Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum a reacţionat Edi Iordănescu după Belarus – România 0-0: “A fost foarte trist!”

Edi Iordănescu s-a declarat dezamăgit după remiza nefastă contra Belarusului. Echipa națională a atacat pe tot parcursul meciului, însă nu a reușit să treacă de apărarea gazdelor.
13.10.2023 | 23:20
Cum a reactionat Edi Iordanescu dupa Belarus  Romania 00 A fost foarte trist
Cum a reactionat Edi Iordanescu dupa egalul cu Belarus. foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

România se luptă pentru calificarea la Euro 2024. Tricolorii ocupă locul secund în grupă cu 13 puncte după 7 partide jucate. 3 victorii, 4 egaluri și 0 înfrângeri este bilanțul formației pregătite de Edi Iordănescu, care se poate lăuda cu faptul că este neînvins în această campanie.

Cum a reacţionat Edi Iordănescu după Belarus – România 0-0

Ultima partidă din campania de calificare nu a fost, însă, una reușită. România a scos doar un egal în deplasarea de la Belarus, scor 0-0. Dezamăgirea este cu atât mai mare în condițiile în care Belarus a jucat pe teren neutru, în Ungaria.

ADVERTISEMENT

“Cum a fost noaptea asta pentru Edi?”, a întrebat Horia Ivanovici, moment în care Mihai Stoichiță a răspuns: “Nu știu, n-am stat cu el decât vreo 10 minute. Foarte trist, dar asta e viața, mergi mai departe. Care antrenor nu trece prin asta? Eu cred că ne calificăm, chiar și după meciul acesta”.

Belarus este obligată să joace pe teren neutru meciurile de acasă din cauza contextului politic din țară. UEFA a decis să o lase pe adversara României în competiție doar în situația în care nu evoluează pe propriul teren. Chiar și așa, Belarus a reușit să îi smulgă un punct României.

ADVERTISEMENT

Israel este principala rivală a României

Belarus este în acest moment pe locul 5 în clasament. Formația pregătită de antrenorul spaniol Carlos Alos are o singură victorie în cele 7 partide disputate. Succesul Belarusului a venit contra selecționatei din Kosovo. 2-1 a fost scorul final, spre bucuria tricolorilor.

România se luptă pentru calificarea la Euro 2024 cu Elveția și Israel. Elveția este pe primul loc în grupă cu 14 puncte, dar și cu un meci mai puțin disputat. Șansele care tricolorii să ocupe locul 1 sunt mici, dar nu zero. Iordănescu se poate califica de pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Pe poziția a 3-a în grupă se află Israel. Principala rivală a României pentru calificarea la Euro are 11 puncte în 6 meciuri jucate. 3 victorii, 2 egaluri și o înfrângere este bilanțul Israelului, care se confruntă cu probleme de securitate în propria țară.

Edi Iordănescu se pregătește acum de confruntarea cu Andorra, de duminică. Selecționerul României va miza pe cartea atacului contra cele mai slabe echipe din clasament. Andorra este pe ultimul loc și a adunat doar 2 puncte în 7 meciuri jucate.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este în direct, de la 10:30, în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO. Emisiunea este live de la 10:30 și se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Iordanescu a fost suparat dupa meci

ADVERTISEMENT