Sport

Cum a ajuns Laurențiu Popescu, din al patrulea portar, noul erou dintre buturile Universității Craiova! „E puternic, cu o tehnică specifică și deosebită postului”. Exclusiv

FANATIK vă prezintă povestea lui Laurențiu Popescu, eroul Universității Craiova în derby-ul cu FCSB și titularul din poarta oltenilor după plecarea lui Giedrius Arlauskis.
22.02.2023 | 08:00
Cum a ajuns Laurentiu Popescu din al patrulea portar noul erou dintre buturile Universitatii Craiova E puternic cu o tehnica specifica si deosebita postului Exclusiv
Povestea din spatele succesului lui Laurențiu Popescu! „Soluția de avarie” după plecarea lui Mirko Pigliacelli, devenit eroul dintre buturile Universității Craiova. sursă foto: Inquam Foto
ADVERTISEMENT

Laurențiu Popescu este marele câștig al Universității Craiova, portarul în vârstă de 26 de ani a contribuit la punctul obținut de olteni în derby-ul cu FCSB, scor 1-1. Acesta și-a câștigat locul de titular între buturi după plecarea lui Giedrius Arlauskis, chiar dacă la începutul sezonului a fost o „soluție de avarie” pentru olteni.

Povestea lui Laurențiu Popescu, eroul dintre buturile Universității Craiova. Adus drept „soluție de avarie” după plecarea lui Mirko Pigliacelli, olteanul a devenit titular în poarta alb-albaștrilor

Postul de portar a fost o problemă pentru Universitatea Craiova, după transferul lui Mirko Pigliacelli la Palermo. Evoluțiile lui David Lazar nu i-au convins pe olteni, motiv pentru care Giedrius Arlauskis a fost adus la formația din Bănie, însă titratul lituanian i-a nemulțumit pe oficialii alb-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

Odată cu plecarea lui Mirko Pigliacelli, Universitatea Craiova s-a văzut nevoită să mai aducă un portar pentru a suplini lotul, iar prima variantă a fost Laurențiu Popescu, deoarece perioada de mercato se încheiase. Acesta se afla la FC Brașov, formație care i-a prelungit împrumutul în pauza competițională din vară, însă oficialii alb-albaștrilor l-au chemat înapoi în Bănie.

De-a lungul timpului, Universitatea Craiova l-a cedat sub formă de împrumut pe Laurențiu Popescu la formații precum Pandurii Târgu Jiu, Politehnica Iași și FC Brașov pentru a avea meciuri în picioare. După revenirea la formația din Bănie, portarul a fost a patra variantă pentru antrenorii juveților, după Giedrius Arlauskis, David Lazar și Denis Rusu.

ADVERTISEMENT

Aflat în lotul grupării doar la meciuri din Conference League, portarul oltean și-a așteptat cu nerăbdare șansa. În prima parte a sezonului, Laurențiu Popescu a apărat chiar și la formația secundă a Universității Craiova, echipă condusă de Corneliu Papură și Dragoș Bon.

Șansa de a bifa primele minute în tricoul Universității Craiova i-a fost oferită chiar de Dragoș Bon, antrenorul internamediar al oltenilor după despărțirea de Mirel Rădoi. Acesta a apărat împotriva celor de la Chindia Târgoviște și a securizat poarta formației din Bănie, Laurențiu Popescu apărând și o lovitură de pedeapsă, iar oltenii au câștigat fără gol primit pe stadionul „Ion Oblemenco” în ultima partidă din 2022.

ADVERTISEMENT

Tânărul de 25 de ani i-a impresionat pe olteni, iar conducătorii alb-albaștrilor au decis ca acesta să devină a treia opțiune pentru postul de portar și să renunțe la Denis Rusu. Cantonamentul din Antalya a fost decisiv pentru Laurențiu Popescu, care s-a făcut observat de conducători și membrii staff-ului.

Acesta a devenit al doilea portar al Universității Craiova, iar postul de titular i-a fost asigurat după gafele făcute de Giedrius Arlauskis în primele partide din SuperLiga. Astfel, Laurențiu Popescu a pornit o luptă surprinzătoare cu David Lazar, care era văzut drept titularul dintre buturile alb-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Popescu i-a fost elev lui Silviu Lung la Universitatea Craiova: „Este un copil talentat, foarte echilibrat, cu reflexe foarte bune”

Silviu Lung a dezvăluit secretul din spatele noului portar de milioane al Universității Craiova la FANATIK SUPERLIGA. Fostul mare portar al oltenilor l-a promovat pe Laurențiu Popescu la formația din Bănie într-un meci câștigat cu 2-0 în fața celor de la FC Voluntari, iar tânărul a apărat o lovitură de la 11 metri.

Legenda din Bănie a avut doar cuvinte de laudă pentru Laurențiu Popescu, despre care spune că va crește de la meci la meci în poarta Universității Craiova. Silviu Lung a dezvăluit că eroul dintre buturile oltenilor are calități extraordinare și este un băiat echilibrat.

„Copilul Laurențiu Popescu, când eram eu la CSU, l-am promovat la meciul cu Voluntari, am învins cu 2-0 și a apărat un penalty. E un copil talentat, dar căruia i s-au dat puține șanse pentru că nu are experiență. Păi, un portar cum poate să aibă experiență sau un jucător de câmp, dacă nu joacă.

Numai jucând poți să ai experiență. Este un copil bun, foarte echilibrat, cu reflexe foarte bune și eu cred că face față. De fapt, are trei meciuri bune zic eu. (n.r. meciul cu FCSB) A avut un reflex excepțional. Păcat că nu a fost ajutat de ceilalți colegi.

Eu zic că deja are potențial, chiar dacă nu a jucat atât de multe meciuri, a jucat prin Divizia B. El are un potențial bun. Dacă va crește, normal că prinzi încredere, prinzi siguranță”, a declarat Silviu Lung la FANATIK SUPERLIGA.

Caracterizarea lui Laurențiu Popescu: „Este cumințel în raport cu alți portari, ușor așezat la cap. Este înzestrat de la Dumnezeu cu talent și ambție”

Laurențiu Popescu este un produs al Școlii de Fotbal „Gică Popescu”, club la care și-a făcut junioratul înaintea transferului la Universitatea Craiova. Managerul academiei „Baciului” din Bănie a vorbit în exclusivitate despre noua senzație din poarta oltenilor, fiind unul dintre oamenii care l-au observat pe eroul alb-albaștrilor de la o vârstă fragedă.

„De loc este născut în Filiași, iar fiecare părinte îl duce la fotbal în localitatea în care locuiește. Era Luceafărul Filiași, iar noi urmărind întreg județul și nu numai, am avut un meci oficial organizat de AJF, undeva pe la 10-11 ani.

Sigur că imediat l-am văzut și am luat legătura cu antrenorul de la Luceafărul Filiași și împreună cu un grup de jucător a venit, i-am luat la pachet. Este un portar puternic, cu o tehnică specifică și deosebită postului de portar, cu o priză rară pe vremurile acelea când noi l-am văzut.

Se punea foarte bine pe direcția mingei, anticipa foarte bine faza, ieșea la duelurile aeriene și nu îi era frică, era curajos. Spre deosebire de cerințele postului de portar este cumințel, în raport cu alți portari, el este ușor așezat la cap, nu este un tip rebel, așezat cu răbdare atât el, cât și părinții lui”, a declarat Paul Răducan, în exclusivitate pentru FANATIK.

Laurențiu Popescu a fost susținut constant de parinții lui în cariera de fotbalist și au jucat un rol „cheie” în transferul la Universitatea Craiova. Paul Răducan a declarat că tânărul portar este înzestrat cu talent și ambiție, iar pe lângă asta este și un tip răbdător.

„Părinții lui au contact foarte mult, deoarece în momentul în care a solicitat că vrea să meargă la Craiova au venit foarte blânzi, foarte frumoși și au crezut în copil, la fel ca și noi. Avea momente în care juca câte două jocuri, deoarece am crezut în el, nu pentru că nu am fi avut portari. 

Pe lângă că este înzestrat de la Dumnezeu cu talent și ambție, a fost și cu răbdare la el. Știți foarte bine că este născut în 1997, el are undeva la 26 de ani și are suficiente jocuri și în Liga 1, însă ar fi putut să aibă mai multe. Viața de portar este mai lungă decât a jucătorilor de câmp cu cel puțin doi, trei ani.

El a avut răbdare și cred că mai poate juca încă șapte, opt ani relexat. Dacă îi face în Liga 1 cred că va fi un jucător consacrat, astfel în cât în viitorul apropiat poate fi unul dintre portarii de bază ai României”, a declarat managerul Școlii de Fotbal „Gică Popescu”.

Laurențiu Popescu i-a luat locul lui Mirko Pigliacelli în mandatul lui Victor Pițurcă

În sezonul 2019-2020, Laurențiu Popescu a fost pentru o scurtă perioadă titular în poarta Universității Craiova. Victor Pițurcă se afla la acea vreme pe banca alb-albaștrilor, iar fostul selecționer i-a oferit încredere tânărului portar, după ce Mirko Pigliacelli a intrat în dizgrațiile acestuia.

Victor Pițurcă l-a trimis pe Mirko Pigliacelli la formația secundă a Universității Craiova, iar Laurențiu Popescu a profitat de șansa primită la formația din Bănie. După plecarea fostului selecționer, portarul italian și-a recâștigat postul de titular, iar pentru tânărul jucător al alb-albaștrilor a urmat o serie de împrumuturi.

  • 26 de ani are Laurențiu Popescu
  • 3 meciuri are la Universitatea Craiova în acest sezon
  • 150.000 de euro este cota de piață a portarului, conform transfermarkt

  • Cota BETANO pentru U Craiova: 2,27 este cota pentru „2 solist” la meciul FC Voluntari – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT