Life

Cum a renunțat Tudor Sișu la prietenia cu Puya și la muzică pentru droguri: „Dacă nu făceam rap, nu ajungeam la pușcărie”

Asumat, cuvânt despre care spune că mulți nu-l înțeleg, de fapt, Tudor Sișu a vorbit despre bani, droguri și arestările care i-au marcat viața.
15.11.2022 | 17:13
Cum a renuntat Tudor Sisu la prietenia cu Puya si la muzica pentru droguri Daca nu faceam rap nu ajungeam la puscarie
Tudor Sișu a renunțat la formația cu Puya din cauza drogurilor. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sișu nu s-a ferit niciodată să-și expună părerile. A început prin muzică, alături de Puya, iar de-a lungului timpului, în spațiul public, a fost la fel de vocal. Într-un interviu acordat recent, jumătatea trupei La Familia a vorbit deschis despre ceea ce i-a marcat viața, bani și droguri.

Sișu, viața între muzică, sărăcie și droguri

Pentru mulți e cel care a demonstrat ce înseamnă cu adevărat viața de cartier și riscurile cu care vine la pachet, iar pentru alții un antiexemplu. Sișu Tudor are trei condamnări și zeci de albume muzicale în care și-a pus sufletul la activ. Despre dependența de substanțe interzise a mai vorbit în trecut, iar acum a făcut noi dezvăluiri despre subiectele care i-au marcat întreaga existență în cadrul podcast-ului Vin de-o poveste, găzduit de Radu Țibulcă pe YouTube. 

ADVERTISEMENT

În rândurile următoare, FANATIK a făcut o selecție a celor mai importante declarații făcute de cel alături de care Puya a clădit una dintre primele trupe de rap din România.

De altfel, asta a fost pentru Sișu atât o binecuvântare, cât și un blestem. Este drept, a cunoscut succesul- pe care recunoaște că nu l-a căutat niciodată cu ardoare, până în anul 2014 nefiind măcar interesat de părerea publicului- dar crede că a fost și motivul pentru care a ajuns să facă de trei ori închisoare.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu făceam rap, nu ajungeam la pușcărie”, a afirmat Tudor Sișu, fiind de părere că autoritățile „ar fi închis ochii” în fața faptelor sale dacă nu ar fi fost persoană publică.

Sișu a ales drogurile în detrimentul muzicii

Sișu a crescut fără tată, însă nu știe dacă prezența lui ar fi schimbat ceva și nu poate să-i lipsească ceva ce nu a avut niciodată. Mama, în schimb, i-a fost alături mereu, chiar dacă nu au avut niciodată discuția despre „ce vrei să faci când vei fi mare”.

ADVERTISEMENT

Artistul a urmat cursul vieții așa cum a fost ea, însă nu este mândru de toate alegerile pe care le-a făcut mai ales că, pentru o bună perioadă, drogurile au fost mai presus de vocație. Puya, care mai târziu și-a urmat cariera solo, a avut o discuție serioasă cu prietenul său.

„Chiar am avut o discuție cu Puya atunci, la momentul ăla. Mi-a zis: ‘Băi, trebuie să alegi. Ori stai cu strada ori facem muzică’. Și, pentru o perioadă de timp, eu am ales celălalt drum. Mulți ani, el de aia și-a făcut și chestiile lui solo atunci, pentru că nu putea să aștepte să vadă ce fac eu.

ADVERTISEMENT

Eu îi spusesem clar: ‘Ăștia sunt frații mei. Eu cu ăștia vreau să fiu, cu ăștia vreau să umblu. Acum ce vrei să fac?’. După aia, când am crescut, a fost altă situație, după 6 ani de pârnaie”, a declarat Sișu.

De altfel, Sișu a și sărit în apărarea lui Puya și le-a transmis celor care îl critică pentru melodia Undeva în Balcani și îl acuză că a fost făcută pentru radio că, de fapt, „a fost o piesă respinsă”, pe care mulți au refuzat-o încă de la început.

Sișu a „investit” în droguri primii bani câștigați din muzică

Deși, după părerea sa, în zilele noastre mulți artiști tineri consideră că lumea infracțională este fascinantă și „își doresc poze când îi ridică mascații”, Tudor Sișu afirmă că el nu și-a dorit niciodată să ajungă într-o astfel de ipostază, dar că lipsurile materiale l-au împins să facă trafic de droguri. Totuși, chiar și când a început să câștige bani din muzică, i-a folosit tot în acest scop.

„Eu n-am vrut să fiu vedetă ca să mă aprecieze cineva. Când mă drogam și făceam rele, crede-mă, nu aveam contact cu nimeni. Eu banii i-am luat din muzică și i-am băgat în…Asta am făcut când am pus mâna pe câteva mii de euro. Eu sunt sincer. Asta a fost realitatea. 

Nevoia financiară m-a împins să mă mișc, pentru că nu aveam lucrurile pe care mi le doream, mama nu putea să mi le ofere. Eu voiam să fac ceva, într-un fel sau în alt fel”, a dezvăluit Sișu Tudor.

Tudor Sișu, despre asumare: „Degeaba spui că ești soldat bun dacă nu ești în război”

De altfel, despre prima arestare- care a avut loc în 2006- Sișu își amintește că și-a asumat în totalitate toate faptele, fără să dea declarații despre cei care i-au fost prieteni. La polul opus, susține că multe persoane publice l-au trădat la momentul respectiv.

„Să fii asumat înseamnă să-ți asumi tot ce se întâmplă, cu tine, în jurul tău. Asumat e unul care mâine vine Poliția și îl întreabă de prietenul lui ce a făcut, spune, ‘Nu știu, băgați-mă pe mine’. Degeaba spui că ești soldat bun dacă nu ești în război”, a afirmat Tudor Sișu.

De ce refuză Tudor Sișu să facă promovări: „Să nu mă transform în panou publicitar”

Pe de altă parte, când vine vorba de bani, Tudor Sișu afirmă că de multe ori a lucrat gratis în studio și a ajutat tineri artiști, singurele momente în care a cerut să fie remunerat fiind cele în care a susținut concerte.

În plus, artistul nu este dispus la compromisuri de dragul succesului, motiv pentru care, de multe ori, refuză să facă publicitate, în ciuda faptului că asta i-ar aduce bani.

„E o chestie care vin din instinct, nu o fac în mod rațional. Sunt unele chestii care, pur și simplu, simt că nu sunt la locul lor acolo. Unele lucruri nu le accept și nu pot să le introduc în sistemul meu de funcționare. Nu că nu sunt de acord ca un artist să nu facă reclamă, nu spun nu.

Și mie îmi plac anumite chestii, problema e să nu mă transform într-un panou publicitar, pe care îl poate închiria oricine”, a susținut Sișu.

Tudor Sișu, care este și tatăl a doi copii, consideră că, la momentul actual, un artist se poate întreține decent din arta lui fără a face compromisuri.

„Dacă muncește și e de calitate ce face, da. Oamenii care sunt întra-devăr buni, trăiesc din chestia asta și fac bani. Acum depinde ce stil de viață îți alegi”, a adăugat artistul.

ADVERTISEMENT