Life

Cum a murit, de fapt, Toma Caragiu. Greșeala uriașă pe care a făcut-o marele actor în timpul cutremurului devastator din 1977

Cum s-a stins din viață celebrul actor Toma Caragiu. Decesul lui a avut loc în timpul marelui cutremur din 1977, în urma unei greșeli enorme pe care a făcut-o.
06.02.2023 | 09:01
Cum a murit de fapt Toma Caragiu Greseala uriasa pe care a facuto marele actor in timpul cutremurului devastator din 1977
Actorul Toma Caragiu a murit pe 4 martie 1977. Sursa foto: facebook/Studiourile Buftea
ADVERTISEMENT

Toma Caragiu, unul dintre marii actori ai României, parte din ”generația de aur”, a rămas în memoria celor care l-au îndrăgit atât prin rolurile sale, cât și prin modul cum a murit.

Moartea cumplită a lui Toma Caragiu. Ce greșeală a făcut actorul în timpul seismului din 1977

Pe data de 4 martie se vor împlini 46 de ani de când talentatul actor a plecat din această lume. Decesul lui s-a produs în timpul marelui seism, din 1977, în urma unei greșeli, care iată l-a costat viața.

ADVERTISEMENT

Toma Caragiu și-a dat ultima suflare sub dărâmăturile blocului unde locuia. Asta după ce, chiar în timp ce se producea cutremurul, a fugit pe scările imobilului, acestea prăbușindu-se primele.

În acea clipă, cu Toma Caragiu se afla și regizorul Alexandru Bocăneț, care la fel a fugit pe scări, fix în momentul mișcării telurice, a relatat actorul Costel Constantin, într-o emisiune online.

ADVERTISEMENT

Tot legat de seismul istoric, Costel Constantin și-a amintit cum el și soția sa, pe atunci aflându-se la o petrecere, s-au lovit cu capul de pereți, iar multe lucruri din jurul lor s-au spart.

”Pe 4 martie, când era și ziua de naștere a soției mele. Noi eram undeva la o petrecere, în Balta Albă, la un bloc cu 11 etaje, eram la etajul 7, ne-a dat cu capul de pereți, ne-a spart toate sticlele care erau pe balcon, dar nu am pățit nimic. Ne-am urcat în mașină, am plecat spre centru și am trecut prin fața barului și am văzut tot blocul răsturnat jos, de la etajul 2.

ADVERTISEMENT

S-a rupt. Pe masa unde erau whiskey-ul și toate acelea, erau bucăți de moloz, și ei, de frică – dacă rămâneau acolo, nu pățeau nimic, decât că aveau niște moloz în cap – au fugit pe scări, și scările s-au prăbușit primele. Așa au murit și Toma și Andu Bocăneț”, a detaliat actorul.

Toma Caragiu avea 52 de ani când a decedat. Cadavrul lui a fost identificat de către cascadorul Mircea Pascu, care l-a cunoscut, printre ruinele blocului, după ochelari, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cât de mare a fost cutremurul din 1977

Cutremurul din 1977 a fost ultimul mare seism al României. A avut o magnitudine de 7, 4 pe scara Richter și a durat circa 56 de secunde. Un total de 1570 de persoane ar fi murit.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților