News

Culmea cinismului! Rușii scriu ”Hristos de Înviat” pe bombele pe care le aruncă în Ucraina

Serviciul de informații din Ucraina susține că armata Rusiei scrie ”Hristos de Înviat” pe bombele pe care le aruncă în Nikolaev, oraș din sudul țării.
24.04.2022 | 13:09
Culmea cinismului Rusii scriu Hristos de Inviat pe bombele pe care le arunca in Ucraina
Bombardamentele rusești asupra Ucrainei par să se fi întețit, de Paște / foto: The Kyiv Independent
ADVERTISEMENT

Conform informațiilor furnizate de serviciul de informații din Ucraina, armata rusă a decis să întețească bombardamentele asupra civililor în prima zi de Paște, ba chiar ar fi scris ”Hristos de Înviat” pe bombe.

Rușii scriu ”Hristos de Înviat” pe bombele pe care le aruncă în Ucraina

Conform Adevărul care citează ZN.ua, serviciul de informații din Ucraina, SBU, anunță că armata rusă și-a propus să întețească bombardamentele asupra obiectivelor civile din țara invadată. Informațiile furnizate presei din Ucraina indică faptul că în zona Nikolaev, în sudul țării, militarii ruși ignoră sărbătoarea Paștelui, ba chiar trimit mesaje ”otrăvite” pe bombele pe care le-ar arunca asupra biectivelor civile.

ADVERTISEMENT

„Băieţii noştri pregătesc ouă de Paşte pentru ucraineni. Scriem pe scoici „Hristos a înviat!”. Ne distrăm cât putem…”, spune militarul rus, potrivit ZN.ua, care citează surse din SBU. Conform Adevărul, militarul care ar fi fost interceptat în timp ce face declarația revltătoare face parte dintr-o unitate care a suferit pierderi grele în lupta cu armata Ucrainei.

Informația nu a putut fi verificată din surse independente, dar, din raportul făcut de Ucraina, n umărul bombardamentelor pare să se fi întețit pe cale aeriană, fiind raportate numeroase atacuri în ultimele 24 de ore, numărul civililor uciși de rachetele rusești fiind în creștere.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski, mesaj de Paște: ”Credem în continuare în victoria Ucrainei”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis un mesaj cu ocazia Paștelui Ortodox în care își afirmă, din nou, credința că țara lui va câștiga războiul împotriva invadatorilor ruși. ”Credem în continuare în victoria Ucrainei şi suntem convinşi că nu vom fi distruşi de nicio hoardă ori răutate. (…)

Dă-le fiecărui băiat şi fiecărei fete o copilărie, o tinereţe şi o bătrâneţe fericite, să uite măcar un pic din copilăria îngrozitoare din timpul războiului. (…) Ai grijă de mamele noastre, dă-le putere celor care aşteaptă un fiu sau o fiică să se întoarcă din război, dă-le forţă celor care din păcate nu-şi vor vedea copilul întors de pe front”, a spus Volodimir Zelenski, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, în mesajul transmis cu ocazia Paștelui, președintele Ucrainei a cerut, din nou, stabilirea unui coridor umanitar pentru evacuarea civililor din Mariupol, locul în care are loc o adevărată tragedie cauzată de bombardamentele intense ale forțelor rusești asupra orașului.

De altfel, situația din orașul Mariupol continuă să fie una care ridică mari semne de întrebare. Deși Vladimir Putin a cerut să înceteze bombardamentele asupra fabricii Azovstal, acolo unde se adăpostesc câteva mii de civili și supraviețuitorii batalionului Azov, armata rusă continuă să atace cu bombe de mare putere locul.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, conform declarațiilor făcute de responsabili din armata ucraineană, în ziua de Paște au mai fost eliberate o serie de sate din zona Donbas, zonă care pare să fie noua țintă a armatei comandate de Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT