News

Cu cât își plătea soțul pe lună Diana Șoșoacă. Suma meschină primită de Silvestru pentru munca de secretar

Soțul Dianei Șoșoacă, Dumitru-Silvestru, este de mai bine de trei ani exclusiv angajatul soției, care-i plătea serviciile de secretar cu o sumă meschină.
19.02.2024 | 15:33
Cu cat isi platea sotul pe luna Diana Sosoaca Suma meschina primita de Silvestru pentru munca de secretar
Ruptură între Diana Șoșoacă și soțul ei, Silvestru/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

SOS România se află într-un scandal politico-domestic în care adversarii sunt președintele și prim-vicepreședintele, adică Diana Iovanovici-Șoșoacă și Dumitru-Silvestru Șoșoacă, ce au și calitatea de soț și soție, respectiv angajator și angajat. Astfel că domnul Șoșoacă își riscă nu doar cariera politică incipientă, ci și locul de muncă oferit de soție, chiar așa prost plătit cum este el.

Salariu meschin oferită soțului de către Șoșoacă

Când a intrat în Parlament, Diana Șoșoacă avea un cabinet de avocatură care-i aducea venituri consistente, de 250.000 de lei anual. Suma se regăsește în prima declarație de avere depusă de senatoare după intrarea în Parlament, în ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

În declarație erau trecute și veniturile pe care soțul le-a avut în 2020 din două locuri de muncă, venituri modeste de numai 28.000 de lei. Primul era la o companie din Popești-Leordeni care, potrivit codului CAES, are ca obiect de activitate „consultanță pentru afaceri și management”. Nu este clar în ce constă consultanța din moment ce Dumitru-Silvestru Șoșoacă figura ca „șef de tură”. Al doilea loc de muncă al său era chiar ca subaltern al soției, anume secretar la cabinetul acesteia de avocatură. În declarația de avere, nu se spune cât încasa Șoșoacă la fiecare din cele două locuri de muncă pe care le avea.

Din 2021, Dumitru-Silvestru Șoșoacă s-a dedicat exclusiv slujirii idealurilor politice ale nevestei, astfel că în declarația de avere pe care aceasta a depus în iulie 2022, aferentă anului fiscal 2021, soțul figurează doar cu veniturile obținute ca secretar la cabinetul de avocatură, anume 16.651 de lei. Asta ar însemna că Diana Șoșoacă și-a plătit soțul cu numai 1.387 de lei pe lună. În 2022, Silvestru Șoșoacă s-a ales cu mărire de salariu astfel că veniturile totale au ajuns la 18.288 de lei, adică o leafă lunară de 1.524 lei.

ADVERTISEMENT

Parcimonia cu care Diana Șoșoacă își plătește soțul este justificată și de faptul că veniturile sale au scăzut considerabil după intrarea în Parlament, întrucât indemnizațiile de senator însumate au reprezentat circa 130.000 de lei anual. În același timp, veniturile aduse de cabinet s-au prăbușit ajungând la numai 14.200 de lei în anul 2022. Practic, câștigul net al Dianei Șoșoacă din cabinet au fost mai mici decât salariile însumate pe care i le-a plătit soțului ei.

O încăierare costisitoare

Se pare că Șoșoacă nu a avut până acum probleme cu statutul de bărbat întreținut de soție, el activând inclusiv ca bodyguard al senatoarei, lucru demonstrat de episodul interviului pe care Diana Șoșoacă ar fi trebuit să-l acorde unei echipe trimise de postul public de televiziune din Italia, RAI. Jurnaliștii italieni au reclamat că au fost sechestrați în biroul senatoarei, cu ajutorul soțului ei. Diana Șoșoacă a chemat poliția, dar apoi a izbucnit o busculadă, în urma căruia un polițist a fost bruscat de către Dumitru-Silvestru Șoșoacă, iar o jurnalistă italiană a reclamat că acesta ar fi mușcat-o de mână.

ADVERTISEMENT

Era prea osoasă, mie îmi plac cărnoase”, a spus Dumitru Șoșoacă atunci când a fost întrebat în instanță dacă este adevărat că a mușcat-o pe jurnalistă, potrivit Libertatea. Gluma s-a îngroșat în ce privește acuzat de ultraj la adresa polițistului, procurorii susținând că „l-a împins pe poliţist, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție”. Soțul senatoarei s-a ales cu o amendă de 18.000 de lei, plus 2.500 de lei cheltuieli de judecată în urma sentinței definitive din 2023, sumă care depășește chiar veniturile anuale ale turbulentului soț.

Chiar dacă incidentul arată dedicare pentru cauza nevestei, chiar și cu prețul lefii mărunte, Diana Șoșoacă tot nu a fost mulțumită de serviciile făcute. La începutul lunii noiembrie 2023, cu puțină vreme după condamnarea care l-a lăsat complet fără venituri, a făcut o oarecare vâlvă un incident în care senatoarea l-a ocărât pe bietul soț pentru că i-a întrerupt live-ul pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc într-o benzinărie. În timp ce senatoarea se răstea la telefon spumegând împotriva împilatorilor nației, soțul a întrerupt-o de mai multe ori cerându-i ajutorul pentru o problemă mult mai măruntă, ce privea modalitatea de plată a plinului de carburant.

Dumnezeule, Dumnezeule, că mă întrerupi exact când nu trebuie! Pe bune, nu poți să vezi? (…) Pe bune, nici asta nu știi? (…) Băi e chiar atât de greu? Eu trebuie să le știu pe toate: și PIN-uri și carduri și CIF-uri și așa mai departe”, s-a oțărât Șoșoacă la prim-vicepreședintele SOS România.

ADVERTISEMENT