ADVERTISEMENT
News

Cum a făcut un cerșetor din Iași aproape 500 de lei în 3 ore. Poliția l-a lăsat fără bani

Un cerșetor din Iași a adunat aproape 500 de lei în doar 3 ore. Spre ghinionul său, Poliția l-a lăsat fără bani.
Autor: Adrian Baciu | 23.06.2021 | 13:45
Cum a făcut un cerșetor din Iași aproape 500 de lei în 3 ore. Poliția l-a lăsat fără bani
Cum a făcut un cerșetor din Iași aproape 500 de lei în 3 ore. Poliția l-a lăsat fără bani. Sursa foto: bzi.ro

”Meseria” de cerșetor pare una extrem de profitabilă pentru unele persoane. Un cerșetor din municipiul Iași a adunat aproape 500 de lei în doar trei ore.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru el, acesta a fost depistat de polițiștii locali, iar suma i-a fost confiscată. În aceste condiții, oamenii legii îi roagă pe cetățeni să nu mai încurajeze cerșetoria.

Cum a adunat un cerșetor din Iași aproape 500 de lei în 3 ore

Duminică, 19 iunie, în doar 3 ore, un cerșetor a strâns mai multe jumătate din pensia minimă acordată în țara noastră. Acesta a strâns 463 de lei din mila trecătorilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților locale, cerșetorul, care este invalid, beneficiază de ajutor financiar din partea statului, de însoțitor plătit, transport gratuit urban și interurban, dar și de scutirea de la plata taxelor și impozitelor.

În ciuda acestei situații nu tocmai dificile, acesta preferă să beneficieze și de un ”ajutor” în plus: donațiile oamenilor.

ADVERTISEMENT

”Menționăm faptul că persoana în cauză nu a putut prezenta un document care să ateste că este inapt pentru a munci. Poliția Locală Iași roagă cetățenii municipiului, dar și turiștii să nu mai încurajeze fenomenul cerșetoriei”, este comunicatul transmis de polițiștii locali, conform Bzi.

Cerșetoria, o problemă majoră și în Brașov

Nu doar autoritățile din Iași se confruntă cu fenomenul cerșetoriei. Abia scăpați de restricțiile din pandemie, proprietarii de localuri din Brașov încearcă să rezolve problema cerșetoriei și au organizat recent un protest.

ADVERTISEMENT

”Vedem zilnic foarte mulți copii care sunt obligați să facă acest lucru, iar asta este o problemă”, a declarat Ștefan Gleveșeanu, administratorul unui local.

De la începutul anului 2021, Poliția Locală Brașov a emis 500 de sancțiuni, iar amenzile însumează peste 200.000 de lei. În același timp, Protecția Copilului a încercat să se ocupe de ocrotirea copiilor trimiși la cerșit, în stradă.

ADVERTISEMENT

”În anul acesta, până în luna mai, am avut 11 acțiuni, 15 copii identificați dar am putut să preluăm în sistemul de protecție doar doi copii”, a declarat Mihai Priboi, director adjunct Protecția Copilului Brașov.

Pe de altă parte, cei de la Primăria Brașov spun că aceste sancțiuni nu-și ating scopul. ”Pe de o parte, cei care cerșesc nu au bani să le plătească și nu sunt afectați din punct de vedere financiar. Instanțele pot doar să îi condamne la muncă în folosul comunității. Nu au ce să le facă”, a spus Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!