Fotbal intern

Cum a reacţionat Mirel Rădoi la anularea meciului România – Norvegia: “Era dificil”

15.11.2020 | 18:13
Cum a reactionat Mirel Radoi la anularea meciului Romania  Norvegia Era dificil
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a regândit rapid strategia pentru meciul cu Irlanda de Nord, pe care l-a pregătit ca pe o adevărată finală și care poate trimite naționala în urna a doua la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022.

Selecționerul nu a fost suprins de anularea meciului cu Norvegia, după ce nici amicalul de la Oslo cu Israelul nu s-a mai disputat, însă Mirel Rădoi spera totuși că meciul ar putea fi reprogramat ulterior.

ADVERTISEMENT

Momentan situația este incertă atât pentru Norvegia lui Erling Haaland cât și pentru celelalte echipe din grupă, care pot spera la locul primele două locuri în cazul în care Norvegia nu va putea disputa nici meciul cu Austria de acasă, iar România poate ajunge câștiga chiar grupa și să ajungă în urna a doua la tragerea la sorți, care va avea loc pe șapte decembrie.

Mirel Rădoi a vorbit pentru FRF TV despre anularea meciului din Liga Națiunilor cu Norvegia

Mirel Rădoi e conștient că în acest moment că partida cu Norvegia nu se mai poate disputa și a încercat să adapteze din mers jucătorii la noile realități, pentru a putea intra în atmosfera meciului cu Irlanda de Nord: “Sincer am fost surprins, dar oarecum mă gândeam la o astfel de decizie, pentru că în urmă cu câteva zile naționala Israelului a ajuns în Norvegia și nu s-a disputat acea partidă amicală și mă gândeam că poate să urmeze astfel de consecințe vis a vis de plecarea lor din țară. Era dificil cu trei zile în urmă să dea o decizie, după care chiar pentru propria națională să plece de-acolo. În schimb, mă gândeam că poate fi reprogramat, dar am văzut regulamentul și cred că în momentul de față nu se mai poate pune problema de reprogramare”

ADVERTISEMENT

Selecționerul nu a fost prins descoperit de decizia UEFA de a anula meciul și e de părere că până la urmă această decizie poate fi folosită în avantajul nostru la meciul de la Belfast, unde jucătorii naționalei vor fi mai odihniți față de cei nord-irlandezi care joacă în această seară în Austria:“Am început de aseară se gândim ce idei putem aduce la nivel de grup, pentru jucători să nu se relaxeze în situația asta. Chiar în această seară o parte a antrenamentului o să fie un meci între ei, pentru că din punct de vedere fizic ceea ce am pregătit în aceste zile trebuia ca în seara asta să fie o risipă mare de energie, un antrenament cu intensitate ridicată și atunci trebuie să acoperim ceea ce noi am pregătit pentru seara asta”a spus Rădoi pentru FRF TV.

Mirel Rădoi e conștient că datele problemei nu se modifică foarte mult pentru naționala României, care era oricum obligată să câștige meciul de la Belfast cu Irlanda de Nord: Ne-am gândit la o astfel de problemă care poate să apară, dar deja am încercat să îi facem să înțeleagă importanța partidei. Oricum pentru noi erau foarte clare rezultatele pentru cele două partide, pentru a spera la urna a doua și sperăm să câștigăm partida de la Belfast și să ne concentrăm pentru acea partidă ca pe o finală”, a mai explicat antrenorul naționalei.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi consideră că anularea meciului cu Norvegia este un avantaj pentru tricolori în perspectiva meciului de la Belfast

Selecționerul a obținut prin anularea meciului cu Norvegia un răgaz pentru jucătorii săi, care vor fi mai odihniți la ora partiei de la Belfast, partida din această seară fiind înlocuită cu un meci școală între jucători: “Este pentru că 90 de minute pe care le aveam deseară la intensitate ridicată, astăzi nu vom face decât 70 de minute. Și atunci poate să fie un avantaj cele 20 de minute pe care le putem folosi pentru partida de la Belfast. Ne-am gândit ca durata antrenamentului să nu fie 90 de minute pentru că va fi și o călătorie, în seara asta avem antrenament, după care vom avea mâine dimineață și timpul de recuperare va fi foarte scurt”.

Strategia pentru meciul cu Irlanda de Nord nu va suferi prea mult modificări, în toate cele trei meciuri cu Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord, având în față adversari care joacă cu douăr vârfuri de atac: “Nu diferă foarte mult, foarte puțin deoarece am găsit puncte comune între cele trei meciuri, pentru că echipele vin cu cei doi atacanți în jumătatea noastră și am lucrat foarte exact pentru toate cele trei partide ieșirea din apărare cu doi atacanți, la fel și zonele de acțiune. A trebui să ne adaptăm doar din punct de vedere psihologic”.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă își dorește să întâlnească din nou Norvegia în preliminariile Campionatul Mondial din Qatar, Mirel Rădoi a declarat că își dorește o grupă cât mai accesibilă: Sincer, mi-aș dori pe oricine dar să putem să ne calificăm la Mondiale. Nu mi-e dor de un meci normal. Și la tineret am avut meciuri decisive. Această experiență ne clădi atât pe noi, cât și pe jucători. Toate aceste lucruri ne-au întărit. Noi am gândit pentru toți jucătorii României meciul cu Norvegia ca un moment al revanșei pentru întreaga națiune, pentru că și cei care nu au jucat în acel meci ar putea să ajungă în aceeași situație”, a concluzionat selecționerul.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,48 este cota pentru ”1x” la meciul Irlanda de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT