Sport

Cum a refuzat Radu Drăgușin un transfer la FCSB înainte să ajungă la Juventus: ”A fost o chestie de bun simț”

După ce se va oficializa mutarea lui Radu Drăgușin la Tottenham, fostul jucător al lui Juventus va deveni cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc.
11.01.2024 | 20:14
Cum a refuzat Radu Dragusin un transfer la FCSB inainte sa ajunga la Juventus A fost o chestie de bun simt
Radu Drăgușin a refuzat FCSB. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fundașul central, cu 13 selecții la naționala României, a făcut opt ani de juniorat în România. Radu Drăgușin a început să practice fotbalul în 2009, de la vârsta de la șapte ani, la Centrul de copii și juniori Sportul Studențesc, iar din 2013 s-a mutat din Regie la Regal Sport. Pe 26 iulie 2018, după ce a împlinit 16 ani, Radu Drăgușin a fost transferat de Juventus Torino, pentru suma de 260.000 de euro, italienii oferindu-i atunci primul contract de profesionist.

Radu Drăgușin, dorit de FCSB pe vremea junioratului

Pe vremea când evolua la Regal Sport București, Radu Drăgușin a fost curtat și de liderul SuperLigii, FCSB. Mihai Badea, președintele clubului de juniori de la acea vremea, a oferit detalii despre discuțiile purtate de internaționalul român și clubul patronat de Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

”FCSB prin Vasile Geambazi, coordonatorul din acel moment al centrului, au făcut o ofertă pentru Radu Drăgușin. Radu este un tip foarte politicos și a dat curs invitației de a vedea baza, de a discuta cu cei de acolo, dar în momentul în care a fost întrebat ce vrea să facă, dacă ar accepta o astfel de ofertă, a zis ”nu”. A motivat că dorința lui cea mare este să joace în străinătate. A fost o chestie de bun simț de a merge la baza FCSB, dar niciodată nu s-a pus problema de a merge acolo”, a declarat Mihai Badea la Digi Sport.

Cum era Radu Drăgușin pe vremea junioratului

Mihai Badea a vorbit și despre faptul că Drăgușin era un jucător remarcabil încă de pe vremea junioratului, iar faptul că a ajuns să se transfere la o echipă puternică din Premier League este rodul muncii sale începute de la o vârstă foarte fragedă.

ADVERTISEMENT

”De multe ori am zis despre Radu Drăgușin că s-a născut cu banderola pe braț, deoarece era un adevărat lider în echipa de la Regal București. De cele mai multe ori mă puneam în spatele porții să îi urmăresc loviturile de cap, era impresionant. A fost o muncă de durată pentru a-l aduce la Regal. Era un jucător foarte serios, nu a lipsit niciodată la un antrenament. La noi a avut 5 ani cu foarte multe meciuri internaționale. În fiecare an, Regal juca aproximativ 10 meciuri internaționale cu echipe precum Partizan Belgrad, FK Vojvodina și Steaua Roșie Belgrad. Radu Drăgușin, prin aceste meciuri, cred că a crescut foarte mult”, a mai spus Mihai Badea.

Genoa a întârziat transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham

Din informațiile obținute de FANATIK, anunțul oficial al transferului lui Radu Drăgușin la Tottenham a fost amânat din cauza faptului că Genoa i-a cerut jucătorului să renunțe la un bonus pe care îl avea de încasat.

ADVERTISEMENT

Jucătorul s-a consultat cu agentul Florin Manea dacă să renunțe la cei 10.000 de euro pe care îi avea de încasat de la formația din Serie A și, în cele din urmă, cei doi au luat decizia să se lipsească de acei bani.

Radu Drăgușin ar putea debuta cu Manchester United

Radu Drăgușin a semnat cu Tottenham într-o perioadă în care formația pregătită de Ange Postecoglou are parte de o perioadă de foc. Fundașul care s-a calificat cu naționala României la Euro 2024 ar putea debuta în tricoul londonezilor contra lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

Cele două mari rivale se înfruntă duminică, 14 ianuarie, pe Old Trafford, în etapa a 21-a din Premier League. După duelul contra „Diavolilor”, Tottenham o înfruntă pe Manchester City, pe 27 ianuarie, în „șaisprezecimile” Cupei Angliei.

ADVERTISEMENT
1,50 este cota BETANO pentru „1 solist” la FCSB - UTA Arad