News

Cu ce se ocupă acum fiica lui Rudel Obreja. Denisa nu mai este consilier al lui Traian Băsescu, la Parlamentul European

Fiica lui Rudel Obreja, Denisa, a lucrat, pentru aproximativ doi ani, la cabinetul de europarlamentar din Bruxelles al lui Traian Băsescu.
25.03.2023 | 16:30
Cu ce se ocupa acum fiica lui Rudel Obreja Denisa nu mai este consilier al lui Traian Basescu la Parlamentul European
Denisa, fiica lui Rudel Obreja, a fost asistent al lui Traian Băsescu, fostul președinte al României Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Rudel Obreja, Traian Băsescu
ADVERTISEMENT

Denisa, fiica lui Rudel Obreja, s-a arătat revoltată de faptul că tatăl său nu a primit îngrijiri medicale corespunzătoare în penitenciar, acolo unde își ispășea condamnarea de cinci ani de închisoare cu executare primită în dosarul Gala Bute. Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a decedat pe 12 martie, la 57 de ani, din cauza unui cancer la pancreas.

Fiica lui Rudel Obreja a fost asistent acreditat al europarlamentarului Traian Băsescu

Denisa Obreja a absolvit Masterul în Drepturile Internaționale ale Omului la Lund University în Suedia și a efectuat stagii de cercetare la Centrul Norvegian pentru Drepturile Omului din Oslo și la Institutul Raoul Wallenberg din Suedia. Fiica lui Rudel Obreja mai este membră a think-tank-ului INACO – Inițiativa pentru Competitivitate.

ADVERTISEMENT

Ea a mai fost profesor adjunct și candidată la doctorat în cadrul Facultății de Drept la Bond University în Australia, conform informațiilor consultate de FANATIK. În 2020 și 2021, Denisa Obreja s-a numărat printre consilierii lui Traian Băsescu la Parlamentul European, ea figurând, ca asistent acreditat la Bruxelles, alături de Brândușa Chiribuță și Alexandra Tuvene.

Regulamentul Parlamentului European precizează că asistenții unui europarlamentar sunt plătiți în limita unei sume de 25.000 euro brut lunar, ceea ce înseamnă că salariul unui asistent este de aproximativ 3.000 euro net pe lună. Pe lângă Denisa Obreja, ca asistent local al lui Traian Băsescu a figurat și George Călugăru, fost purtător de cuvânt al PDL București (pe când organizația era condusă de Elena Udrea), dar și consilier personal al acesteia.

ADVERTISEMENT

În acest moment, din pagina cu asistenții lui Traian Băsescu a dispărut doar numele Denisei Obreja, foștii ei colegi figurând în continuare ca asistenți acreditați sau asistenți locali. După ce și-a încheiat colaborarea cu Traian Băsescu la Parlamentul European, fiica lui Rudel Obreja a rămas în capitala Belgiei.

Denisa Obreja lucrează pentru o companie specializată în consultanță în afaceri

Numele Denisei Obreja apare pe o listă de lobbyști acreditați la Parlamentul European pentru compania FTI Consulting Belgium. FTI Consulting este o firmă de consultanță în afaceri cu sediul la Washington, dar are filiale în cele mai importante orașe ale lumii. Biroul de la Bruxelles al FTI Consulting este un lider în consultanță în afaceri publice și comunicații corporative.

ADVERTISEMENT

FTI Consulting oferă consiliere și implementare atât în domeniul afacerilor publice, cât și în domeniul comunicațiilor strategice, precum și o platformă globală puternică și servicii complementare de comunicații financiare și corporative. Echipa din care face parte Denisa Obreja activează într-o gamă largă de sectoare precum servicii financiare, energie și mediu, tehnologie și telecomunicații, concurență, comerț, sănătate, produse agrochimice, științe ale vieții, bunuri de larg consum și securitate cibernetică.

Baza de clienți a FTI Consulting include companii din sectorul privat și public, asociații și organizații non-profit. Costurile de lobby ale companiei sunt de 7.485.000 euro pentru anul financiar 2022. FTI Consulting Belgium are o echipă formată din 63 de lobbyști acreditați la Parlamentul European, iar Denisa Obreja figurează, conform datelor consultate de FANATIK, cu acreditare valabilă un an de zile, în perioada 30 noiembrie 2022 – 29 noiembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Fiica lui Rudel Obreja este revoltată de modul în care tatăl său a fost tratat în închisoare

Denisa Obreja a postat recent un mesaj în care acuză că nu s-a găsit nici un responsabil pentru modul în care tatăl său a fost tratat în închisoare. “Cu o liniște mormântală este tratată familia mea după ce am cerut unor directori și șefi de ministere explicații despre cum și-au făcut meseria. Că doar noi îi plătim pentru a se ridica din pat și duce la muncă în fiecare zi.Ne uităm nedumeriți la conducerea bolnăvicioasă a societății și la modul în care îl cinstesc pe unul dintre cei mai mari campioni.”, a scris Denisa.

„Nu vă mai place să apăreți pe televizoare, să scrieți în ziare, să vă auziți numele și să vă cățărați pe scaune? Vă faceți auziți numai când vă bateți cu pumnul în piept că ați mai întemnițat unul? Nu suntem un subiect important pe agenda domniei tale, domnule Ministru? Nici a dumneavoastră, domnule Director Dan Halchin? Mă caută presa să facem dezvăluim împreună putregaiul societății bazate pe exploatare, să le povestim despre procedurile tergiversate și tărăgănate care au întârziat punerea diagnosticului și începerea tratamentului pentru tata”, a continuat fiica lui Rudel Obreja.

„Dar nu am timp, pentru că trebuie să îl îngrop. Atât ați știut să vă faceți meseria! Voi toți, pe care VĂ HRĂNIM – DOCTORUL, DIRECTORUL PENITENCIARULUI, MINISTRUL JUSTIȚIEI. Câte salarii v-a plătit tata din contribuțiile și premiile obținute? Câtă cinste a adus tata României și cu câtă cinste v-ați făcut voi meseria? Priviți spre cer și ieșiți să vorbiți. Până azi vă plăcea să vă vedeți fețele pe ecrane. Am dat la schimb o viață pentru o demisie și o societate curată!”,  a încheiat Denisa Obreja.

ADVERTISEMENT