News

Cum a murit, de fapt, șeful CJ Vrancea. Alexandru Rafila a anunțat adevărata cauză a decesului

Ministrul sănătății a vorbit despre posibila cauză a decesului președintelui CJ Vrancea. Ce i-ar fi cauzat de fapt moartea
17.02.2024 | 21:06
Cum a murit de fapt seful CJ Vrancea Alexandru Rafila a anuntat adevarata cauza a decesului
Posibila cauză a morții președintelui CJ Vrancea ar fi evoluția unei afecțiuni respiratorii, urmată de complicații cardio-vasculare. Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Vrancea
ADVERTISEMENT

Despre posibila cauză a decesului șefului Consiliului Județean Vrancea a vorbit și ministrul sănătății, Alexandru Rafila. Acesta a explicat că mai multe complicații acumulate cu o viroză respiratorie i-ar fi putut aduce moartea lui Cătălin Toma.

De ce a murit, de fapt, șeful Consiliului Județean Vrancea

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a explicat sâmbătă într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN că decesul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, este rezultatul evoluției nefavorabile și nefericite a unei afecțiuni respiratorii, care s-a transformat ulterior într-o viroză, cu complicații asociate de natură cardio-vasculară.

ADVERTISEMENT

Ministrul Rafila a adăugat că în cazul pacienților cu comorbidități, patologiile infecțioase pot avea evoluții imprevizibile și, din păcate, pot duce chiar și la decese.

Alexandru Rafila a mai spus că nu există nicio controversă în privința morții președintelui CJ Vrancea, dar că nu poate comenta despre eventualele comorbidități ale lui Cătălin Toma, deoarece acest aspect este protejat de legea privind confidențialitatea dosarului medical al pacientului.

ADVERTISEMENT

„E vorba de evoluția nefavorabilă şi nefericită din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare. Nu pot să fac comentarii legate de eventuale comorbidităţi pe care le avea domnul Toma, este şi legiferat ca atare”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul sănătății avertizează că virozele respiratorii pot fi fatale

În plus, ministrul a subliniat că infecțiile virale sezoniere, precum gripa, pot fi periculoase chiar și pentru persoanele aparent sănătoase, putând provoca complicații și consecințe grave.

ADVERTISEMENT

Rafila a îndemnat publicul să caute îngrijiri medicale imediate în cazul unei astfel de afecțiuni și să nu ignore simptomele, indiferent de starea de sănătate aparent bună.

De asemenea, în ce privește internarea șefului CJ Vrancea, ministrul a menționat că acesta a fost spitalizat din cauza unei infecții respiratorii și a confirmat că a fost tratat la spitalul în care a lucrat și el.

ADVERTISEMENT

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea și al PNL Vrancea, a încetat din viață la un spital din București, unde a fost adus cu complicații din cauza unei răceli.

Când va fi înmormântat Cătălin Toma

Consiliul Județean Vrancea a precizat într-o postare pe Facebook când va fi condus pe ultimul drum Cătălin Toma. Potrivit conducerii înmormântarea președintelui Consiliului Județean Vrancea, va fi joi, 22 februarie, de la ora 11.00, în Jariștea.

Iar începând de luni, 19 februarie, trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, la parohia Jariștea I, Centru, a mai scris CJ Vrancea.

ADVERTISEMENT