Sport

FCSB, adio Ghencea în 2021! De ce nu mai există nicio șansă ca echipa lui Edi Iordănescu să mai evolueze acolo

FCSB nu va juca în Ghencea în acest an, după ce Clubul Sportiv al Armatei a recurs la un gest incredibil.
17.09.2021 | 11:32
FCSB adio Ghencea in 2021 De ce nu mai exista nicio sansa ca echipa lui Edi Iordanescu sa mai evolueze acolo
FCSB, adio Ghencea în 2021! De ce nu mai există nicio șansă ca echipa lui Edi Iordănescu să mai evolueze acolo
ADVERTISEMENT

Echipa lui Gigi Becali a formulat o cerere oficială pentru a juca în Ghencea, iar Mihai Stoica a ironizat răspunsul primit din partea celor de la CSA Steaua București.

CSA Steaua nu a respins în mod direct cererea, însă s-a asigurat că nu există nicio dată disponibilă pentru ca FCSB să poată emite prentenția să se întoarcă după șapte ani în „Templu”.

ADVERTISEMENT

FCSB nu va juca în acest an în Ghencea! Cum s-au asigurat de asta cei de la CSA Steaua

FCSB nu mai poate juca în Ghencea în 2021 dintr-un motiv foarte simplu. Singura dată disponibilă era săptămâna viitoare, însă cei de la CSA Steaua le-au solicitat celor de la Universitatea Cluj să dispute meciul de rugby din Superliga României în Ghencea, deși ar fi trebui să se desfășoare sub Feleac!

Gestul este surprinzător, mai ales că pentru U Cluj e vorba de o deplasare lungă și de costuri suplimentare, iar „studenții” pierd și avantajul terenului propriu.

ADVERTISEMENT

Astfel, viitoarele solicitări ale celor de la FCSB nici măcar nu vor putea fi luate în calcul, deși este un stadion construit din bani publici.

Meciurile FCSB-ului și ale celor de la CSA Steaua se suprapun până la finalul anului

FCSB are un ghinion incredibil! Fiecare partidă pe care o va disputa pe teren propriu va coincide ca dată cu meciurile disputate în Ghencea de către cei de la CSA Steaua București în liga a doua.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, este imposibil ca două partide să fie organizate în aceeași zi pe stadion, cu toate că mai există astfel de exemple.

În această vară, Gloria Buzău a susținut un meci în campionat cu Universitatea Cluj, de la ora 12:00, iar șapte ore mai târziu Chindia Târgoviște a jucat pe același stadion împotriva lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Anunțul celor de la AS47: „BRAVO, CSA Steaua București!”

Asociația Steliștilor 1947 jubilează după această „reușită” a celor de la CSA Steaua București, privită ca pe o mare victorie de către suporterii steliști care susțin echipa Armatei din liga a doua.

„Steaua a solicitat echipei U Cluj să accepte să joace în Ghencea meciul de rugby din SuperLigă, de săptămâna viitoare, deși partida era programată sub Feleac. Adversara a fost de acord, federația la fel și așa s-a blocat singura dată la care noul stadion nu era ocupat cu niciun eveniment.

Astfel o eventuală solicitarea oficială a clubului Fotbal Club Fcsb nu va putea fi luată în calcul. În rest, până la finalul anului, toate etapele de acasă ale Stelei se suprapun cu meciurile lor. BRAVO, CSA STEAUA BUCUREȘTI!”.

Care a fost răspunsul oficial al celor de la CSA Steaua

Gigi Becali a declarat în spațiul public că FCSB a trimis o cerere oficială pentru a juca pe Ghencea în luna iulie: „Am făcut o cerere. Vreau să văd răspunsul. Ce pot spune? Noi avem o echipă de amatori, avem stadion de 100 de milioane, dar noi jucăm la amatori și mai cheltuim si 1 milion de euro pe an la amatori. Să vedem cum o să justifice? Ce o să scrie ei în hârtia aia? Am făcut hârtia către MApN.

Noi jucăm pe Național Arena. Avem Giurgiu. O să avem răspunsul să jucăm și la Arcul de Triumf. Dar am făcut și pe Ghencea ca să văd. Stadion de 100 de milioane din banii statului român, nu ai Armatei. Eu zic că nu vor da răspuns. Nu o să știe ce să dea. Nu mai știu ce să răspundă. Dar eu am soluția și în instanță. Pot face și plângere. Păi sunteți stat în stat?”.

De cealaltă parte, CSA Steaua a găsit o modalitate prin care să nu respingă cererea, dar nici să o aprobe:

”Cu referire la solicitarea formulată de FCSB privind închirierea stadionului Steaua pentru desfășurarea de meciuri oficiale ale echipei FCSB, vă comunicăm că am primit o astfel de cerere.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua dorește colaborarea cu toate cluburile și structurile sportive, colaborare bazată pe respect reciproc, încredere, bună armonie și neafectarea intereselor proprii, astfel încât am răspuns că, închirierea stadionului se va face, după analizarea detaliată a fiecărei solicitări și cu respectarea prevederilor legale în vigoare, aplicabile în acest domeniu”, a anunțat Bichir într-un comunicat pentru Digi Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCU Craiova – FCSB: 1,38 este cota pentru „total goluri: 1-3”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: