News

Cum a ucis un băiat de 11 ani o fetiță de doar 8 ani. Părinții sunt șocați

Un băiețel de doar 11 ani a ucis o fetiță de doar 8 ani, iar acum copilul este cercetat pentru crimă, deși a folosit pistolul mamei sale.
12.08.2023 | 12:19
Cum a ucis un baiat de 11 ani o fetita de doar 8 ani Parintii sunt socati
Cum a ucis un băiat de 11 ani o fetiță de doar 8 ani. Părinții sunt șocați. Foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii sunt lovite de un nou caz șocant care implică arme de foc și copii care ucid alți copii. Este cazul unui băiețel de 11 ani din Carolina de Nord, care a luat pistolul părinților săi și a împușcat în cap o fetiță de 8 ani. În ciuda eforturilor medicilor, micuța a murit la spital.

Cum a ucis un băiat de 11 ani o fetiță de doar 8 ani

Mama băiatului care a folosit această armă lucra ca bonă și avea grijă de două fete, pe care le supraveghea la ea acasă, acolo unde a avut loc crima. Polițiștii vor încerca acum să afle cum arma a ajuns în mâinile băiatului de doar 11 ani. Potrivit datelor oficiale, în ultimii 2 ani au existat în SUA nu mai puțin de 49 de astfel de cazuri în care copiii au folosit arme de foc. 19 persoane au murit în aceste cazuri.

ADVERTISEMENT

Conform ABC11.com, Jenesis Dockery a murit pe 25 iulie. Înmormântarea ei a avut loc doar acum, oferindu-le prietenilor și familiei șansa de a-și lua adio de la copilă. În cele două săptămâni de la moartea ei, valul de durere s-a transformat într-o luptă pentru dreptate din partea familiei.

Tatăl ei, Fon Dockery, a spus că i-a lăsat pe Jenesis și pe sora ei de 5 ani cu dădaca lor. Dădaca era o prietenă veche a familiei Dockery și a avut grijă de cele două fete de mai multe ori. Cu toate acestea, la o oră după ce și-a lăsat fiicele, Fon a primit un apel care l-a informat că fiul de 11 ani al babysitterului a luat o armă și a împușcat-o pe Jenesis în cap. A fost dusă de urgență la spital, dar nu a supraviețuit.

ADVERTISEMENT

De ce acest copil de 11 ani avea o armă? Ce fel de adult responsabil ia copilul în casa ei, se angajează să-l păstreze în siguranță și apoi lasă să se întâmple așa ceva? Câți copii mai trebuie să moară până când conducătorii noștri și producătorii de arme încep să ia siguranța în serios?”, a transmis avocatul Harry Daniels.

”Ca părinte, acestea sunt genul de întrebări care mă țin treaz noaptea și, după aceasta, aș fi surprins dacă vreun părinte ar putea dormi”, a completat avocatul. Între timp, oficiul șerifului din județul Cumberland este responsabil de anchetă. Cu toate acestea, a făcut publice puține detalii despre acest caz.

ADVERTISEMENT

“Fon și Kimberly Dockery au primit o mulțime de condoleanțe și scuze. Dar, după mai bine de două săptămâni, nu au primit niciun răspuns. Trebuie să se schimbe ceva și, dacă avem ceva de spus despre asta, se va întâmpla”, a completat avocatul. Deși familia copilei ucise nu a depus plângere, autoritățile s-au autosesizat. Dădaca a refuzat să comenteze situația și să explice cum fiul său a reușit să folosească o armă de foc.

O prietenă a femeii a declarat pentru ABC11 că totul a fost un accident tragic și femeia a fost sfătuită să nu vorbească despre ceea ce s-a întâmplat cu presa. Acum, oamenii legii vor afla de ce pistolul a ajuns în mâna copilului de 11 ani, iar prima trasă la răspundere va fi, cel mai probabil, mama acestuia.

ADVERTISEMENT

Concluziile unui studiu recent sugerează că armele de mână sunt cele mai letale dintre toate armele de foc când vine vorba de omucideri în SUA. Statistica raportează că din cauza armelor de mână, 6.012 persoane și-au pierdut viața în 2021. Aceasta este cu 2.000 de decese mai mare decât rata de omucidere pentru decesele nedeterminate prin arme în Statele Unite.

ADVERTISEMENT
Tags: