News

Cum a încercat fiul lui Liviu Dragnea să inducă în eroare Poliția și judecătorii. Incidentul din trafic a fost filmat

Valentin, fiul lui Liviu Dragnea, a contestat în instanță o amendă contravențională încasată pe șoseaua București-Alexandria.
17.01.2024 | 12:28
Cum a incercat fiul lui Liviu Dragnea sa induca in eroare Politia si judecatorii Incidentul din trafic a fost filmat
Valentin, fiul lui Liviu Dragnea, se afla la volanul unui autoturism BMW atunci când a fost amendat de polițiștii de la IPJ Ilfov. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook, captură video
ADVERTISEMENT

Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei deputaților și ministru al Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a avut mereu o pasiune pentru mașinile scumpe. S-a relatat că în garajul său se aflau, la un moment dat, un BMW X5, un VW Golf R, un Audi S3, un Audi A8 și o Skoda Octavia RS.

Fiul lui Liviu Dragnea nu a acordat prioritate pe trecerea de pietoni

Autoturismul VW Golf a fost tunat, la un moment dat, iar întreaga operațiune a costat aproximativ 80.000 de euro. Ulterior, fiul lui Liviu Dragnea și-a cumpărat un Mercedes S-Class AMG pe care a cheltuit 150.000 de euro. Ultima achiziție a lui Valentin Dragnea a fost un Audi RS7 4.0 V8 care a costat aproximativ 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Pasiunea pentru mașini este secondată de cea pentru viteză, astfel că Dragnea jr. a avut de multe ori probleme cu Poliția. La fel s-a întâmplat și pe 3 iunie 2023, când Valentin Dragnea a fost amendat pe șoseaua București-Alexandria pentru că, într-o localitate, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor ce se aflau la limita părții carosabile cu intenția de a traversa regulamentar.

Valentin Dragnea a cerut anularea procesului verbal de contravenție, iar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Cornetu, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată, intimat fiind IPJ Ilfov.  În motivare, Valentin Dragnea a arătat că situația de fapt din procesul verbal contestat nu corespunde realității, întrucât pietonii circulau în paralel cu drumul, pe acostament și nu au manifestat intenția de a traversa drumul pe care se afla.

ADVERTISEMENT

Prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenţiei, Valentin Dragnea a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 870 lei (6 puncte amendă). S-a reținut, în fapt, că la data de 03.06.2023, ora 22:44, petentul a condus autoturismul marca BMW pe șoseaua DN6 și, când a ajuns la trecerea pentru pietoni, la km 13 + 650m, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor ce se aflau la limita părții carosabile cu intenția de a traversa regulamentar pe trecerea pentru pietoni, pe sensul său de mers.

Valentin Dragnea a scris ,,Nu este adevărat’’ pe procesul verbal

Prin acelaşi proces-verbal de contravenţie, lui Valentin Dragnea i-a fost aplicată sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile. În rubrica destinată obiecțiunilor a fost consemnată declarația fiului lui Dragnea, care a scris pe procesul verbal ,,Nu este adevărat’’.

ADVERTISEMENT

Analizând procesul-verbal de contravenție, instanța a constatat că acesta cuprinde datele de identificare ale agentului constatator (nume, prenume), data săvârșirii contravenției (respectiv 03.06.2023), numele contravenientului și codul său numeric personal, fapta contravențională reținută în sarcina sa constând în încălcarea obligației de a acorda prioritate pietonilor aflați pe sensul de mers al autoturismului condus.

Instanța a consemnat că Valentin Dragnea a contestat cele reţinute în cuprinsul procesului-verbal de contravenţie, arătând că pietonul nu se afla pe trecerea de pietoni. Cu toate acestea, de pe filmarea depusă la dosarul cauzei de către IPJ Ilfov “se observă la ora 22:43: 41 – 22:43:44 cum într-adevăr petentul nu a acordat prioritate de trecere celor 2 martori care se aflau în traversare regulamentară pe sensul său de mers, astfel că orice susținere contrară a petentului este neîntemeiată și va fi respinsă în consecință”, după cum se arată în dosarul consultat de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Valentin Dragnea a fost prins circulând pe contrasens cu 142 km/h

Instanța a mai arătat că, contrar susținerilor lui Valentin Dragnea, având în vedere că fapta a fost constatată de agentul de poliție prin propriile simțuri, dublată de probe obiective – filmarea video, reține că procesul verbal contestat se bucură de prezumția de legalitate și temeinicie, situația de fapt expusă fiind conformă realității.

Pentru aceste motive, instanţa a reţinut că intimata IPJ Ilfov a făcut dovada săvârşirii contravenţiei de către Valentin Dragnea, iar petentul nu a probat o situaţie contrară celei descrise în procesul-verbal de contravenţie care să demonstreze netemeinicia celor reținute în sarcina sa, sens în care va constata temeinicia actului sancţionator contestat. Pe 12 ianuarie 2024, Judecătoria Cornetu  a respins, ca neîntemeiată, plângerea contravenţională formulată de Valentin Dragnea.

Fiul lui Liviu Dragnea a mai contestat în instanță o amendă încasată de la IPJ Teleorman după ce, pe 23 septembrie 2022, mașina sa Audi a efectuat manevra de depășire încălcând linia continuă, circulând pe contrasens cu o viteză de 142 km/h. Incidentul s-a petrecut tot pe șoseaua București-Alexandria. Următorul termen din dosarul înregistrat la Tribunalul Teleorman este programat pe 23 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT