Fotbal intern

Cum a realizat Dinamo transferul anului în Liga 1: “A semnat în avion”

08.10.2020 | 18:56
Cum a realizat Dinamo transferul anului in Liga 1 A semnat in avion
ADVERTISEMENT

Rufo Collado a discutat despre Dinamo, dar și despre jucătorii aduși de echipa din Ștefan cel Mare. Directorul sportiv al ”câinilor” este unul dintre cei mai importanți oameni ai noului proiect de la Dinamo. El s-a implicat inclusiv în venirea lui Aleix Garcia la club.

Jucătorul de 23 de ani a părăsit-o vara aceasta pe Manchester City și a fost dorit de mai multe echipe din La Liga și de Galatasaray.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte mulțumit, fericit pentru această campanie de transferuri. Pentru mine a fost o perioadă foarte obositoare, am încheiat epuizat.

Dinamo a adus un fost jucător al lui Manchester City

De exemplu, transferul lui Aleix Garcia l-am finalizat în ultima oră a perioadei de mercato, la miezul nopții. Sunt foarte mulțumit de lotul pe care am reușit să-l conturăm!

ADVERTISEMENT

Am negociat foarte multe ore pentru transferul lui, era logic să fie dificile tratativele pentru că e un fotbalist care a fost dorit de multe echipe din Europa, au fost 3-4 cluburi din Spania, nu a fost ușor să ne batem cu ele, dar jucătorul are cel mai important cuvânt de spus. El alege unde joacă. Gândiți-vă că a renunțat la mulți bani. Jobul meu a fost să încerc să-l conving că Dinamo e cea mai bună variantă pentru el din punct de vedere fotbalistic. Sunt foarte mândru că a ales Dinamo, că a ales proiectul nostru”, a declarat Collado pentru gsp.ro.

Noul jucător al lui Dinamo a renunțat la bani pentru a ajunge la bucureșteni. Directorul sportiv a dezvăluit ce a contat decisiv în aducerea fotbalistului: ”Multe dintre aspecte au fost simple, nu a trebuit să-l conving să aleagă Bucureștiul, s-a informat și el despre tot ce e aici. A trebuit să renunțe la bani, dar l-a convins proiectul sportiv pe care i l-am propus, e un proiect ambițios”.

ADVERTISEMENT

Unde a semnat Aleix Garcia contractul cu Dinamo

Collado a spus și care a fost cel mai dificil transfer realizat: ”Cel mai greu de adus a fost Aleix pentru că a fost ultimul și pentru că avea foarte multe alte oferte. Nu a fost ușor să negociem, sunt discuții îndelungi cu jucătorii, cu impresarii, cu cluburile. E și mai greu când jucătorii sunt liberi de contract pentru că au variante bune, peste tot”.

Directorul sportiv al lui Dinamo a povestit și un detaliu amuzant de la negocieri: ”Un moment aparte de la aceste transferuri l-a avut în prim-plan tot pe Aleix Garcia. A semnat contractul în avion, pe ultima sută de metri. Înainte să urce în avion, nu știa ce să facă, ce echipă să aleagă și a ales, din fericire, destinația București! A fost ceva în genul cum obișnuia Florentino Perez la Real Madrid pe vremuri. Îi sunt foarte recunoscător lui Aleix, știe că a venit la un club mare, cu istorie grandioasă în spate. El a venit să ajute Dinamo să ajungă sus, acolo unde merită”.

ADVERTISEMENT

Dinamoviștii au reușit să-l aducă pe Aleix Garcia de la Manchester City. Fotbalistul a fost cedat de Villarreal la echipa engleză. De-a lungul timpului a evoluat pentru formația sub 23 de ani a lui City, pentru echipa mare a englezilor. Totodată, a mers sub formă de împrumut la Girona și Mouscron.

Dinamo l-a prezentat oficial pe fostul jucător de la City. Fotbalistul va evolua pentru ”câini” până la sfârșitul sezonului 2020-2021.

ADVERTISEMENT