News

Cum a fost copilăria lui Nicolae Ceaușescu! „Tatăl său fura, bea, sărea la bătaie și înjura…”

13.01.2021 | 14:27
Cum a fost copilaria lui Nicolae Ceausescu Tatal sau fura bea sarea la bataie si injura
Nicolae Ceaușescu alături de părinții lui. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum a fost copilăria lui Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al României, condamnat la moarte și executat alături de soția, Elena, în urma evenimentelor din decembrie 1989.

Interesant este că fostul lider al comuniștilor nu a avut parte de o atmosferă prea frumoasă acasă. Părinții lui au dus un trai modest, un trai în care lipsurile parcă se îngrămădeau asupra unei familii ce avea să devină cea mai importantă din țară.

ADVERTISEMENT

Un detaliu aparte ține chiar de ziua de naștere a viitorului conducător suprem. Astfel, în timpul dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, întreaga țară îl sărbătorea pe acesta pe 26 ianuarie.

Adevărul despre copilăria lui Nicolae Ceaușescu!

Totuși, în perioada postdecembristă a fost prezentat Registrul stării civile, un registru care arată că Ceaușescu s-a născut cu 3 zile mai devreme, mai exact pe data de 23 ianuarie 1918.

ADVERTISEMENT

Familia Ceaușescu a fost o familie de țărani cu nu mai puțin de 10 copii. Tatăl său, Andruță, avea 3 hectare de pământ, dar și câteva oi și își mai susținea familia din croitorie.

Sursa foto – facebook

Și cam aici se termină lucrurile bune despre părintele viitorului președinte. De-a lungul timpului, mai multe voci l-au acuzat pe acesta. De altfel, chiar preotul din Scornicești spunea despre tatăl lui Nicolae Ceaușescu„nu se interesa de copiii lui; fura, bea, sărea la bătaie și înjura…”.

ADVERTISEMENT

Culmea este că Andruță Ceaușescu provenea dintr-o familie de păstori din Polovragi, Județul Gorj și a fost un aprig susținător al lui Ion Mihalache și al Partidului Țărănesc. Pentru o scurtă perioadă, acesta a ajuns chiar și primar în satul de baștină al dictatorului.

Nicolae Ceaușescu, relație dificilă cu tatăl său

Arhitectul Camil Roguski, un fost un apropiat al cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu a notat în cartea „Ceaușescu: adevăruri din umbră”, că tatăl liderului PCR a continuat să fie un om umil chiar și după ce fiul său a ajuns la conducerea țării.

ADVERTISEMENT

„Acela era un bătrân simplu de tot, credincios, pâinea lui Dumnezeu. M-am întâlnit odată cu el și mi-a zis: ‘Băi, ce noroc am avut eu cu băiatul ăsta, că eram niște amărășteni!”, scria Roguski.

Sursa foto – hepta.ro

Mama lui Nicolae Ceaușescu, Alexandrina, născută Lixandra, era considerată o femeie supusă și muncitoare. Casa în care a copilărit viitorul tiran avea două camere, iar mâncarea de bază era mămăliga.

Un apropiat al familiei, Marius Marinescu, prezent chiar în casa viitorului președinte a relatat dificultatile pe care acesta le-a întâmpinat în copilărie. „Mama lui Ceaușescu gătea într-un fel de șemineu. Aveau două camere, cu pământ pe jos, se adunau toți în jurul unei mese mici de lemn, mâncau lapte cu mămăligă, erau foarte săraci. Erau zece frați, unul a murit din pruncie”, a zis acesta.

Nicolae Ceaușescu, copilărie plină de sărăcie

Se știe despre Nicolae Ceaușescu că a făcut patru clase la școala din sat, una în care învățătorul preda într-o sală cursuri simultane pentru elevii mai multor clase. Nu a avut cărți și adesea mergea la școală desculț neștiind ce destin avea să aibă în față.

Sursa foto – hepta.ro

Oamenii din sat au spus despre el că nu avea prea mulți prieteni, era nervos și, adeseori, imprevizibil. La vârsta de 11 ani, după ce a terminat școala primară, Ceaușescu a plecat la București, unde s-a angajat ca ucenic de cizmar. În noiembrie 1933 avea să devină membru al Uniunii Tineretului Comunist din România, formațiune politică aflată în ilegalitate la acea vreme.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant