News

Cum a ajuns un erou din Italia după gratii în România. Povestea incredibilă a lui Fănel Viorel Drăgan

Fănel Viorel Drăgan era erou în Italia în 2018, recompensat de polițiști, iar acum a ajuns după gratii în România, după ce și-a atacat mama.
16.06.2023 | 08:43
Cum a ajuns un erou din Italia dupa gratii in Romania Povestea incredibila a lui Fanel Viorel Dragan
Cum a ajuns un erou din Italia după gratii în România. Foto: Rotalianul
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Năsăud erau chemați pe 15 mai 2023 acasă la o femeie, unde un bărbat în vârstă de 35 de ani a pus mâna pe topor și și-a atacat mama cu intenția de a o ucide. Femeia a fost găsită cu răni grave, într-o baltă de sânge, iar atacatorul Fănel Viorel Drăgan a fugit de la locul faptei.

Cum a ajuns un erou din Italia după gratii în România

A fost prins într-o benzinărie în timp ce își cumpăra alcool, iar oamenii legii au fost șocați să afle că infractorul e exact același erou din Italia de acum 5 ani, care salvase viața unor polițiști. Paradoxal, eroul era la origine tot infractor, pentru că în 2010 a fost condamnat pentru tâlhărie și furt, fapte comise în Italia, Franța și Spania, conform Rotalianul.

ADVERTISEMENT

În 2018 a vrut să arate că este în esență un om bun și și-a riscat propria viață pentru a salva doi polițiști care urmau să fie atacați de un infractor nigerian, extrem de periculos. Nigerianul era înarmat cu o piatră și urma să îi lovească pe polițiști cu bolovanul, moment în care românul l-a imobilizat pe african, fără să stea pe gânduri.

”În seara zilei de 22 octombrie, în gara din Lecce (Puglia), un cetățean de origine nigeriană, în vârstă de 24 de ani, a refuzat să prezinte documentele de identitate la cererea agenților de poliție care efectuau un control de securitate. Nigerianul a început să devină violent, a pus mâna pe un pietroi care cântărea peste 3 kilograme, cu intenția de a-l arunca spre polițiști.

ADVERTISEMENT

În momentul respectiv, un tânăr român în vârstă de 30 de ani (Fănel Viorel Drăgan), aflat în apropierea agresorului, a sărit asupra sa trântindu-l la pământ. Conaționalul nostru, în acțiunea de a împiedica gestul violent al nigerianului, s-a lovit la cap și a avut nevoie de îngrijiri medicale”, scria presa din Italia în 2018.

Fănel a ajuns erou local și a fost premiat inclusiv de șeful Poliției din Lecce, Leopold Laricchia, care l-a invitat pe bistrițean la sediul Poliției, unde l-a premiat și i-a mulțumit în fața jurnaliștilor prezenți pentru gestul său eroic. La doar 5 ani distanță, Fănel și-a atacat mama cu un topor și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat penal pentru tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

Potrivit Știrile PRO TV, bărbatul în vârstă de 35 de ani și-a atacat mama, o femeie de 54 de ani, după o ceartă creată de mai multe neînțelegeri vechi din sânul familiei. Femeia a ajuns în stare critică la spital și a fost operată, după ce fiul său a lovit-o cu toporul în zona capului.

Anchetatorii cred că bărbatul s-a speriat când a văzut ce a făcut și tocmai de aceea a fugit de acasă, deși e neclar de ce s-a oprit într-o benzinărie pentru a-și cumpăra băuturi alcoolice. Localnicii au fost șocați mai ales că nu știau să existe probleme și neînțelegeri în familia atacatorului.

ADVERTISEMENT

”Doamne ferește, ferească Dumnezeu, a lucrat în Bistrița. Nu știu din ce cauză, am văzut aici salvarea și au dus-o. Nu știm ce divergențe au avut”, a explicat o localnică pentru sursa citată. Din fericire femeia a fost stabilizată și are toate șansele să-și revină după operație. ”A fost adusă aseară, în jurul orei 22.00. În stare gravă, în comă, cu traumatism craniocerebral sever, afirmativ heteroagresiune”, transmitea Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bistrița.

ADVERTISEMENT
Tags:
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3...
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani: „Dacă ai o proprietate, ai grijă de ea!”
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie....
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie. Durere fără margini
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din...
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din România
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Cum a murit de fapt Sfântul Andrei, apostolul devenit ocrotitorul românilor
Cum a murit de fapt Sfântul Andrei, apostolul devenit ocrotitorul românilor
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!