Life

Culiță Sterp, în mijlocul unui scandal epocal chiar în Săptămâna Patimilor! E acuzat că a manelizat o melodie creștină: ”Rușine!”

Culiță Sterp este implicat într-un scandal epocal după ce a fost acuzat că a transformat într-o manea o melodie creștină ”împrumutată” de la compozitor celebru care a murit.
20.04.2022 | 16:36
Culita Sterp in mijlocul unui scandal epocal chiar in Saptamana Patimilor E acuzat ca a manelizat o melodie crestina Rusine
Culita Sterp, acuzat ca a manelizat o melodie creștină compusă de Ionică Stoica! Fiica compozitorului e revoltată / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Culiță Sterp a lansat, de curând, o melodie care, susținea el, nu este ceva cu care și-ar fi obișnuit fanii. Piesa – Din tot ce aduni omule-n grabă -, una creștină, a fost preluată de la regretatul cântăreț și compozitor Ionică Stoica, un adevărat specialist al melodiilor penticostale. Interpretarea melodiei a creat o adevărată discuție cu moștenitoarea lui Ionică Stoica, Adriana, care i-a adus o mulțime de reproșuri manelistului.

Culiță Sterp, în mijlocul unui scandal epocal pentru o melodie creștină

Culiță Sterp a lansat piesa Din tot ce aduni omule-n grabă și, în doar câteva săptămâni, a reușit să adune peste 1,7 milioane de vizualizări pe Youtube. Melodia, una creștină, are și un videoclip pe măsură, la filmări luând parte și tatăl cântărețului.

ADVERTISEMENT

”În aceste vremuri grele din toate punctele de vedere, vin în fața voastră cu o melodie total diferită de ce am făcut până acum! O melodie pe care vreau să o ascultați cu inima și cu sufletul de la cap la coadă și să-i înțelegeți mesajul! Actorul principal în această melodie a fost tatăl meu, Culiță, dar melodia este pentru tatăl nostru din ceruri, spre slavă și laudă Lui, pentru că tot ce avem, avem datorită Lui!

Melodia este compusă de regretatul Ionică Stoica și vreau pe această cale să-i mulțumesc fiicei lui, Adriana Stoica, pentru că mi-a dat voie să reinterpretez melodia tatălui ei și să duc lucrarea Domnului mai departe. Vreau cât mai multe distribuiri și comentarii pe Youtube pentru că toți banii din vizualizări vor merge către niște copii care au nevoie”, a anunțat Culiță Sterp odată cu lansarea melodiei.

ADVERTISEMENT

Doar că, zilele trecute, Adriana Stoica, fiica și moștenitoarea compozitorului Ionică Stoica, a ajuns să asculte melodia cântată de Culiță Sterp. Și a înlemnit, ea declarându-se de-a dreptul revoltată de ceea ce a auzit.

Culiță Sterp, acuzat că a manelizat melodia creștină

Adriana Stoica a ascultat, la sugestia cunoscuților ei, melodia pe care a lansat-o Culiță Sterp. Și, a explicat că ceea ce s-a întâmplat cu piesa tatălui ei – manelizată din punctul ei de vedere – nu se va mai repeta vreodată, recunoscând că regretă că i-a dat dreptul manelistului să o interpreteze.

ADVERTISEMENT

”Pentru cei care îmi scrieți și mă tot întrebați despre această cântare… Vreau să spun tuturor: această cântare i-a dat-o Domnul lui tata în urmă cu aproximativ 15 ani. Eu am cântat prima dată această cântare pe primul meu album scos la studioul Speranța, aveam vreo 16, 17 ani, nu mai știu sigur. (…) Cântarea a fost cântată și manelizată de către unii care zic că ei cântă muzică creștină! (…)

Tatăl meu v-a dat cântările să i le cântați cu toată bucuria, el avea o singură dorință: să nu-i schimbați versurile și linia melodică. În schimb, ați făcut cum ați vrut, plus că v-ați luat și dreptul de autor! Rușine! De astăzi înainte am hotărât, împreună cu frații mei, să nu le mai înregistrați în studio pentru că nu meritați. Stați pe genunchi și compuneți cântări cum vă plac vouă”, a notat Adriana Stoica după ce a constatat că celebrul Culiță Sterp i-ar fi manelizat melodia.

ADVERTISEMENT

FANATIK a încercat să îl contacteze pe Culiță Sterp pentru a-i obține un punct de vedere pe acest subiect, dar apelurile au rămas fără niciun răspuns.

Culiță Sterp s-a apucat de cântat melodii creștine

Pe lângă piesa din cauza căreia a ajuns în mijlocul unui scandal serios, Culiță Sterp pare decis să cânte din ce în ce mai multă muzică creștină. Așa că, zilele trecute, el a mai lansat o melodie de acest tip – O Iisuse dă-mi putere -, iar în videoclip apar membrii familiei sale.

În spatele deciziei de a cânta și acest gen de muzică, pe lângă manelele și melodiile de petrecere care i-au adus celebritatea, stă însă un lucru care i s-a întâmplat cu mulți ani în urmă.

Ileana Sterp
Ileana Sterp (prima din stânga, în alb) participa, în 2013, la reuniuni penticostale/ Foto: Instagram

Mai exact, din informațiile FANATIK, Culiță Sterp și sora lui, Ileana, ar fi suferit, cu ani mulți în urmă, un grav accident de circulație. La acea vreme, pare-se, Culiță și Ileana au decis să se boteze la penticostali pentru că ar fi scăpat cu viață, sora artistului având postate pe conturile ei de socializare și câteva imagini de la o reuniune de acest tip.

ADVERTISEMENT
Tags: