Fotbal international

Cum a ajuns Mihai Bordeianu în Arabia Saudită. Denis Alibec a jucat un rol important fără să vrea

21.10.2020 | 12:35
Cum a ajuns Mihai Bordeianu in Arabia Saudita Denis Alibec a jucat un rol important fara sa vrea
ADVERTISEMENT

Mihai Bordeianu a fost marea pierdere pentru Dan Petrescu din lotul CFR-ului Cluj, venită absolut neașteptat și deși antrenorul campioanei României s-a opus din răsputeri nu a avut ce face și a trebuit să accepte situația, deoarece arabii de la gruparea saudită Al Qadisiyah au plătit clauza de eliberare, în valoare de 1,3 milioane euro.

Pierderea este cu adevărat importantă în planul tactic al Bursucului, pentru că Bordeianu era jucătorul cheie la mijloc, placa turnantă dintre apărare și atac și un jucător cu profilul și aportul său nu va fi ușor de găsit și în timp scurt. Nu ar fi exclus ca plecarea sa să se vadă imediat, la meciul de debut din grupele Europa League, la Sofia, contra lui ȚSKA.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a tunat și a fulgerat, dar efectiv a trebuit să se resemneze și acum caută disperat soluții de a găsi un jucător de același profil. A adus un brazilian liber de contract, dar care nu are drept de joc în Europa League, pentru că nu avea cum să figureze pe listele trimise la UEFA.

Arabii aproape că semnaseră cu Denis Alibec

Mihai Bordeianu a ajuns în Arabia Saudită datorită, în bună măsură, lui Denis Alibec. Vârful Astrei a înlesnit, fără să vrea, această mutare care îi aduce fostului CFR-ist o adevărată comoară de salariu, 1,3 milioane euro pentru cele două sezoane pe  care a semnat.

ADVERTISEMENT

Nu, Denis Alibec nu juca deja măcar de vreo lună la Al Qadisiyah pentru a crede că a pus o vorbă bună şi Bordeianu să vină lângă el. Alibec nici nu ştie că el a fost un personaj important în aceasto operaţiune de mercato. Denis Alibec avea semnat un precontract cu arabii, dar nu fusese niciodată parafată oficial înţelegerea prin care el să devină efectiv jucătorul lor.

Alibec a semnat în ultimul moment cu Kayserispor

Cum s-a ajuns la această legătură? Simplu, Denis Alibec era jucătorul dorit de saudiţi, care căutau un vârf de atac incisiv. Totul părea a fi fost pus la punct, însă, pe ultima sută de metri înaintea semnării oficiale a contractului Alibec s-a răzgândit brusc şi a primit oferta turcilor de la Kayserispor, stricând planurile arabilor.

ADVERTISEMENT

Aceştia erau atât de siguri că Alibec va fi jucătorul lor încât au comis marea eroare de a anunţa înainte perfectarea transferului şi în momentul în care Alibec i-a lăsat, cum se spune, cu ochii în soare, au încercat repede alte patru variante de atacanţi, toate neconcretizate.

Mihai Bordeianu era doar al cincilea pe listă

Şi al cincilea pe listă, care nu e deloc atacant, era Mihai Bordeianu. Odată ce a obţinut OK-ul jucătorului oficialii lui Al Qadisiyah au acţionat imediat clauza de eliberare şi CFR Cluj nu a mai avut ce face. Daniel Stanciu a confirmat această variantă la Footbal Look.

ADVERTISEMENT

„Inițial, cei din Arabia Saudită căutau un atacant. Au fost la câteva minute de a încheia toate documentele pentru transferul lui Alibec…Cred că a fost o chestie de ambiție. Atunci cred că a fost o presiune și în media locală să se facă transferul, pentru că se făceau de râs. Bordeianu a fost al cincilea jucător. Cu primele patru mutări au dat chix. Erau foarte siguri că vor transfera jucătorii, se înțeleseseră cu agenții, cu cluburile, dar au picat”

 

ADVERTISEMENT
Tags: