Sport

Cum a fost motivat Dan Nistor să marcheze în finală: “Mi-a zis că nu am ce căuta acasă dacă nu dau gol”

Dramă până la final în ultimul act al Cupei României. Dan Nistor a fost eroul oltenilor cu gol și două pase decisive.
23.05.2021 | 00:17
Cum a fost motivat Dan Nistor sa marcheze in finala Mia zis ca nu am ce cauta acasa daca nu dau gol
ADVERTISEMENT

Mijlocașul Universității a mărturisit la finalul întâlnirii că a avut și o motivație suplimentară în finala cu Astra. O discuție cu fiul său l-a ajutat să-și încununeze evoluția cu o reușită de generic.

Fotbalistul alintat de fani ”Ceapă” a furnizat și două assist-uri pentru coechipierii săi, iar la final a cucerit trofeul care mai îndulcește ratarea campionatului.

ADVERTISEMENT

Dan Nistor, savuros după ce a câștigat Cupa României

Dan Nistor este unul dintre fotbaliștii pentru care trecerea anilor nu pare să reprezinte o problemă. Dimpotrivă, mijlocașul de 33 de ani pare tot mai motivat cu fiecare sezon, de când a semnat cu Universitatea Craiova.

”Voiam mai mult de la acest campionat dar învățăm din greșeli și sper ca și anul viitor să luăm măcar acest trofeu. Parcă întineresc, sunt ca vinul, dintre cei vechi sunt cel mai bun”, a spus Nistor.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a dezvăluit și cum a gândit momentul execuției din minutul 100 când a restabilit egalitatea la 2, într-un moment în care coechipierii lui părea vlăguiți de puteri.

”Mi-am adus aminte că azi am vorbit cu băiatul meu la telefon și mi-a spus că dacă nu dau gol nu am ce căuta acasă. Mi-am amintit de vorbele lui, mi-am făcut mingea și am șutat”, a explicat Nistor.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul Universității are totuși un regret: ”Cred că am fost omul meciului, dar dacă așa au gândit domnii mai în vârstă… Poate trebuia să dau două goluri și două pase de gol ca să primesc trofeul ‘Omul meciului’. Nu mai contează, le-am răsplătit încrederea băieților cu un gol și două pase”, a încheiat Nistor.

Vladimir Screciu, primul gol al carierei

Omul decisiv al finalei cu Astra a fost Vladimir Screciu, mijlocașul de 21 de ani crescut de gruparea olteană, cedat în 2018 la Genk, revenit între timp la U Craiova.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a marcat golul victoriei în minutul 113, profitând de o ieșire greșită a portarului Astrei. Reușita din finala Cupei României este prima a carierei pentru Scrieciu. Urmările au fost, însă, un pic dureroase.

”Am marcat primul meu gol pentru U Craiova și mă bucur enorm. Am mai câștigat o Cupă, dar aceasta e specială. Am căzut de pe gard și mă doare un pic șoldul, dar o să-mi treacă, bucuria e mai mare decât durerea. Am fost doi ani accidentat și mă bucur că am trecut peste acele probleme”, a spus fotbalistul.

Primul care l-a felicitat pe Vladimir Screciu a fost Alex Cicâldău. Internaționalul român a explicat și prin ce emoții au trecut oltenii până să cucerească trofeul.

”Mă bucur pentru Screciu că a marcat, sunt convins că nu va fi ultimul lui gol. Contează că ne-a adus Cupa. A fost o finală grea, Astra are jucători buni și știam că nu va fi ușor, tocmai de aceea ne bucurăm pentru trofeu.

Când am primit golul doi eram extenuați, jocul nu ne ieșea, dar ne-a scos Dan (Dan Nistor – n.r.) cu o super execuție”, a spus și Alexandru Cicâldău.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Academica: 2,07 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT