Sport

Culisele rupturii dintre Croitoru și Drăgan. Cei doi nu își mai vorbesc după scandalul de la FCU Craiova

Marius Croitoru și Florin Drăgan au lucrat împreună atât la Botoșani, cât și la FCU Craiova. Cei doi tehnicieni s-au despărțit cu scandal în urma mai multor neînțelegeri.
24.10.2023 | 18:26
Culisele rupturii dintre Croitoru si Dragan Cei doi nu isi mai vorbesc dupa scandalul de la FCU Craiova
Florin Dragan a discutat despre scandalul iscat intre el si Marius Croitoru. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Marius Croitoru a plecat de la FCU Craiova în toamna lui 2022. Atunci, tehnicianul în vârstă de 43 de ani a fost demis în urma înfrângerii suferite contra Chindiei Târgoviște, scor 0-1. În acel moment, Florin Drăgan a fost promovat ca antrenor principal al echipei conduse de Adrian Mititelu.

Drăgan rupe tăcerea după scandalul cu Marius Croitoru

“Încep cu al doilea sezon al meu la Botoșani, într-un cantonament în Austria. Marius m-a invitat la masă cu el și soția lui, doamna Ramona. L-am anunțat că doresc să închid colaborarea cu FC Botoșani pentru că au existat nenumărate jigniri din partea sa la adresa mea de față cu jucătorii.

ADVERTISEMENT

I-am spus că nu mai accept așa ceva și e mai bine să încheiem. Se mai întâmplă la fotbal, că nu suntem la teatru, dar e puțin delicat când se întâmplă de față cu jucătorii și se întâmplă foarte des. 

A urmat Craiova. Înainte cu două zile de meci a avut loc un incident între noi la antrenament. Era nemulțumit, m-a jignit din nou de față cu jucătorii. Eu am fost dezamăgit, am reacționat atunci, am ieșit din antrenament. În drum spre vestiar, îmi aduc aminte că am lovit cu piciorul și un gărduleț.

ADVERTISEMENT

Am ajuns la vestiar, unde directorul sportiv Robert Săceanu a stat de vorbă cu mine, mi-a zis să mă liniștesc. L-am anunțat că-mi doresc să plec. Mi-a zis să așteptăm, am așteptat sfârșitul antrenamentului, când a revenit și Marius”, a declarat Florin Drăgan pentru Gsp.ro.

Marius Croitoru a fost aproape de o revenire pe banca celor de la FCU Craiova. Din păcate, cele două tabere nu au reușit să ajungă la un acord. În acest sezon, FCU Craiova trece printr-o formă slabă. În ultimele trei partide, oltenii nu au reușit nicio victorie.

ADVERTISEMENT

Croitoru și Drăgan nu își mai vorbesc

“Săceanu i-a spus că nu e normal ce s-a întâmplat pe teren, că au văzut și jucătorii și că e mai bine să rezolvăm între patru ochi. Mi-a zis Marius: ‘Dacă nu-ți convine, de mâine ia-ți geanta și să nu mai vii!’. 

I-am zis ok, dar a intervenit din nou domnul Săceanu, care mi-a spus că eu am contract cu FCU Craiova. Că nu pot să vin și să plec când vreau eu. Atunci, în condițiile astea, sunt la dispoziția clubului. Asta a fost în etapa a 2-a. Până în etapa a 13-a, când a plecat, nu am mai vorbit. Mă ocupam doar de analiza video, nu mai eram implicat în antrenamente. Nici măcar nu ne mai salutam. 

ADVERTISEMENT

Îmi aduc aminte că înainte cu 3 zile de meciul cu Chindia de acasă am primit un telefon, m-a invitat la el la masă. Am luat masa cu el și soția lui, lucrurile nu mai erau cum trebuia între noi. Era și el tensionat, îl înțeleg. A venit meciul cu Chindia, au decis, atât el, cât și clubul, să se despartă amiabil și eu am rămas în continuare. 

L-am anunțat chiar în vestiar, de față cu toată lumea, cu team managerul Edi Zelgin, cu Robert Săceanu. I-am spus că s-a hotărât ca eu să rămân, dar că pe viitor trebuie să-și găsească un alt antrenor secund pentru că eu nu mai vreau să continui această colaborare”, a completat Florin Drăgan.

ADVERTISEMENT