News

Cum a scăpat Regele Charles de o bătaie, la Curtea de Argeș. Moștenitorul Coroanei Britanice venise fără gărzi de corp

Charles al III-lea, noul rege al Marii Britanii, a venit de multe ori în România, un loc de care s-a îndrăgostit iremediabil cu mulți ani în urmă.
10.09.2022 | 17:46
Cum a scapat Regele Charles de o bataie la Curtea de Arges Mostenitorul Coroanei Britanice venise fara garzi de corp
Regele Charles a preluat Coroana Regală, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În afară de domeniul pe care-l deține în România, Charles a călătorit, pe vremea când era prinț, în mai multe locații din țară, printre care și Curtea de Argeș.

Povestea muzeografei care a fost la un pas să-l lovească cu mopul pe Regele Charles al III-lea al Marii Britanii

Jurnalistul Eduard Tomaziu a povestit în Ziarul de Argeș o întâmplare cu totul necunoscută până acum, despre care doar câteva persoane din zonă au cunoștință.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câțiva ani, susține jurnalistul, Prințul Charles a venit într-o vizită neașteptată la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, la o oră la care locașul de cult urma să se închidă.

Aici se mai afla doar Elena Teodorescu, muzeograf la Biserica Domnească, însă și aceasta se pregătea să plece acasă. La un moment dat, după lăsarea întunericului, ea a auzit pași și un zgomot străin în afara clădirii. Câteva minute mai târziu, femeia a văzut umbra unui bărbat necunoscut, în pragul ușii.

ADVERTISEMENT

Femeia a crezut că este un hoț

”În semiîntunericul din biserică, femeia nu a putut desluși chipul ciudatului vizitator care venea la o oră atât de târzie. L-a întrebat ce poftește, spunându-i scurt că programul s-a încheiat. Bărbatul nu a răspuns.

În mod straniu, tăcea și înainta. Trecuse de pragul locașului, intrase în pridvor. Un pas, încă unul… și biata femeie a înghețat. În fracțiune de secundă s-a gândit că probabil are de-a fac cu un hoț, tâlhar, răufăcător”, a povestit Eduard Tomaziu.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul susține că în acel moment, muzeografa a luat coada unui mop, hotărâtă să apere biserica-muzeu până la capăt.

”Un pas să mai fi făcut, un metru să mai fi înaintat omul și inevitabilul s-ar fi produs. Femeia în legitimă apărare l-ar fi izbit cu putere, după cum avea să povestească ulterior unor apropiați”.

ADVERTISEMENT

Charles a ajuns la Curtea de Argeș însoțit doar de un șofer

La un moment dat, din întuneric s-a auzit o voce calmă, care i-a urat ”Good evening”, lucru care a mai liniștit-o. S-a gândit că e un turist rătăcit, așa că s-a îndreptat către o veioză pe care a aprins-o. Povestea a luat o întorsătură neașteptată, când aceasta și-a dat seama că cel de care se speriase era Prințul Charles.

Vizita moștenitorului Coroanei Britanice a durat cam o oră, timp în care acesta a avut o conversație agreabilă cu muzeograful. Charles era interesat de istoria, arhitectura și pictura Bisericii Domnești. La plecare, Elena Teodorescu și-a condus oaspetele până la poartă, ocazie cu care a constat că acesta nu era însoțit de gărzi de corp, ci doar de un șofer care îl aștepta în mașină.

Nici în ziua de azi, Regele Charles al III-lea nu știe că a fost la un pas să fie lovit cu un mop, în timpul vizitei la Biserica Domnească de la Curtea de Argeș.

ADVERTISEMENT