Life

Cui îi datorează Ilinca Goia, vedeta serialul Lia, de la Antena 1, succesul în actorie: „Am avut întâlniri din frageda tinerețe cu oameni importanți”

Ilinca Goia a vorbit despre parcursul său în actorie și cum a ajuns să urmeze acest drum cu toate că a picat admiterea la Facultatea de Teatru.
15.01.2023 | 10:32
Cui ii datoreaza Ilinca Goia vedeta serialul Lia de la Antena 1 succesul in actorie Am avut intalniri din frageda tinerete cu oameni importanti
Cine a ajutat-o pe Ilinca Goia să devină actriță. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Ilinca Goia și-a propus de la 5 ani că va fi actriță, dar nu a intrat din prima la Facultatea de Teatru. Totuși, a avut un mentor care a ajutat-o să-și urmeze visul, iar acum telespectatorii o pot urmări în serialul Lia, soția soțului meu, difuzat pe Antena 1.

Cine a ajutat-o pe Ilinca Goia să ajungă o mare actriță. Vedeta din Lia, soția soțului meu, a picat admiterea la Facultatea de Teatru

După 15 ani de când a jucat în Numai iubirea, Ilinca Goia colaborează din nou cu Ruxandra Ion și a revenit pe micile ecrane în rolul Otiliei Bădescu din serialul Lia, de la Antena 1. Aici ea este stăpâna casei și mama personajului interpretat de Ioana Blaj, dar celebra actriță spune că în viața de zi cu este cu mult diferită.

ADVERTISEMENT

„Otilia Bădescu este un rol de altă categorie de vârstă decât a mea și alt fel de atitudine, în general, în viață și pentru ea însăși. Este o persoană foarte autoritară, cam dură, are pusee manipulative, dar în același timp foarte dedicată și iubitoare pentru familia ei, pentru cămin, pentru cei din inima ei.

Este o persoană conservatoare. Deci tot ce v-am spus până acum nu prea se potrivește cu mine, în afară de iubirea pentru copil și familie, dar avem de învățat una de la alta. Cred și eu de la ea, dar și ea de la mine. Și sper, chiar îmi doresc ca Otilia Bădescu să îmi folosească și mie, nu doar eu ei”, a declarat Ilinca Goia pentru Impact.ro.

ADVERTISEMENT

Ce a determinat-o să accepte participarea la proiect, după ce în ultimul deceniu și jumătate l-a dedicat teatrului și filmului, a fost întreagă anvergură a producției.

„Toată anvergura, adică mi-a plăcut rolul, mi s-a părut potrivit pentru mine, mi s-a părut că am ce să caut aici, mi-au plăcut toți tinerii care mă înconjoară și oamenii din spatele camerei, mi-a plăcut cam tot și scenariul în primul rând”, a completat Ilinca Goia.

ADVERTISEMENT

Ilinca Goia a început cu rolul Julietei

Ilinca Goia a luat decizia de deveni actriță la vârsta de 5 ani, fiind fascinată de libertatea cu care vine la pachet această meserie și toată viața și-a dedicat-o acestui scop.

Cu toate acestea, nu a intrat din prima la Facultatea de Teatru, fiind prima sub linie pe vremea când erau disponibile patru locuri și 366 de candidați, dar asta nu a oprit-o, mai ales că a avut și mentorii potriviți. Reputatul profesor Cătălin Naum i-a călăuzit pașii în această direcție și i-a oferit rolul care a scos-o din anonimat, cel al Julietei.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea dintre ei a avut loc imediat după ce Ilinca Goia a terminat liceul și a pregătit-o timp de un an pentru a-și încerca din nou norocul.

„Am avut o mână, ca o aură deasupra capului, a primului meu profesor de teatru, Cătălin Naum, de la Teatrul Studențesc Podul, care a format multe generații de actori. El mi-a dat rolul Julieta și atunci, la 18 ani, cât aveam eu atunci, și jucam Julieta.

Am intrat (n.r la Facultatea de Teatru) în timp ce jucam Julieta. M-a văzut Dan Pița și mi-a dăruit un rol în Rochia albă de dantelă, deci am avut întâlniri din frageda tinerețe cu oameni importanți, care m-au zărit și mi-au dăruit roluri care m-au propulsat”, a dezvăluit Ilinca Goia.

ADVERTISEMENT