Sport

Cum a arbitrat Hațegan după 509 zile de pauză: „Am câștigat dreptul la a doua viață”. Update

Ovidiu Hațegan a revenit pe teren în meciul dintre Universitatea Craiova și Oțelul Galați, scor 0-0, prima partidă pentru „central” după o pauză de 509 zile.
25.07.2023 | 00:13
Cum a arbitrat Hategan dupa 509 zile de pauza Am castigat dreptul la a doua viata Update
Prestația lui Ovidiu Hațegan la revenire. Sursă foto: sportpictures.eu.
ADVERTISEMENT
24-07-2023
21:15

Ovidiu Hațegan, fericit după revenire: „Am câștigat dreptul la a doua viață”

Ovidiu Hațegan a vorbit imediat după finalul meciului, mulțumindu-le tuturor celor care au fost alături de el în momentele dificile prin care a trecut: „Am simțit căldura tuturor, m-am bucurat pentru revenire. A fost un moment foarte plăcut și emoționant.

După 16 luni, a fost un moment dificil în viața mea, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că sunt bine, probabil mi-a dat Dumnezeu un semn să fac o pauză.

Kyros, Federația… toată lumea a fost alături de mine și am clădit totul pentru a reveni. Medicii mi-au dat acest imbold, mi-au spus că pot reveni, doar să-mi pregătesc pașii așa cum trebuie. M-am pregătit, nu mi-am asumat niciun risc și mă bucur că sunt din nou în postura de arbitru.

Sunt niște trăiri care se explică greu prin cuvinte. Am avut sprijinul familiei, soția și copiii au fost alături de mine. Vreau să le spun că îi iubesc și că ne vedem mâine acasă”.

„Am primit multe mesaje pe rețelele de socializare, pe telefon, le mulțumesc medicilor și familiei care a suferit în toată această perioadă.

Nu au fost momente dificile, pentru că imediat după acel incident din viața mea, acea cumpănă, mi-am resetat tot și am plecat pe ideea că arbitrajul face parte din trecut. N-am considerat că am pierdut ceva, ci că am câștigat ceva, adică dreptul de a avea o a doua viață.

Iar mulți nu au ocazia aceasta, îi mulțumesc lui Dumnezeu, nu îmi fac niciun plan, iau fiecare zi așa cum este ea. Le mulțumesc încă o dată celor care au fost alături de mine”, a mai spus Ovidiu Hațegan.

În momentul în care a ieșit la încălzire, aproximativ 2.000 de fani aflați în acel moment pe stadionul „Ion Oblemenco” l-au aplaudat pe arbitru în semn de respect pentru cariera sa și pentru că a reușit să traverseze o perioadă dificilă din viață.

Ovidiu Hațegan, prestație imaculată la revenirea pe gazon

Ovidiu Hațegan a revenit pe teren după o absență îndelungată, iar arbitrul a primit meciul din runda 2 dintre Universitatea Craiova și Oțelul Galați, fiind primit cu aplauze din partea fanilor de pe „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Hațegan nu a avut parte de un meci dificil, partida dintre Universitatea Craiova și Oțelul Galați jucându-se fără multe faze controversate, la care să fie nevoie de intervenția decisivă a arbitrului.

În minutul 4, oltenii au cerut un penalty după o cădere în careu a lui Alexandru Mitriță, dar Ovidiu Hațegan a lăsat jocul să meargă, iar reluările au arătat că decizia a fost una corectă.

ADVERTISEMENT

În prima repriză, arbitrul a acordat corect două cartonașe galbene pentru jucătorii Universității Craiova, în rest partida s-a derulat cursiv. Fotbaliștii avertizați au fost Florin Borța și Mihai Căpățînă. De cealaltă parte, Milen Zhelev a fost avertizat în minutul 45.

A doua repriză, la fel de liniștită ca prima pentru „centralul” arădean

A doua parte a meciului a debutat tot cu Universitatea Craiova în atac, iar Juri Cisotti, atacantul italian al Oțelului Galați, a primit în minutul 50 și el un cartonaș galben, după ce i-a pus piedică lui Andrei Ivan. În cele din urmă, meciul s-a terminat fără mari emoții pentru Ovidiu Hațegan, care a avut parte de o revenire plăcută.

ADVERTISEMENT

„Niciun plan nu am. De obicei ne facem fiecare câte un plan, visăm și e normal. Este bine, până la urmă, să ne stabilim fiecare țeluri înalte pe care să ne dorim să le atingem, dar am văzut și văd altfel viața în fiecare zi.

V-am spus, fiecare zi este un bonus pentru mine și o să o iau încet. Faptul că am revenit foarte repede în cabina VAR, toată această perioadă am resimțit-o doar ca o mică pauză din arbitraj și nu ca o oprire a activității mele.

ADVERTISEMENT

Și atunci totul pare mult mai ușor. O să fie o emoție extraordinară la primele meciuri de la revenirea la centru”, spunea Ovidiu Hațegan în urmă cu trei săptămâni.

La partida din Bănie, Ovidiu Hațegan a fost ajutat la cele două margini de asistenții Mircea Mihail Grigoriu și Ciprian Florin Danșa, în timp ce Mircea Ardelean a îndeplinit rolul celui de-al patrulea oficial. În camera VAR s-au aflat Radu Petrescu și Vlad Bârleanu.

  • 43 de ani are Ovidiu Hațegan
  • 2008 este anul în care arădeanul a devenit arbitru FIFA
ADVERTISEMENT