News

Cum a ajuns finul lui Klaus Iohannis să fie chemat în instanță din cauza Poliției. Ce decizie au luat judecătorii în legătură cu Marius Vecerdea

Marius Vecerdea, finul președintelui Klaus Iohannis, a fost amendat în acest an de Poliția din Sibiu, iar el a contestat în instanță procesul verbal.
13.11.2023 | 10:52
Cum a ajuns finul lui Klaus Iohannis sa fie chemat in instanta din cauza Politiei Ce decizie au luat judecatorii in legatura cu Marius Vecerdea
Soții Iohannis vizitează frecvent clubul de tenis din Sibiu al finului lor, Marius Vecerdea. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Marius Vecerdea, Ora de Sibiu, Turnul sfatului
ADVERTISEMENT

Marius Vecerdea este finul cuplului Klaus și Carmen Iohannis, afaceristul fiind prieten cu familia prezidențială de mai bine de 15 ani, din perioada în care Iohannis era primar al Sibiului. La un moment dat, Marius Vecerdea s-a stabilit cu soția sa, Zuzana, în SUA, iar familia Iohannis a petrecut o vacanță la casa din Florida a familiei Vecerdea.

Finul lui Klaus Iohannis a fost amendat pentru că a parcat neregulamentar

Ulterior, Marius Vecerdea a revenit la Sibiu, unde a înființat un club sportiv, Pamira, prin  a cărui secție de tenis se organizează turneul Sibiu Open. De altfel, Vecerdea a fost implicat, la un moment dat, în conducerea Federației Române de Tenis. Apoi, clubul a deschis și o secție de minifotbal, iar de curând Vecerdea a devenit președinte al Asociației județene Sibiu de minifotbal.

ADVERTISEMENT

În 2020, Marius Vercerdea a candidat ca independent, fără succes, la alegerile parlamentare. Pe 18 aprilie 2023, finul lui Klaus Iohannis a dat în judecată Consiliul local al municipiului Sibiu-Serviciul public de Poliție locală al municipiului Sibiu, din cauza unei amenzi pe care a încasat-o pe 23 martie 2023, pentru că ar fi parcat mașina pe un loc neregulamentar, conform datelor consultate de FANATIK.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sibiu. Prin plângerea contravențională înregistrată, Marius Vecerdea a solicitat instanţei, în contradictoriu cu Serviciul public de Poliție Locală al Municipiului Sibiu, anularea procesului-verbal, exonerarea de la plata amenzii și restituirea sumei de 290 lei achitată de acesta, exonerarea de la plata taxei de ridicare și restituirea sumei achitate și, în subsidiar, înlocuirea sancțiunii amenzii cu sancțiunea avertismentului cu consecința exonerării de la plata sumelor achitate.

ADVERTISEMENT

În motivarea plângerii, finul lui Klaus Iohannis a arătat că din imaginile pe care agentul constatator le deține se poate observa foarte clar că vehiculul său a fost parcat regulamentar, în interiorul benzii special delimitate pentru locurile de parcare, cu line albă întreruptă, locul de parcare fiind foarte clar delimitat.

Planșele foto au arătat nevinovăția lui Marius Vecerdea

Marius Vecerdea a susținut în instanță că vehiculul său nu numai că era parcat într-o zonă special delimitată pentru parcare, dar nici nu încălca sub nicio formă banda de circulație sau partea carosabilă, nici nu restricționa sub nicio formă circulația rutieră pe strada în cauză și nici circulația pietonilor, iar zona unde a fost staționat vehiculul nu era marcată cu niciun fel de marcaj rutier care să indice staționarea interzisă.

ADVERTISEMENT

Poliția Locală Sibiu a arătat că prin procesul verbal din data de 23.03.2023, lui Marius Vecerdea i-a fost aplicată o amendă contravențională în valoare de 580 de lei întrucât, în data de 09.03.2023 la ora 10:48, a staționat voluntar cu autoturismul marca Opel pe pista obligatorie pentru bicicliști semnalizată ca atare pe strada Transilvaniei, din municipiul Sibiu.

Instanţa a constatat că din probele administrate în cauză, respectiv planșele foto ce surprind săvârșirea faptei contravenționale, nu reiese vinovăția lui Marius Vecerdea. Astfel, mijloacele materiale de probă au relevat faptul că pe carosabilul unde era staționat autoturismul lui Vecerdea se aflau două marcaje ce indicau piste de bicicletă.

ADVERTISEMENT

Pista de biciclete nu era semnalizată corespunzător

Din procesul verbal a reieșit că Marius Vecerdea a staționat autoturismul în mod voluntar pe pista de bicicleta semnalizată ca atare. „Or, instanța nu apreciază că pe strada Transilvaniei din Municipiul Sibiu pista obligatorie pentru bicicliști este semnalizată în mod corespunzător la momentul săvârșirii faptei având în vedere că administratorului drumului nu a eliminat în mod corespunzător vechea pistă de bicicletă și marcarea unei noi piste”, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

Marius Vecerdea a arătat că zona nu era semnalizată cu vreun indicator rutier, acest lucru facându-se ulterior, prezența indicatorului fiind un indiciu puternic în sensul recunoașterii noii marcări a pistei de biciclete. „Instanța apreciază că staționarea voluntară a petentului pe pista de bicicletă nu se datorează vinovăției acestuia, ci, în lipsa unei semnalizări corespunzătoare, fapta petentului este caracterizată de lipsa vinovăției.”, se mai menționează în dosar.

Pe 26 iunie 2023, Judecătoria Sibiu a admis plângerea contravențională formulată de Marius Vecerdea și a anulat procesul-verbal de contravenție, cu consecința exonerării sale de la plata amenzii și de la măsura complementară a ridicării autovehiculului. Poliția Locală Sibiu nu a formulat apel, astfel că finul lui Klaus Iohannis a câștigat definitiv procesul.

ADVERTISEMENT