Life

Cu cât se vinde o monedă de 100 de lei cu chipul lui Mihai Viteazu. Suma este ireală

Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru moneda cu Mihai Viteazul. Este o adevărată comoară pentru colecționari, dar și pentru posesorii ei
09.01.2024 | 23:39
Cu cat se vinde o moneda de 100 de lei cu chipul lui Mihai Viteazu Suma este ireala
Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru moneda cu Mihai Viteazul. Sursa foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, monedele vechi și scoase de zeci de ani din circulație au ajuns să fie o adevărată comoară pentru colecționari. Pe internet, au început să apară din ce în ce mai mult anunțuri cu astfel de ”bijuterii”. Tot la vânzare a fost scoasă și moneda de 100 de lei cu chipul lui Mihai Viteazul. Cât trebuie să scoată din buzunar colecționarii pentru ea.

Moneda cu Mihai Viteazul, la mare căutare în online

Monedele vechi sunt din ce în ce la mai mare căutare. Se pare că banii vechi, scoși din circulație de ceva vreme au ajuns să fie din ce în ce mai ”vânați” de către colecționari.

ADVERTISEMENT

De data asta, cea care face ravagii este moneda de 100 lei cu chipul lui Mihai Viteazul. Pasionații de colecții de monede o consideră o piesă rară, așa că nu este de mirare că se vinde la un preț exorbitant în zilele noastre.

”Comoara” cu Mihai Viteazul poate fi găsită la un singur click distanță, pe internet. Aici, sunt fel de fel de anunțuri postate de persoanele care au în posesie astfel de monede și vor să le vândă.

ADVERTISEMENT

Moneda cu Mihai Viteazul datează din 1992, are inscripționată valoarea de 100 lei și a fost scoasă demult din circulație. Mai veche de două decenii, aceasta a început să fie la căutare în 2024.

Dacă ai o astfel de monedă acasă, ai dat lovitura

La început de an, la o simplă căutare, aflăm că o astfel de monedă valorează o avere. Pe platformele unde se pun astfel de anunțuri, cei care au în posesie moneda cu Mihai Viteazul pot considera că se îmbogățesc peste noapte.

ADVERTISEMENT

Anunțul care a atras atenția tuturor este cel postat de o persoană care se pare că are în posesie mai multe monede. Unele dintre ele au anul de emitere 1992, altele 1993 și 1994. Însă, toate sunt la fel de scumpe.

Potrivit anunțului, moneda din 1992 cu chipul lui Mihai Viteazul se vinde la prețul de 15.000 de euro. Cu alte cuvinte, la cursul actual BNR, acesta costă nici mai mult, nici mai puțin de 74.616 lei.

ADVERTISEMENT

La fel de scumpe sunt și cele din 1993 și 1994. Pentru cele 6 bucăți care au unul de emitere 1993 și 1994, utilizatorul de pe platforma de anunțuri așteaptă oferte. Și, așa cum este de așteptat, va bate palma cu cei care oferă cel mai mult.

Moneda cu Mihai Viteazul este una dintre cele mai cunoscute de la vremea aceea. Aceasta a fost emisă într-un tiraj de peste 70 de milioane de unități, iar valoarea ei a fost de 100 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: