News

Cum a fost găsită fata răpită și violată din Brăila. Poliția a ajuns la casa agresorului în câteva zeci de minute

Polițiștii au descoperit casa în care o fată de 13 ani a fost dusă și violată cu ajutorul semnalului de la telefonul fetei răpite.
27.11.2022 | 13:27
Cum a fost gasita fata rapita si violata din Braila Politia a ajuns la casa agresorului in cateva zeci de minute
Polițiștii au intervenit la scurtă vreme după ce au fost alertați/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Se pare că serviciile de intervenție în caz de urgență au învățat ceva din tragedia de la Caracal, când Alexandra Măceșanu a fost ucisă de bărbatul care o răpise și violase. O fată de 13 ani care a fost răpită dintr-o comună din Brăila și dusă într-o localitate din Vaslui a fost găsită la scurtă vreme după ce victima a reușit să contacteze poliția.

Spre deosebire de cazul de la Caracal, când operatorul de la 112 i-a cerut Alexandrei Măceșanu să închidă telefonul ca să nu țină linia ocupată, polițiștii au avut acum o cu totul altă abordare, iar acest lucru a permis salvarea rapidă a fetei din mâinile agresorului.

ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3, fata a reușit la un moment dat să sune la numărul unic de urgență 112 și să spună că a fost luată de acasă și violată. Polițiștii i-au cerut fetei să țină telefonul deschis, dar pe modul silențios, astfel încât semnalul emis de telefon să fie localizat.

Forțele de ordine au reușit să repereze locul de unde venea semnalul și câteva zeci de minute au sosit la casa violatorului din comuna Băcani.

ADVERTISEMENT

Bărbatul venise să se întâlnească cu vara victimei

Potrivit IPJ Vaslui, o fată de numai 13 ani, din localitatea Pitulați, comuna Scorțaru Nou, județul Brăila, a fost lipsită de libertate și violată de către un tânăr din județul Vaslui, în data de 23 noiembrie.

Bărbatul de 22 de ani cunoscuse online o tânără de 18 ani, verișoara victimei, și venise la Pitulați să se întâlnească cu aceasta.

ADVERTISEMENT

Am fost contactat de Poliție pentru a preda imaginile de pe camerele de supraveghere. A venit cu mașina și a luat-o”, a declarat Nicușor Vasilache, primarul de la Scorțaru Nou.

Din informațiile preliminare ale anchetei, se pare că bărbatul a dus fata în comuna Băcani, județul Vaslui, unde a violat-o. „În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 3 de Poliție Rurală Bârlad au stabilit faptul că, la data de 23 noiembrie, un prezumtiv autor, bărbat în vârstă de 22 de ani, ar fi abuzat sexual o minoră”, a precizat poliția vasluiană.

ADVERTISEMENT

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru viol și lipsire de libertate. „Se efectuează în continuare cercetări în dosarul penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. La finalizarea cercetărilor va fi înaintat cu propunere legală”, a mai IPJ Vaslui.

ADVERTISEMENT
Tags: