Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep în optimile de finală ale turneului de la Praga! Adversara ei a învins-o pe Țig în primul tur

11.08.2020 | 17:20
Cu cine joaca Simona Halep in optimile de finala ale turneului de la Praga Adversara ei a invinso pe Tig in primul tur
ADVERTISEMENT

Simona Halep a revenit pe teren după pauza forţată de izbucnirea pandemiei de coronavirus, iar prima sa apariţie s-a consumat la turneul de la Praga, unde a întâlnit-o pe jucătoarea slovenă Polona Hercog. Simona a trecut în trei seturi, scor 6-1, 1-6, 7-6. 

Numărul 2 mondial s-a reîntâlnit astfel cu terenul de joc, pentru că de atmosfera turneelor nu prea putem vorbi când tribunele sunt goale, şi a făcut-o alegând zgura, suprafaţa ei favorită.

ADVERTISEMENT

Simona a reuşit să obţină victoria în faţa slovenei, având momente de joc bun, în care a alternat cu succes loviturile în forţă cu scurtele, dar a avut şi destule perioade când a comis unele erori, dar la primul joc după mai bine de şase luni acest lucru era absolut normal. De aici şi faptul că a avut nevoie de trei seturi.

Simona Halep va avea în faţă pe învingătoarea Patriciei Ţig

Turneul de la Praga este turneul de încălzire a motoarelor pentru Simona, care cel mai probabil va fi prezentă la Grand Slam-ul de la Roland Garros, care se intenţionează a fi organizat după încheierea US Open, la competiţia de la New York anunţând că nu va participa.

ADVERTISEMENT

În optimile de finală la Praga Simona Halep o va întâlni pe jucătoarea cehă Barbora Krejcikova, numărul 118 mondial, care a depăşit-o în două seturi pe reprezentanta noastră Patricia Ţig.

Un singur precedent, câştigat de Halep

Halep a mai jucat o singură dată în carieră contra Krejcikovei, la Bucharest Open, în 2016, când s-a impus cu 2-1, pe seturi 3-6, 6-1, 6-1. Krejcikova este însă mai mult o jucătoare de dublu, probă în care a câştigat şi turnee de Grand Slam alături de compatrioata sa Katarina Siniakova.

ADVERTISEMENT

Simona Halep este marea favorită a turneului de la Praga şi totodată singura jucătoare din top 10 prezentă la competiţie, după ce Belinda Bencic a renunţat să mai vină. Favoritele 2 şi 3 sunt calificate în optimi, croata Petra Martic şi belgianca Elise Mertens.

Buzărnescu a jucat finala în 2018

Simona Halep se află în premieră la turneul organizat pe terenul clubului Sparta Praga, unde cea mai bună prezenţă românească s-a consemnat în 2018, când Mihaela Buzărnescu a jucat finala contra Petrei Kvitova, pierdută la mare luptă, cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Anul acesta cel mai bun rezultat obţinut de Simona Halep a fost câştigarea turneului de la Dubai în luna februarie, după ce a fost la un pas de o a doua finală la Australian Open, cedând la mare luptă ăn faţa ibericei Garbine Muguruza.

ADVERTISEMENT