Life

Cum a dat lovitura o româncă în Norvegia. A plecat ca sezonieră și acum are propria fermă și e politician

Cum a dat lovitura o româncă în Norvegia. Aceasta a plecat mai întâi la muncă ca lucrătoare sezonieră, iar acum este politician.
20.09.2023 | 19:14
Cum a dat lovitura o romanca in Norvegia A plecat ca sezoniera si acum are propria ferma si e politician
Cum a dat lovitura o româncă în Norvegia, după ce a plecat ca muncitoare sezonieră. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Cum a dat lovitura o româncă în Norvegia. A plecat ca lucrătoare sezonieră iar acum a ajuns să se stabilească acolo și ulterior să dețină propria fermă și să se înscrie în politică!

Cum a dat lovitura o româncă în Norvegia, după ce a plecat ca muncitoare sezonieră

Roxana este o tânără de 29 de ani ce a dat lovitura în Norvegia. Nu s-a ferit de muncă încă de mică, iar acum a ajuns să conducă propria fermă, alături de soțul ei.

ADVERTISEMENT

Aceasta avea doar 19 ani când a plecat prima dată din țară. Apoi, după ce a văzut cum merg treburile departe de țară și cât de apreciați sunt muncitorii de jos, a vrut să revină.

Așa a și făcut, iar acum s-a stabilit acolo, fiind și măritată cu un norvegian care deține o fermă, cea la care a lucrat și ea încă de adolescentă.

ADVERTISEMENT

Tânăra din Moinești, Bacău are acum și cetățenie norvegiană și chiar candidează la consiliul local în comuna Sigdal.

„M-am gândit că pot mai mult și nu găseam sprijinul în România. Nu voiam să fiu o vânzătoare toată viața. Nici nu știam, că n-am avut posibilitatea să fac mai multe chestii, să văd ce-mi place.

ADVERTISEMENT

Și când am venit aici și am văzut ferma, am zis: «Eu rămân aici, nici nu mă gândesc să mai plec»”. În România, fermierul e jos de tot; când spui că ești fermier, mai bine fugi.

Aici, când aud că ești fermier, oamenii își dau jos pălăria și îți spun Mulțumesc pentru mâncare!”, a povestit aceasta, pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT
Roxana și soțul ei
Roxana și soțul ei

Roxana și-a găsit dragostea în Norvegia

Roxana a găsit și dragostea acolo, alături de Oddvar, în 2016. La început, părinții ei nu au fost de acord cu relația lor, având în vedere că diferența de vârstă este foarte mare – de 47 de ani.

Roxana spune că a apreciat mereu la soțul ei faptul că a încurajat-o și a lăsat-o chiar și să greșească.

„M-a lăsat să iau decizii, chiar dacă au fost proaste – așa am învățat cel mai mult de la el.

Nu mi-a zis niciodată: «Hai, lasă, că tu nu știi nimica». M-a susținut în toate și am început să mă atașez de el”, a mai povestit ea.

ADVERTISEMENT
Tags: