Sport

Simona Halep o va întâlni pe Shuai Zhang în turul 2 la WTA Toronto. S-a stabilit ora de start

Simona Halep s-a calificat fără emoții în turul secund la WTA Toronto și o va înfrunta pe chinezoaica Shuai Zhang în runda a doua. Românca are avantaj în meciurile directe și a învins-o ultima oară în acest an la Madrid.
08.08.2022 | 21:10
Simona Halep o va intalni pe Shuai Zhang in turul 2 la WTA Toronto Sa stabilit ora de start
Simona Halep și-a demolat adversara din primul tur la WTA Toronto și va juca în runda următoare cu învingătoarea dintre Shuai Zhang și Cristina Bucșa. Sursa foto: Eurosport
ADVERTISEMENT
10-08-2022
06:22

Halep joacă în jurul orei 20:00

Organizatorii turneului de 1000 de puncte de la Toronto au stabilit programul pentru ziua de miercuri, iar Simona halep o va întâlni pe chinezoaica Shuai Zhang, în jurul orei 20:00.

Partida este a doua de pe terenul al doilea, fiind programată după meciul dintre Elena Rybakina şi Coco Gauff, care începe la ora 18:00.

09-08-2022
20:21

Simona Halep - Shuai Zhang, în turul 2 la WTA Toronto

Simona Halep o va înfrunta pe Shuai Zhang în turul 2 al turneului de 1000 de puncte de la Toronto.  Sportiva din China, în vârstă de 33 de ani, ocupă poziția a 33-a în clasamentul WTA și a trecut în primul tur de Cristina Bucșa, scor 6-1, 6-3.

Halep și Zhang se cunosc foarte bine. Cele două s-au întâlnit prima oară în 2012, la Indian Wells 2012, când românca s-a impus cu 6-1, 6-1.

Ultima oară, cele două s-au întâlnit anul acesta la Madrid și tot Simona a fost învingătoare, scor 6-2, 6-2. În total, cele două s-au înfruntat de cinci ori, de trei ori câștigătoare ieșind Simona Halep.  

Confruntarea din turul 2 de la Toronto este programată pentru miercuri, 10 august, la o oră ce va fi anunțată de organizatori.

Meciul dintre Simona Halep și Donna Vekic, din primul tur al turneului de 1.000 de puncte WTA Toronto 2022, a fost un antrenament cu public pentru sportiva din România care s-a impus cu 6-0, 6-2.

Shuai Zhang, sau Cristina Bucșa, viitoarea adversară a Simonei

Simona Halep a obținut o victorie fără istoric 6-0, 6-2 în fața sportivei din Croația, Donna Vekic, în primul tur la Toronto. Pentru a-și cunoaște viitoarea adversară, Halep așteaptă deznodământul duelului dintre Shuai Zhang și Cristina Bucșa.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din China este favorită în fața ibericei născută în republica Moldova. Zhang are 33 de ani și este una dintre jucătoarele cu mare experiență din circuitul mondial.

Halep și Zheng se cunosc și ele foarte bine. De-a lungul timpului cele două s-au înfruntat de cinci ori, prima oară în urmă cu exact un deceniu, la Indian Wells 2012, românca având câștig de cauza 6-1, 6-1.

ADVERTISEMENT

De altfel, Simona este în avantaj în duelurile directe cu trei victorii. Ultima oară Halep și Zhang s-au întâlnit în acest an, la Madrid. În capitala Spaniei racheta numărul 1 a României impunându-se lejer, scor 6-2, 6-2.

Singurele victorii ale jucătoarei asiatice s-au consemnat în 2016. La Australian Open aceasta s-a impus cu 6-4, 6-3, iar la Beijing, cu 6-0, 6-3.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a învins-o pe Cristina Bucșa în urmă cu o săptămână

Dacă Shuai Zhang este o cunoștință veche pentru Simona Halep în circuitul mondial, pe cealaltă posibilă adversară din turul secund de la Toronto, Cristina Bucșa, românca a întâlnit-o o singură dată.

S-a întâmplat săptămâna trecută, în runda inaugurală a turneului WTA Washington. Halep s-a impus cu 6-3, 7-5, dar moldoveanca ce reprezintă Spania a fost un adversar dificil.

ADVERTISEMENT

Și la Toronto, Bucșa (numărul 122 mondial) a pornit din calificări și a depășit două sportive din Top 100 WTA pentru a pătrunde pe tabloul principal.

Ziua și ora meciului dintre Simona Halep și Shuai Zhang, sau Cristina Bucșa va fi anunțată ulterior de organizatori.

ADVERTISEMENT