Life

Cum a ajuns un actor celebru din România să fie cercetat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Declarațiile artistului care a jucat alături de Maia Morgenstern

Un actor celebru din România, cercetat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Artistul a jucat alături de Maia Morgenstern.
20.01.2023 | 07:37
Cum a ajuns un actor celebru din Romania sa fie cercetat de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii Declaratiile artistului care a jucat alaturi de Maia Morgenstern
Un actor celebru din România, cercetat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Sursa foto: YouTube, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un actor celebru din România a ajuns să fie cercetat de CNCD după ce a făcut afirmații controversate. Ce a declarat artistul în legătură cu postările controversate din mediul online.

Cum a ajuns un actor celebru din România să fie cercetat de CNCD. Ce spune despre declarațiile controversate

Este vorba despre Vlad Seceleanu, actor care a jucat alături de Maia Morgenstern. Actorul celebru pe YouTube este cercetat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Acesta susține că nu merită sancționat întrucât sintagmele pe care le-a rostit sun normale și nu afectează minoritățile din România.

ADVERTISEMENT

Afirmațiile au fost făcute de actor după ce în spațiul public au apărut informații referitoare la mama sa, notărița Lidia Seceleanu, care a fost prinsă având un pistol deținut ilegal. Notărița este arestată preventiv în prezent, într-un dosar DNA.

În postările sale, Vlad Seceleanu a folosit sintagme precum “gay frustrat” sau “țigan infect”. Cu toate acestea, actorul nu consideră că sunt deplasate și că ar trebui cercetate de CNCD, notează spynews.ro.

ADVERTISEMENT

“Concluzionând, arăt că postarea de pe contul personal de Facebook nu are nici măcar o legătură tangențială cu o iluzorie discriminare sau incitare la ură, nefiind susceptibilă de a atrage răspunderea subsemnatului ca titular al paginii ‘Mikhael May’, astfel că orice ingerință a autorității prin constatarea și sancționarea faptei ca fiind o formă de discriminare constituie o limitare nejustificată a libertății de exprimare, o măsură neproporțională în raport cu pericol social al faptei.”, se arată în declarația actorului.

Actorul Vlad Seceleanu a participat la examenul pentru a deveni notar cu avizul reprezentanților Ministerului Justiției la doar câteva zile după ce a obținut amânarea aplicării pedepsei, în dosarul în care a fost condamnat pentru că a condus sub influența alcoolului. 

ADVERTISEMENT

Actorul Vlad Seceleanu, condamnat la închisoare după cea a condus sub influența alcoolului

Deși a primit un sprijin atât de mare, Mikhael-Vlad Seceleanu a ratata șansa de a deveni notar. Actorul a fost condamnat, acum trei ani, la 9 luni de închisoare, pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate. Acesta a beneficiat de amânarea pedepsei pe o perioadă de doi ani.

„Stabileşte inculpatului Seceleanu Mikhael Vlad, fiul lui Ghiţă Radu şi Seceleanu pedeapsa de 9 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, pe un termen de supraveghere de 2 ani.

ADVERTISEMENT

Dispune amânarea aplicării pedepsei de 9 luni de închisoare, stabilite în sarcina inculpatului pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Pune în vedere inculpatului obligaţia de a respecta, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, următoarele măsuri de supraveghere: sa se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; sa primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, in prealabil, schimbarea locuinţei si orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum si întoarcerea; sa comunice schimbarea locului de munca; sa comunice informaţii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenţa.

Pune în vedere inculpatului dispoziţiile privind revocarea amânării aplicării pedepsei în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere sau al săvârşirii unei noi infracţiuni.

Obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 1.000 de lei (150 de lei ocazionate de efectuarea urmăririi penale). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei, pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în şedinţa publică din 03.11.2021”, se arată în decizia judecătorilor, care a rămas definitivă, prin neapelare.

Vlad Secelanu, rezultat nefavorabil la examenul de notar

La câteva zile după condamnare, pe 18 decembrie 2021, actorul a primit aviz favorabil din partea colegilor mamei sale, precum și din partea reprezentanților Ministerului Justiției pentru a participa la examenul de admitere în funcția de notar public.

Vlad Seceleanu a obținut nota 4,50 la examen, spre deosebire de alți colegi, care au fost admiși cu 9,80. Actorul nu a reușit să ajungă notar, din moment ce a picat examenul.

Deși era condamnat, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România a precizat că actorul nu are antecedente penale.

ADVERTISEMENT
Tags: