Fotbal intern

Cum a aflat Adrian Mititelu vestea morții lui Ilie Balaci și de ce nu a venit la înmormântare! “Pentru el nu a murit!”

24.10.2018 | 11:56
Cum a aflat Adrian Mititelu vestea mortii lui Ilie Balaci si de ce nu a venit la inmormantare Pentru el nu a murit

Fiul patronului FC U Craiova, Adrian Mititelu jr., a vorbit pentru FANATIK.RO despre durerea pricinuită de dispariția marelui Ilie Balaci, despre noaptea petrecută împreună cu acesta chiar înainte să moară, dar și despre cum a primit tatăl său vestea morții fostului jucător și de ce nu a venit la înmormântare.

Bănia și-a pierdut Prințul. Pe drumul dintre Biserica Sf. Ilie și Cimitirul Sineasca, mii de oameni, strânși din toate colțurile țării, olteni sau “olteni adoptați” de farmecul lui Ilie Balaci, au venit să îl plângă pe Balaci. Cocoțați la balcoane, bunici și copii, femei și bărbați, toți au vrut să își ia rămas bun de la cel care le-a fost decenii idol sau prieten. Cortegiul funerar a înaintat încet și, parcă, totuși prea rapid printr-un oraș în care vreme de două ore timpul a stat în loc. Din când în când, tăcerea durerii era spartă de strigătele răgușite ale ultrașilor craioveni. „Ilieee Balaaaci!”.

Cortegiul funerar în drum spre cimitir
Cortegiul funerar în drum spre cimitir

Durerea unui oraș, a unei țări

Printre cei care au venit să îi spună adio Marelui Blond s-au aflat nume importante ale fotbalului românesc. Gică Hagi, Mircea Lucescu, Gică Popescu, Ionuț Lupescu sau Florin Răducioiu au ținut să își ia rămas bun de la Legendă. A surprins absența de la înmormântare a lui Adrian Mititelu, patronul celor de la FC U Craiova. Locul său a fost ținut de fiul acestuia, Adrian Mititelu jr, care a fost alături de fanii echipei și a strigat împreună cu ei.

La cimitir, atmosfera a fost una sfâșietoare chiar și pentru sufletele cele mai puternice. Lorena Balaci, fiica fostului mare fotbalist, și-a strigat durerea, în vreme ce mamei lui Ilie Balaci i s-a făcut rău și a avut nevoie de intervenția urgentă a medicilor.

Două ore, Craiova și România au vărsat lacrimi pentru cel care a fascinat prin eleganța sa pe teren și prin franchețea lui din afara gazonului. La plecare, în apropiere de sediul clubului FC U, l-am revăzut pe Adrian Mititelu jr. Era la bordul bolidului său. I-am făcut semn să oprească. A urmat un dialog sincer, în care acesta a explicat cum și-a petrecut Ilie Balaci ultima noapte în viață și motivul pentru care tatăl său nu a putut veni să își la revedere de la catafalcul Prințului.

Adrian Mititelu jr Ilie Balaci
Adrian Mititelu jr a vorbit despre ce a însemnat Ilie Balaci pentru Craiova, dar și pentru tatăl său, patronul celor de la FC U

“Ilie Balaci a fost Universitatea Craiova”

E un dialog greu, în care încordarea momentului ne apasă încă pe toți. “A fost o zi tristă pentru mine, pentru toată familia mea, pentru Craiova și, cred eu, pentru toată țara. Ați văzut câte mașini de Timișoara, Arad sau București au fost la înmormântare. O zi grea. Nici până acum nu realizez ce s-a întâmplat cu domnul Balaci, ținând cont că mă întâlneam foarte des cu dânsul și că am stat foarte mult timp alături de el. Această zi tristă va rămâne în istoria Craiovei.

Ce a reprezentat Ilie Balaci pentru Craiova? Ilie Balaci este Universitatea Craiova. Această echipă s-a născut și a murit odată cu dânsul, așa cum a spus-o chiar el. A fost un simbol pentru oraș, a fost extrem de iubit de oameni. Ați văzut cât s-a plâns pentru el, de către oameni care probabil nu l-au văzut niciodată personal, dar l-au îndrăgit din tinerețe. O groază de lume l-a plâns…”, povestește Adrian Mititelu jr. pentru FANATIK.RO.

Ce a făcut Ilie Balaci în noaptea de dinaintea morții: “Parcă a ținut să își la revedere”

Fiul patronului de la FC U are lacrimi în ochi. Dispariția lui Ilie Balaci l-a marcat, cu atât mai mult cu cât cei doi petrecuseră împreună în noaptea premergătoare tragediei. “Am vorbit lucruri depre fotbal, despre echipă, despre tatăl meu. Îmi dădea sfaturi despre viață și îmi spunea că ar fi bine să le urmez. Era vesel, avea chef de viață, glumea. A stat numai în picioare, a dansat. La ora 3, l-am lăsat la mașină cu încă doi prieteni și la ora 9 a murit… În seara aia a fost așa, nu știu cum să vă spun… A avut o legătură specială cu mine, parcă ar fi ținut să își ia la revedere cumva…”, rememorează Mititelu jr.

Adrian Mititelu jr a fost unul dintre preferații lui Ilie Balaci încă din copilărie

De ce nu a venit Adrian Mititelu la înmormântarea lui Ilie Balaci: “A vrut să și-l aducă aminte așa cum l-a știut!

Familia Mititelu a fost extrem de afectată de moartea lui Ilie Balaci. Așa susține băiatul lui Adrian Mititelu, care a dezvăluit cum a primit tatăl său vestea tragediei și de ce nu a avut puterea să vină la căpătâiul Marelui Blond.
Eu i-am dat vestea. El dormea. Apoi, i-au dat lacrimile instantaneu. Nu a mai vorbit nimic cu mine și a plecat din camera. E șocat! El este foarte emotiv, are un trac de înmormântări. Nu suportă să asiste la înmormântări. A zis că vrea să și-l aducă aminte pe domnul Balaci așa cum l-a știut toată viața, că pentru el nu a murit”, a încheiat Adrian Mititelu jr. În minte încă ne răsună, de undeva din depărtare “Ilie Balaci este unul dintre noi”…