News

Cum a încercat un tânăr din Teleorman să fraudeze examenul pentru permisul auto. Ce l-a dat de gol în faţa examinatorului

Un tânăr care dădea proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului auto s-a ales cu dosar penal după o tentativă de fraudă.
08.07.2023 | 16:22
Cum a incercat un tanar din Teleorman sa fraudeze examenul pentru permisul auto Ce la dat de gol in fata examinatorului
Un tânăr a încercat sî fraudeze proba teoretică a examenului pentru permis
ADVERTISEMENT

Pentru mulţi dintre doritorii obţinerii permisului de conducere piatra de încercare nu o reprezintă condusul maşinii, ci în special proba teoretică. Mulţi nu au răbdarea necesară să parcurgă testele şi se gândesc mai degrabă la tot felul de soluţii prin care să tragă pe sfoară comisia.

Tânărul avea asupra lui un întreg arsenal electronic

Un astfel de caz de fraudă s-a consemnat săptămâna aceasta în Teleorman, polițiștii din Alexandria fiind sesizați de agenţii Serviciului public comunitar Regim Permise de conducere și înmatriculări cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să fraudeze proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului auto.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 23 de ani a intrat în vizorul examinatorului din sala de examen prin comportamentul său ciudat. De altfel tânărul a fost chestionat sumar şi întrebat dacă deține asupra sa tehnică de înregistrare și comunicare.

N-a durat mult, iar aspirantul la obţinerea permisului auto a recunoscut că deține asupra sa un telefon mobil, o cameră video și un dispozitiv de comunicare în care se afla o cartelă SIM.

ADVERTISEMENT

“Bunurile respective au fost ridicate, în vederea efectuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea fără drept al unor informații care nu sunt destinate publicității, urmând a se propune soluție prin Parchet”, au informat poliţiştii din Alexandria.

Conform unei statistici MAI din 2021, la nivel naţional aproape jumătate de ţară are o rată de promovabilitate a probei teoretice de cel puţin peste 50%, dar în niciun judeţ nu se atinge procentul de 60%.

ADVERTISEMENT

Statistica spune că sunt şanse mai mari să iei sala dacă susţii examenul pentru permis în judeţe precum Buzău (56.65%), Iaşi (57.25%) sau Vaslui (57.52%). În schimb, în În Bistrița-Năsăud promovabilitatea la examenul teoretic, la prima examinare, este de 30%.

Proba teoretică a examenului auto constă într-un chestionar pe calculator, cu câte 26 de întrebări și trei variante de răspuns. Spre deosebire de alte examene, pot fi corecte una, două sau toate variantele.

ADVERTISEMENT

Examenul are o durată de 30 de minute, iar pentru a-l promova, aspirantul la permisul auto trebuie să răspundă corect la cel puțin 22 dintre cele 26 de întrebări. De subliniat că după 5 răspunsuri greșite proba teoretică se oprește automat.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat...
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat la bani
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și...
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute de mii de euro pentru a rezolva probleme în justiție
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă