.ro
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu nu este tocmai un „talisman” pentru FC U Craiova 1948 în duelurile cu FCSB. Chiar dacă fiul său, Mititelu junior, anunță că este gata să o învingă pe FCSB, statistica nu îi ajută deloc pe olteni, arătând clar o discrepanță în ceea ce privește dueluri cu echipa din București.

FC U Craiova 1948 este în fața unui meci foarte important. Adrian Mutu este sub presiune la clubul familiei Mititelu, iar tehnicianul are nevoie de un rezultat cât mai bun în duelul cu FCSB din Bănie. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 nu a câștigat niciodată cu FCSB de când Adrian Mititelu a preluat echipa în sezonul 2005-2006

Adrian Mititelu a preluat echipa FC U Craiova 1948 în sezonul 2005-2006, fiind „urmașul” lui Dinel Staicu. Oltenii erau retrogradați pentru prima dată, astfel că venirea lui Mititelu a reprezentat un „boost” de încredere, iar FC U a promovat imediat înapoi în prima ligă.

Norocul nu a fost de partea craiovenilor în dueluri cu FCSB (n.r. – echipa se numea Steaua la acea vreme). Primul duel a avut loc pe 5 august 2006, iar trupa lui Cosmin Olăroiu, care avea să facă o figură frumoasă și în Champions League, se impunea cu un clar 3-0. Sorin Paraschiv, Daniel Oprița și Nicolae Dică punctau pentru „roș-albaștri”. Returul din decembrie a fost mai echilibrat, iar oltenii se bucurau de o remiză „albă”.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2007-2008 aducea două înfrângeri pentru Craiova, dar care erau obținute cu greu de FCSB. În „Ghencea”, bucureștenii s-au impus la limită, scor 1-0. Bănel Nicoliță era eroul FCSB-ului. În retur, pe „Extensiv”, oltenii au făcut un meci bun, dar oaspeți au câștigat cu 2-1. Pepe Moreno deschidea scorul, Andrei Prepeliță aducea egalarea, dar cu șapte minute înainte de final, Dayro Moreno stabilea scorul final.

Stagiunea următoare aducea din nou meciuri bune între Craiova și FCSB. Pe 21 noiembrie 2008, cele două formații terminau la egalitate, 0-0, pe „Ion Oblemenco”. Returul avea același deznodământ ca partida de pe „Extensiv” din urmă cu un sezon. Bucureștenii au deschis scorul prin Juan Toja, Florin Costea egala pentru olteni, în timp ce Bogdan Stancu marca spre finalul jocului.

ADVERTISEMENT

Ultimele patru meciuri ale echipei lui Mititelu cu FCSB au însemnat eșecuri pe linie

Data de 7 decembrie 2009 aducea un nou meci în care Craiova fotbalistică nu se bucura de o victorie cu FCSB sau Steaua. Oltenii pierdeau cu 2-1 din nou. Kapetanos a marcat pentru 1-0, Andrei Prepeliță a egalat pentru gazde, iar Janos Szekely aducea victoria în tabăra FCSB-ului în minutul doi de prelungiri. Returul a fost facil pentru echipa patronată de Gigi Becali, deoarece scorul de 2-0 era stabilit prin „dubla” lui Arman Karamian.

Sezonul 2010-2011 este unul de tristă amintire pentru craioveni. La finalul campionatului, FC U era retrogradată sportiv, dar a venit și decizia cu dezafilierea. În acel sezon au fost ultimele două confruntări între echipa patronată de Adrian Mititelu și cea a lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

În tur, oltenii, cu mai multe probleme de lot, deschideau scorul pe „Ghencea” prin Valentin Iliev, dar soarta partidei a fost întoarsă prin golurile lui Bogdan Stancu și Romeo Surdu.

În fine, ultimul meci între FC U Craiova și FCSB s-a desfășurat pe 27 februarie 2011. Pe stadionul „Ion Oblemenco”, trupa antrenată la acea vreme de Marius Lăcătuș câștiga la limită, 1-0, iar unica reușită purta semnătura lui Marius Bilașco.

  • 10 jocuri au fost între echipa lui Adrian Mititelu și FCSB de la preluarea echipei de către omul de afaceri
  • 8 eșecuri și 2 egaluri este bilanțul între duelurile directe 

Primul joc între noua societate și FCSB. Adrian Mititelu jr vrea victoria: „Întâlnim o echipă foarte puternică, dar nu e Real Madrid”

Noua societate, U Craiova 1948 SA, a promovat în acest sezon Liga 1, iar echipa care este patronată de familia Mititelu are gânduri mari în duelul cu FCSB. Chiar dacă recunoaște că „roș-albaștrii” sunt o forță a Ligii 1 și au arătat acest lucru în meciul cu Dinamo, Adrian Mititelu junior anunță că echipa sa nu se sperie de FCSB:

„Întâlnim o echipă foarte puternică, dar nu e Real Madrid. Vine, într-adevăr, după un joc spectaculos în care a bătut cu 6-0, datorită unor conjuncturi. A fost un cartonaș roșu primit nemeritat de Dinamo.

În fine, nu comentez eu meciul celor de la FCSB, de fapt, Steaua. Eu îi spun Steaua chiar dacă mă amendează CNA. Cu toate că jocul nu este așa cum ne dorim, echipa e într-o scădere de la etapă la etapă, avem puterea să facem un meci bun cu Steaua,” a declarat patronul FCU 1948 în cadrul unei emisiuni a lui Gabriel Safta.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – FCSB: 2,40 este cota pentru „total goluri: 3-4”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT