Fotbal international

Cu el nu e de glumit! Patronul adversarei CFR-ului din Liga Campionior și-a bătut antrenorul

09.08.2020 | 17:28
Cu el nu e de glumit Patronul adversarei CFRului din Liga Campionior sia batut antrenorul
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a aflat astăzi cu cine va juca în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Ardelenii vor înfrunta pentru prima dată în istorie o echipă din Malta. Adversara echipei antrenate de Dan Petrescu va fi Floriana.

Tragerea la sorți s-a desfășurat duminică, la Nyon, fără ca reprezentanții cluburilor să participe acolo. Partida se va juca pe 18 sau 19 august, în Malta.

ADVERTISEMENT

Meciul s-ar putea juca pe un teren neutru, dacă gazedele nu vor putea organiza jocul, din cauza pandemiei de coronavirus.

A fost manager la Perugia și la Catania

Cine va câștiga va juca în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Echipa care va pierde va merge în turul al doilea din Europa League.

ADVERTISEMENT

Echipa pe care o va întâlni CFR-ul are un patron controversat și cunoscut pentru implicarea sa în lumea fotbalului. Riccardo Gaucci este finanțatorul campioanei din Malta, manager și fost jucător de futsal. El a mai lucrat ca manager la Perugia (1997-2005), președinte la Catania (2000-2004) și patron, jucător și manager la Perugia Calcio (formație de futsal).

Tatăl său, Luciano Gaucci a fost unul dintre cei mai neconvenționali finanțatori din Italia și a decedat în urmă cu mai multe luni. De la el, Riccardo a moștenit nebunia pe care o utilizează pentru a gestiona afacerile de care se ocupă.

ADVERTISEMENT

Trecut controversat, a fost arestat în urmă cu 14 ani

Pe 25 mai 2000, Riccardo și-a bătut antrenorul, pe Raoul Albani, deoarece nu l-a introdus în teren în timpul unui meci de futsal dintre Cesena și Perugia. Nu este singura dispută în care a fost implicat patronul Florianei. În 2006, a fost arestat împreună cu fratele său mai mare Alessandro.

Pentru a juca în grupele Ligii Campionilor, echipa lui Dan Petrescu trebuie să joace trei tururi preliminare (disputate într-o singură manșă) și play-off-ul care se va juca tur-retur. CFR-ul a fost cap de serie și a fost pusă de către UEFA în Grupa 3, împreună cu Ludogoreț (Bulgaria) și Omonia Nicosia (Cipru).

ADVERTISEMENT

Celelalte echipe care nu erau cap de serie au fost Buducnost Podgorica (Muntenegru) și FC Ararat (Armenia). Tragerea la sorți pentru turul doi preliminar se va desfășura luni, tot la Nyon, de la ora 13:00.

ADVERTISEMENT