Sporturi

Cum a pierdut-o România pe Bianca Andreescu. Ion Țiriac: „La Pitești n-a avut nici teniși”

11.01.2021 | 08:04
Cum a pierduto Romania pe Bianca Andreescu Ion Tiriac La Pitesti na avut nici tenisi
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac a vorbit despre Bianca Andreescu, jucătoarea de origine română care a scris istorie pentru Canada după ce a început tenisul în România.

Ion Țiriac, președintele FRT și patronul turneului de la Madrid, a explicat că Bianca Andreescu nu și-a continuat cariera de jucătoare profesionistă în România din cauză că nu a avut condiții prielnice pentru a face tenis de mare performanță.

ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu s-a născut în Mississauga, Canada, însă a revenit în România, țara părinților ei și a început să practice tenisul la Piteși la vârsta de șapte ani, însă familia ei a plecat definitiv în „Țara Frunzei de Arțar”.

Ion Țiriac deplânge soarta tenisului românesc și o dă exemplu pe Bianca Andreescu

Ion Țiriac consideră că pierderea sportivei Bianca Andreescu este sugestivă pentru starea în care se află sportul românesc și arată cât de interesați sunt guvernanții și autoritățile locale de soarta tinerilor care vor să facă performanță.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Tenis a spus astfel lucrurilor pe nume în cazul Biancăi Andreescu: „Bianca Andreescu s-a mutat de la Pitești în Canada și îți câștigă US Open. De ce? La Pitești, în era modernă, după 1990, n-a avut mingi de tenis și n-a avut teniși! Atunci, ne uităm cu toții în oglindă și spunem: ‘Ce-am păcătuit, oare?’”, a declarat Ion Țiriac la emisiunea „Rețeaua de Idoli”.

Bianca Andreescu a făcut tenis în România timp de trei ani, până la vârsta de zece ani. Acum are 20 de ani și e plecată din România de mai bine zece. Jucătoarea de tenis a intrat în istoria Canadei, fiind prima care a reușit să termine anul pe locul al patrulea în clasamentul WTA, după ce a câștigat turneul de Grand Slam de la US Open.

ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu e recunoscătoare țării adoptive: „Nu aş fi reuşit nimic fără sprijinul Canadei”

Bianca Andreescu este recunoscătoare canadienilor, cărora le mulțumește pentru sprijinul acordat și de care nu a avut parte în România: „Nu mă aşteptam să fiu primul sportiv din lumea tenisului care reuşeşte acest lucru. Nu aş fi reuşit nimic în acest an fără sprijinul Canadei. Sunt foarte recunoscătoare pentru acest trofeu”, declara sportiva de origine română.

De altfel, Bianca Andreescu nu e singurul sportiv român care a luat decizia de a juca pentru Canada. Theo Corbeanu a jucat pentru loturile naționale de tineret al României, însă a ales să joace pentru echipa reprezentativă a Canadei.

ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu a câștigat finala US Open după două seturi, într-un meci jucat împotriva americancei Williams Serena devenind, la 19 ani, prima canadiancă care a câștigat un Grand Slam în carieră.

ADVERTISEMENT