Sport

Cum a schimbat Flavius Stoican jocul echipei FC U Craiova. Cifrele arată că oltenii joacă mai ofensiv decât în mandatul lui Adrian Mutu

FC U Craiova nu a mai câștigat un meci în Liga 1 din luna august, iar acest lucru a dus la demiterea antrenorului Adrian Mutu. Cu Flavius Stoican pe bancă oltenii au arătat mai bine în eșecul 0-1 cu UTA.
19.10.2021 | 14:15
Cum a schimbat Flavius Stoican jocul echipei FC U Craiova Cifrele arata ca oltenii joaca mai ofensiv decat in mandatul lui Adrian Mutu
Flavius Stoican a antrenat FC U Craiova 1948 în doar trei meciuri de campionat
ADVERTISEMENT

Instalat pe banca echipei FC U Craiova înaintea pauzei internaționale, Flavius Stoican a debutat cu o înfrângere la gruparea patronată de familia Mititelu.

Însă, eșecul de la Arad, 0-1 cu UTA, a fost ”îndulcit” de maniera în care FC U Craiova a abordat partida. Cifrele sunt mai bune decât cu fostul antrenor.

ADVERTISEMENT

Noua față a echipe FC U Craiova e pe placul conducerii

La Arad, UTA și FC U Craiova și-au împărțit perioadele în care au controlat jocul. Statisticile arată că cele două adversare au fost la egalitate din punct de vedere al posesiei (50%-50%).

La acest aspect echipa este în creștere evidentă față de ultima prestație din Liga 1 Casa Pariurilor, în derby-ul Craiovei, când trupa lui Laurențiu Reghecampf a fost superioară celei pregătite la acea vreme de Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Schimbarea de atitudine a fost remarcată și de președintele oltenilor, Marcel Pușcaș, care este convins că în perioada următoare Flavius Stoican va avea și rezultatele pe care fanii și oficialii le așteaptă de la echipa lor.

”Stoican este adeptul unui stil ofensiv, agresiv. Nu putem să le reproșăm nimic jucătorilor din punctul de vedere al determinării. Avem însă probleme pe faza de atac, ne lipsesc ocaziile și golurile.

ADVERTISEMENT

Sperăm ca ele să apară începând de etapa viitoare, cu Gaz Metan, acasă. Avem nevoie de victorii”, a declarat președintele FCU Craiova, Marcel Pușcaș, pentru GSP.

FC U Craiova, mai ofensivă în mandatul lui Flavius Stoican

Nu doar posesia este capitolul pe care noul antrenor l-a îmbunătățit la FC U Craiova. La primul meci cu Flavius Stoican pe bancă, oltenii au inițiat mai multe atacuri în meciul cu UTA, față de cel cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Creșterea apetitului ofensiv al elevilor lui Stoican s-a materializat prin 11 șuturi expediate spre buturile gazdelor, chiar dacă doar două au fost cadrate pe spațiul porții.

Și la capitolul intercepții ale baloanelor trupa lui Stoican este pe plus, iar agresivitatea s-a tradus la Arad printr-un număr de 18 faulturi comise, dublu față de derby-ul Olteniei.

Deocamdată FC U Craiova păcătuiește în continuare la finalizare. FC U Craiova a înscris doar două goluri în ultimele 8 partide din campionat, perioadă în care nu au câștigat nici un meci.

ADVERTISEMENT