Life

Cu ce s-a ocupat tatăl lui Radu Banciu: “A condamnat oameni la moarte. Nu exista cale de mijloc”

Radu Banciu, mai sincer ca niciodată. Cunoscutul jurnalist a vorbit fără perdea despre profesia pe care a avut-o, ani la rând, tatăl său
19.12.2023 | 16:59
Cu ce sa ocupat tatal lui Radu Banciu A condamnat oameni la moarte Nu exista cale de mijloc
Radu Banciu a vorbit cu maximă sinceritate despre tatăl lui Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Radu Banciu este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de la noi din țară. Acesta pune mereu punctul pe i și nu se ferește să fie sincer până la capăt. Contrar expunerii sale mediatice, atunci când vine vorba de familie, este destul de retras.

Radu Banciu a fost puternic influențat de tatăl lui

Radu Banciu este unul dintre jurnaliștii care nu a avut nevoie de mult timp pentru a se face remarcat. Multe persoane au rezonat cu sinceritatea sa și nu este de mirare că a câștigat simpatia celor de acasă.

ADVERTISEMENT

Deși este prezent de ani buni în lumina reflectoarelor, despre Radu Banciu nu se știu prea multe. Jurnalistul a preferat să fie recomandat de planul profesional și nu de cel personal.

Așa se face că Radu Banciu abia dacă vorbește despre persoanele dragi din viața lui. Planul personal este foarte bine protejat de ochii curioșilor, însă, din când în când, mai face și unele excepții.

ADVERTISEMENT

Recent, Radu Banciu a ales să fie sincer și transparent până la capăt. Astfel, în cadrul podcastului realizat de Mihai Crăciun a vorbit despre tatăl lui. Este printre puținele dăți când a abordat acest subiect, semn că a simțit nevoia să satisfacă curiozitatea fanilor.

Jurnalistul are sentimente profunde de apreciere față de părintele lui

Potrivit celor de la cancan.ro, în cadrul podcastului menționat, jurnalistul a vorbit fără perdea despre tatăl său. Acesta a fost judecător timp de 43 de ani la Târgu Mureș și nu a fost deloc o profesie ușoară.

ADVERTISEMENT

Așa cum se știe deja, a fi judecător implică o mare responsabilitate. Tocmai de aceea, de-a lungul timpului, tatăl lui a pronunțat unele dintre cele mai grele sentințe. Inclusiv pe cele de condamnare la moarte.

Radu Banciu a ținut să precizeze că este extrem de mândru de tatăl lui și de exemplul pe care i l-a dat. Fiind judecător în perioada comunistă, acesta s-a asigurat că respectă întocmai litera legii.

ADVERTISEMENT

”El judeca în litera legii. Nu exista cale de mijloc. A condamnat oameni la moarte, pe vremea comunismului, sau la ani grei de pușcărie, dar nu a făcut niciodată un compromis profesional”, a spus Radu Banciu în podcastul menționat.

Deși a avut o meserie care îi oferea un oarecare statut și putere, tatăl lui Radu Banciu nu a făcut niciun compromis. Tocmai de aceea, nici jurnalistul nu este adeptul acestor metode, mai ales pe plan profesional.

ADVERTISEMENT