Life

Culiță Sterp, cercetat pentru conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală. Ce pedeapsă riscă după accidentul de noaptea trecută

Culiță Sterp este cercetat pentru conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală. Pedeapsa riscată de artist după accidentul de noaptea trecută.
18.11.2022 | 00:19
Culita Sterp cercetat pentru conducere sub influenta alcoolului si vatamare corporala Ce pedeapsa risca dupa accidentul de noaptea trecuta
Pedeapsa pe care o riscă Culiță Sterp după accidentul rutier de noaptea trecută. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

După accidentul rutier de noaptea trecută, Culiță Sterp este cercetat pentru conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală. În plus, cântărețul a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a părăsit locul accidentului.

Culiță Sterp, cercetat pentru conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală, după accidentul de noaptea trecută

Cântărețul în vârstă de 30 de ani a fost implicat într-un grav accident rutier în noaptea de 16 spre 17 noiembrie, în centrul municipiului Cluj-Napoca. Culiță Sterp a lovit o mașină care trecea pe culoarea verde a semaforului.

ADVERTISEMENT

Artistul a condus sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 0,41 în aerul expirat, în urma testării cu etilotestul. După ce a lovit mașina care trecea regulamentar, cântărețul a părăsit locul accidentului.

Polițiștii au demarat cercetări pentru conducere sub influența alcoolului, vătămare corporală și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea oamenilor legii.

ADVERTISEMENT

Bărbatul aflat în cealaltă mașină, în vârstă de 32 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului. Ulterior, acesta a fost transportat la spital cu o ambulanță SMURD, fiind conștient. A rămas internat la spital.

Culiță Sterp nu a pățit nimic în urma accidentului de noaptea trecută, însă acum se efectuează cercetări pentru trei infracțiuni. Solistul a condus sub influența alcoolului și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea Poliției.

ADVERTISEMENT

“În urma evenimentului rutier, conducătorul auto de 32 de ani a fost transportat la o unitate medicală pentru investigații de specialitate, însă nu a rămas internat, în cazul acestuia testarea cu aparatul etilotest indicând rezultat negativ. 

După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto în vârstă de 30 de ani nu ar fi rămas în zona respectivă, fiind ulterior identificat de polițiști.

ADVERTISEMENT

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice la o unitate medicală.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, în cadrul anchetei urmând a fi stabilite cu exactitate condițiile în care a avut loc evenimentul rutier.”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj pentru wowbiz.ro.

Culiță Sterp riscă dosar penal după ce s-a urcat băut la volan

Dacă valoarea alcoolemiei va depăși 0,80, în urma analizelor de sânge, atunci cântărețul se va alege cu dosar penal, după cum a declarat avocatul Adrian Cuculis pentru sursa citată.

“Faptul că te-ai urcat la volan băut și alcoolemia a fost de 0,41 poate duce la dosar penal. Noi știm că alcoolemia maximă este de 0,80 ca să nu fie dosar penal.

Dacă ai 0,41, pe baza cunoștințelor de medicină legală și de îmbibație alcoolică în organism, știm că va ieși, invariabil, dublu față de alcool test.

Sigur că, la un moment dat, pe baza unei recalculări, a analizelor de sânge luate ulterior momentului la care a suflat în etilotest, va fi dosar penal dacă se va depăși valoare de 0,80.”, a mai explicat avocatul.

De asemenea, Culiță Sterp riscă să-i fie anulat permisul de conducere după această faptă. În funcție de decizia luată

Astfel, pe lângă anularea permisului de conducere, sancțiune ce vine automat cu această faptă, există și o pedeapsă cu închisoarea care se poate aplică, în funcție de deciziile pe care le ia instanța.

“În cazul conducerii sub influența alcoolului pedeapsa este de 1 la 5 ani de închisoare sau cu o amendă.

Totodată se aplică și anularea permisului de conducere, asta reintrând în categoria pedepselor penale.”, a mai spus avocatul Adrian Cuculis.

Culiță Sterp, cercetat și pentru vătămare corporală

Bărbatul aflat în Loganul lovit de Culiță Sterp a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Culiță Sterp este cercetat de autorități și pentru vătămare corporală.

Pentru a fi acuzat de vătămare corporală din culpă, ar trebui ca victima să primească un minim de 90 de zile de îngrijiri medicale și punerea vieții în pericol.

Pentru această faptă, cântărețul s-ar putea alege cu o condamnare cu suspendare pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, “dacă a și refuzat proba de sânge cu siguranță va exista și refuzul de prelevare probe și probabil se va clasa pe zona de vătămare corporală și fugă de la locul accidentului.”, a mai explicat avocatul.

În urma accidentului în care a fost implicat, Culiță Sterp a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. În afară de faptele deja menționate, artistul nu a respectat culoarea semaforului și a trecut pe roșu.

Bolidul său a fost lovit pe partea laterală stângă, în dreptul șoferului, de autoturismul care trecea regulamentar.

ADVERTISEMENT