Life

Moneda românească pentru care poți lua o adevărată avere. Se vinde cu zeci de mii de euro. Te îmbogățești dacă o ai în casă

Pentru ce monedă românească poți primi astăzi o adevărată avere. Se vinde pe internet cu zeci de mii de euro. Te vei îmbogăți.
27.12.2023 | 16:31
Moneda romaneasca pentru care poti lua o adevarata avere Se vinde cu zeci de mii de euro Te imbogatesti daca o ai in casa
Cu cât se vinde acum o monedă veche. Sursa foto: OLX
ADVERTISEMENT

Dacă mai ai pe acasă monede vechi, ai face bine să le păstrezi în continuare, fiindcă datorită lor poți face o adevărată avere. Tocmai pentru că datează de zeci, sute sau mii de ani, sunt considerate astăzi obiecte istorice, pentru care colecționarii ar plăti oricât.

Ce monedă românească te poate îmbogăți

Monedele vechi sunt în prezent adevărate comori. Dacă acum zeci sau sute de ani exista tendința de a le utiliza cu scopul de a face cumpărături, în momentul de față nu ar trebui să le arunci, găsindu-le printre rafturi vechi sau pe la bunici.

ADVERTISEMENT

De altfel, și monede sau bacnote actuale ai face bine să le păstrezi, fiindcă nu se știe cât pot valora peste zeci sau sute de ani. Tu sau membrii familiei tale se pot îmbogăți peste noapte. Așa cum se poate întâmpla acum cu persoanele care au acasă monede de pe timpul când România era monarhie, de exemplu, sau din perioada când România avea doar câțiva ani de când scăpase de comunism.

O monedă din anul 1994, în valoare de 100 de lei, pe care se află chipul Regelui Mihai I, se vinde pe internet cu prețuri de mii și chiar zeci de mii de euro. Costurile pornesc de la 1000 de euro, așa cum apare pe site-ul olx.ro și pot ajunge până la 25.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cu cât se vinde o bacnotă veche, de 50 de lei, cu chipul lui Alexandru Ioan Cuza

În afară de monede, pe site-ul olx.ro se mai vând și bacnote vechi din perioada comunismului. De exemplu, bacnote de 50 de lei, pe care apare chipul lui Alexandru Ioan Cuza. Dacă încă le mai ai pe acasă, află că acestea au prețuri de 1000 de euro acum.

”Monedele sunt în stare bună! 4 monede de 500lei din 1999,2 monede de 1000lei din 2004,2 monede de 20lei din 1993,1995,4 monede de 50lei din 1991,1992,1995,6 monede de 100lei din 1991,1992,4 bancnote cincizecilei din 1966.Pret 5000ron negociabil!”, mai apare într-un anunț pe olx.ro

ADVERTISEMENT

Astăzi, monedele și bacnotele menționate nu mai sunt utile pentru a merge la cumpărături, pentru că vremurile s-au schimbat și inclusiv valoarea banului a devenit alta. Ultima oară când în România s-au schimbat banii a fost în 2007, când am intrat în Uniunea Europeană.

Totuși, chiar dacă monedele și bacnotele de acum 30, 50, 100 de ani sau mai mult nu ne mai folosesc pentru a ne achiziționa diferite bunuri sau pentru a achita diferite facturi, iată că din ele putem face o reală avere pentru că reprezintă un bun istoric.

ADVERTISEMENT
Tags: