Sport

Cum a ratat Dinu Todoran prima venire la FCSB! Gigi Becali, şocat de preţ: “Jumătate de vapor!” Exclusiv

Gigi Becali a anunţat că Dinu Todoran va fi noul antrenor al FCSB, însă cei doi ar fi putut să colaboreze prima oară în 2005.
28.05.2021 | 21:30
Cum a ratat Dinu Todoran prima venire la FCSB Gigi Becali socat de pret Jumatate de vapor Exclusiv
ADVERTISEMENT

FCSB a terminat pe locul 2 sezonul 2020-2021 din Liga 1, iar Toni Petrea a devenit istorie. În locul acestuia, Gigi Becali a anunţat că-l va numi pe Dinu Todoran. Decizia a venit la 16 ani de când fostul fotbalist al Farului a ratat transferul la Steaua, aşa cum era numită FCSB în acea perioadă.

Cum a ratat Dinu Todoran transferul la Steaua. Ce i-a cerut Gheorghe Bosânceanu lui Gigi Becali

La finalul sezonului 2004-2005, Steaua câştiga titlul în Divizia A, după o luptă la baionetă cu Dinamo. În tot acest timp, Farul Constanţa termina pe locul 5, iar Dinu Todoran strălucea la echipa de la malul Mării Negre. Gigi Becali punea ochii pe mijlocaşul care pe atunci avea 26 de ani şi dorea să-l aducă în Ghencea.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat de la apropiaţii lui Dinu Todoran că Gheorghe Bosânceanu, patronul Farului, nu a vrut să audă de plecarea lui Dinu Todoran la Steaua, astfel că i-a dat un răspuns uluitor lui Gigi Becali. Armator, omul de afaceri care deţinea clubul constănţean a anunţat că-şi dă vedeta doar dacă primeşte…jumătate de vapor.

Cel mai scump transfer făcut de Unirea Urziceni în anul titlului

Dinu Todoran a plecat până la urmă de la Farul, însă abia în 2008, când se transfera la Unirea Urziceni. Mutarea a adus 400.000 de euro în conturile constănţenilor, iar transferul era cel mai scump al echipei deţinute de Dumitru Bucşaru în sezonul câştigării titlului.

ADVERTISEMENT

“Am fost cel mai scump transfer făcut de Unirea când a câştigat campionatul. Au plătit 400.000 de euro pentru mine în 2008. Am plecat acolo pentru că echipa juca în Europa.

Domnul Bosânceanu nu prea îşi dorea să mă lase, dar a înţeles că îmi doream să joc în cupele europene. După echipa naţională, acesta era un alt vis al meu”, spunea Dinu Todoran.

ADVERTISEMENT

Rapid şi U Craiova l-au vrut şi ele pe Dinu Todoran

Înainte să ajungă la Unirea Urziceni, Dinu Todoran a mai fost dorit de Rapid şi de U Craiova. Se întâmpla în vara lui 2007, însă din nou plecarea i-a fost blocată de patronul Farului. Oltenii au fost primii care au încercat marea cu degetul, iar fotbalistul anunţa că-şi doreşte să ajungă în Bănie, însă negocierile s-au blocat imediat.

După U Craiova, Rapidul a trimis o ofertă pentru Dinu Todoran, însă suma a fost considerată prea mică. George Copos oferea 100.000 de euro, în timp ce Gheorghe Bosânceanu setase preţul la 600.000 de euro. Suma a fost considerată prea mare de patronul Rapidului şi mutarea a picat.

ADVERTISEMENT

Ce strategia are Gigi Becali cu Dinu Todoran

FANATIK a anunţat în exclusivitate că Dinu Todoran nu va conduce echipa, ci Mihai Pintilii, antrenorul secund al FCSB în mandatul lui Toni Petrea. Fostul mijlocaş nu deţine licenţă PRO, astfel că nu poate antrena oficial echipa, însă a început cursurile pentru a putea obţine actele necesare.

“Am ales un antrenor, tot un om cuminte. Pe Dinu Todoran. I-am spus lui MM să-l sune că vreau să colaborăm cu el.

L-a sunat MM și mi-a zis că era la biserică și dacă era la biserică, de sfântul Constantin și Elena, am zis să nu-l mai punem la Academie și să-l punem la echipa mare”, anunţa Gigi Becali numirea lui Dinu Todoran la FCSB.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT