Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum a unit Edi Iordănescu vestiarul naționalei? „Dacă ne calificăm, e un erou”

România visează la calificarea la EURO, la opt ani de la ultima participare.
18.10.2023 | 23:05
Cum a unit Edi Iordanescu vestiarul nationalei Daca ne calificam e un erou
Cum a reușit Edi Iordănescu să creeze un grup unit la echipa națională? Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tricolorii s-au impus în meciul cu Andorra, scor 4-0, în fața a peste 20.000 de copii și sunt lideri în grupa de calificare, urmați de Elveția și Israel.

Edi Iordănescu, merite pentru performanțele naționalei

Edi Iordănescu este selecționerul care ne duce aproape de această calificare, iar Andrei Vochin crede că acesta a format un grup foarte bun care, dacă nu va fi destrămat, va putea face performanțe mari.

ADVERTISEMENT

Nu ajungeau până aici. Uitați-vă unde joacă fiecare dintre ei, ce performanțe sportive au cu echipele cu care evoluează în comparație cu adversarele noastre.

Nu vorbesc de Elveția, vorbesc de Kosovo, Israel. Valoarea lor crește prin interiorul acestui grup, ei sunt mai buni în această echipă decât sunt fiecare pentru echipele lor. Asta este ceea ce a făcut Edi pentru echipa națională, ăsta este marele merit.

ADVERTISEMENT

Nu știm dacă ne calificăm, dar bag mâna în foc că dacă nu era un astfel de selecționer, nu ajungeam în poziția asta favorabilă pentru calificare, se rupea undeva filmul. Este un vestiar bun acum, sunt oameni buni în vestiar, oameni care iubesc România.

Ați văzut modul în care Ianis a spus: Te iubesc România. Poți să faci analiză pe text, pe imagine și pe audio. Este un promo neregizat  pentru ceea ce ar trebui să simtă românii care zic să sunt patrioți.

ADVERTISEMENT

Despre asta e vorba, când tragi la o căruță care nu este foarte tehnologizată, este ceea ce ne-a permis societatea să în ultimii 30 de ani să aducem, ăștia suntem. Acești băieți sunt mai buni în acest grup decât luați fiecare în parte acolo unde evoluează.

E meritul lui Edi 100%. Încrederea s-a demonstrat a-i fi dată după Liga Națiunilor, când contractul lui era la mâna administrației, așa era făcut, exact tipul de contract oferit lui Boloni. Doar că FRF, prin Mihai Stoichiță, au zis că au încredere, pentru că au văzut cum lucrează și avem o speranță că se pot face lucruri bune.

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă ne calificăm, e departe, dar dacă ne calificăm voi spune că Edi este un erou pentru ce a făcut, iar acești băieți în acest grup au o valoare mai mare decât luați individual și poate că această valoare o să îi ducă mai departe.

Mai sunt două elemente importante. 21 din 26 de jucători au avut posibilitatea să participe la un turneu final de tineret, e mare lucru, e experiență. Al doilea aspect: fiind formată acesastă echipă națională din jucători tineri, media de vârstă este de 25 de ani și patru luni.

Marea maturitate a oricărei echipe se atinge între 27 și 28 de an. Această echipă nu și-a atins potențialul maxim, această echipă își va atinge potențialul peste doi ani, dacă rămân așa.

Dar au nevoie de o calificare, așa cum a fost importantă pentru Generația de Aur calificarea de la Cardiff. Și valoarea lui Edi a crescut cu această echipă. Un Edi calificat cu echipa la un turneu final, pentru cariera lui, luat personal, va însemna foarte mult”, a spus Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

HORIA IVANOVICI și invitații săi sunt live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, la FANATIK SUPERLIGA. Reluarea are loc pe Facebook și Youtube de la ora 17:30.

Andrei Vochin, despre campania de calificare la EURO a lui Edi Iordănescu

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată